brit kutatók

…bizonyos összefüggéseket véltek felfedezni a sarkkutatók és a műfordítók között, miután megfigyeltek engem természetes közegemben. Miután a mintavételezés nem volt véletlenszerű és nem reprezentatív, a felmérésből általános következtetéseket levonni egyelőre nem lehet.

sarkmuf

7 thoughts on “brit kutatók

 1. dragonkiss

  Szerintem a fizikusokat sem lehet kihagyni ebből a szellemes táblázatból (ami egyébként nagyon tetszik:)), ugyanis sok hasonlóságot mutatnak mind a sarkkutatókkal, mind a műfordítókkal szerintem. Esetleg a harmadik oszlop lehetne valami ilyesmi:

  Fizikusok:

  Beszűkült tudatállapot: csak az aktuális feladatra koncentrálnak.

  Szeretteikre sokat gondolnak, de nem igazán kommunikálnak velük.

  (Nagyon) leegyszerűsített étkezés: amikor az aktuális feladatra koncentrálnak, nem is esznek… Fontosabb a feladat!

  A végén már meg sem melegítik a kávét.

  A vége felé egyre többet gondolnak a az aktuális tudományos folyóiratra, ahova a tudományos eredményeiket szándékoznak beküldeni, de a beküldés egyre csak halasztódik.

  Az elején minden egyes numerikus eredményt gondosan rendezgetnek a számítógépeik bonyolult könyvtár-struktúráiban, a végén már csak a végső eredményt szeretnék látni.

  Az elején gondosan beosztják a napi adagot, de az Állatkert, Szépművészeti Múzeum, Zöld Pardon, Normafa, Wasabi étterem, Pilis barlang és Jazz Garden, … látogatások, vagy éppen egy kiadóval való parttalan viták miatt a kutatás utolsó harmadát rohamtempóban teljesítik.

  Ha későn közlik az eredményeiket, mert mások előbb publikálják azokat, akkor megpecsételődik a sorsuk (nem kapnak állást).

  Az eredményekről írandó tudományos publikáció társszerzőikben minden apróság idegesíteni kezdi őket (a cikk megírása utáni kérdéseik, finomítási javaslataik, létezésük…).

  Az aktív szellemi munka hosszabb, (sok cigarettával) idegesen töltött, eredménytelen időszakokkal váltakozik a kutatóintézet udvarában, a kávéautomata előtt vagy a közeli erdőben.

  A vége felé, agyilag bénultan legszívesebben csak tespednének a monitor előtt az irodai székben.

  Az MTMT adatbázist folyamatosan frissítik.

  Miután befejezték, megesküdnek, hogy soha többet nem foglalkoznak menő, aktuális fizikával, de majd egy óra elteltével újabb ötleteik támadnak e téren…

  U.i.: én is szívesen lennék rákhalász:) Vagy inkább poliphalász Japánban, vagy csak egyszerű halász. Szimpla élet, semmi komplikáció.

  Kedvelés

  1. lucia Szerző

   Ne akarj, én a másik oldalon is dolgozom, az még rettenetesebb, a rühös műfordítók nem válaszolnak, nem csinálják meg időben, nem szólnak, kimennek a szigetre, beteg a gyerekük, rosszul használják a névelőket. egyedül rákhalásznak lehet jó lenni szerintem.

   Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.