praise you like i should

Azért néha visszatér az emberiségbe vetett hitem, például amikor elszalad az idő, úgyhogy a vendégünk, miután belép az ajtón, a legalsó lépcsőfokon ülve talál rám kisminkelve, bokáig érő, fehér, diszkréten azsúrozott pántos nyári ruhában*, felette teljesen átlátszó, lengőbordáig érő (ún. hasvillantós), de kapucnis, 100% nájlom esőkabáttal**, amint részben üveges tekintettel gépelek, részben robotpilótán a superman-pólót és -palástot viselő gyerekkel vitatkozom azon, hogy a kertünkben minden bizonnyal megtalálható dinoszauruszcsontváz vajon az eperföldünk alatt (szerinte), vagy az eddig felásatlan területen (szerintem) rejtőzködik, és beléptekor azzal köszöntöm döbbenten, hogy “jézusom!!!”***, akkor minden természetes reakcióra való hajlamát egy pillanat alatt félresöpri, megjegyzi (bár kissé elcsukló hangon), hogy nagyon csinos vagyok*****, majd eltűnik valahová a gyerekkel, és amikor átöltözés után kimegyek megnézni őket, kiderül, hogy arra tanítja éppen, hogyan kell füvet vágni. Körömollóval******. Egyenként.

* Ki kellett mennünk a gyerekkel előtte a közértbe, mert elfogyott a tejföl.
** Ki kellett mennünk a gyerekkel előtte a közértbe, mert elfogyott a tejföl, és most hivatkozhatnék az esőre is, de igazából csak semmiképpen nem szeretném a szomszédokban normális ember látszatát kelteni, akivel beszélgetni lehet.
*** A ford. megj.: a vendéglátó a maga sajátos eszközeivel körülbelül azt kívánta ezzel kifejezni, hogy “úristen, megfeledkeztem az időről, de nagyon örülök neked, gyere be, és érezd magad otthon”****.
**** Igen, mi ezt nevezzük otthonnak.
***** Erre csak és kizárólag adhatott némi indokot, hogy a teljesen átlátszó, de fehérrel szegett esőkabátom csodálatos összhangban volt a tőlem pár méterre nyíló vendég/kaméleonszobával, amelyet a felújítási munkálatok miatt még mindig fehér (Távoli Vitorla-színű) festékfoltokkal tarkított átlátszó nájlom borít.
****** Van ugyan egy benzinmotoros fűkaszám, de még mindig nem szállították le hozzá a pengét, azt várom. A fű nem vár velem együtt.

10 thoughts on “praise you like i should

    1. lucia Szerző

      és ez nem paranoia, nálunk a munkahelyen is van egy néni, aki megerősítette, hogy les (“már vártam, lucia, hogy mikor jön”, mondta ma), és szerintem az itteni szomszédaim is direkt szólítanak meg!

      Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.