vannak még férfiak a világon

Azért a negatív széria szombat este még kicsúcsosodott abban, hogy egyszer csak dőlni kezdett a kazánból a füst. Ez egyáltalán nem kellemes dolog, pláne, ha az ember egyedül van otthon egy gyerekkel, és odakint hideg van.

Az Univerzum nemi életéről csak egészen rövid ideig tudtam gondolkozni ennek kapcsán, mert egyrészt oltani kellett, másrészt szellőztetni, harmadrészt begyújtani a gázt (a sztori az, hogy a házban van egy fatüzelésű kazán és egy gázkazán, mindkettő tudja melegíteni a radiátorokat, akár egyszerre is, fával fűteni olcsóbb, tehát azt preferálom, ha éppen itthon vagyok). Utána elgondolkoztam azon, hogy mit tenne a helyemben Vin Diesel és Ryan Gosling, majd rágyújtottam és oldalra néztem (Ryan Gosling), és nem napalmoztam szét a kazánt, mint Vin Diesel, hanem keresgélni kezdtem kéményeseket a közelben a neten, mint egy pesti yuppie.

Találtam is egyet, aki hajlandó volt kijönni kedden, lebeszéltük a címet és az időpontot, de kedd reggelre egyszerűen éreztem, hogy nem fog jönni (olyan volt a hangja), úgyhogy felhívtam a közszolg kéményseprőket is. A kéményseprők azt mondták, hogy jönnek majd valamikor (ne hívjon, majd mi keressük), és min. 20, de két szintnél akár 30 ezer is lehet. Ettől egy kicsit zaklatott lettem.

Zaklatottságomat a fás bácsi törte meg, aki éppen fát hozott nekem a nem működő fatüzelésű kazánomba (korábbi rendelés, egyébként neki ugyanazt a fát ugyanazon a helyen olcsóbban adják, mint nekem, és szállítással együtt is kevesebből jövök ki így, mintha ott helyben megvenném szállítás nélkül, ld. még a vidéki élet rejtélyei). Ő megkérdezte, hogy miért kámpicsorodik az a szép kis szám, mire mondtam a kazánt, ő pedig megmutatta nekem, hol van a kémény tisztítónyílása (ezt a kötelezően évente kétszer kijövő és kifizetendő kéményseprők nem tették meg; az volt a trükk amúgy, hogy nem a kazánházban van, hanem a fürdőszobámban), majd elment hegesztőgépért, mert észrevette, hogy az egyik kapuszárnyam már csak egy zsanéron csüng egy ideje.

Amíg ő felhegesztett két zsanért (öt perc), én kilapátoltam egy zsák pernyét a kéményből, ugyanis ez zárta el a kazáncső szellőzőútját. És a végső poén az volt, hogy a bácsi a kéményseprőkkel ellentétben (akik nem jönnek el, de azt 20-30 ezerért) pénzt sem akart elfogadni a fán túlmenően, mármint a zsanérért sem, de azért rátukmáltam valamennyit, mert úgy éreztem, így talán jobban jövünk ki, mintha feleségül megyek hozzá.

Ja, és a fákat is bedobálta a garázsba, nem hagyta kint az udvaron, mintha Európában lennénk, vagy nem is tudom.

8 thoughts on “vannak még férfiak a világon

 1. kéknyuul

  Vidéki élet = kötelező kéményseprő-sarc + sk kéménytisztítás. A kéményt felülről is ki kell puceválni legközelebb. Van hozzá felszerelésem. És képes is vagyok használni. Múlt hónapban egy talicska kormot “találtunk” ezzel a módszerrel a kémény különböző szakaszain. De sajna nem vagyok férfi.

  Kedvelés

 2. bikfic

  Még egy jó pont a vidéki életnek, ott (néha) ilyen bácsik is teremnek. :) Engem még érdekelne, hogy mi lett a többi megrendelt kéményessel? Jöttek és úgy tettél, mintha nem lennél otthon, vagy lemondtad telefonon és még kiszállási díjat se vertek rád a semmiért, vagy mi volt?

  Kedvelés

  1. lucia Szerző

   hát amelyik nemjött/nemtelefonált (pedig még emlékeztető sms-t is küldtem neki előző nap), azt nem értesítettem, h már nincs rá szükségem, egyrészt egy nőben legyen tartás (:)), másrésztmeg a szóbeli szerződésünk adott időintervallumra szólt, és ezt ő indoklás és értesítés nélkül bontotta.

   a hivatalos kéményseprőket értesítettem, hogy akkor már ne is jöjjenek (azért kíváncsi vagyok, kijöttek-e volna egyáltalán).

   Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.