on the bright side

Ez van a kertemben:

(Vagyis ez múlt héten volt, de még mindig).

Ez van az asztalomon:

(Vagyis vasárnap kezdtük a rendszergazdával (akivel sok csodálatos dolgot műveltünk már gasztronómiailag), amikor átmentem hozzá* a hónom alatt két libamellel, amelyeket megfelelő pácban behegesztettünk vákuumfóliába, majd sous vide-oltunk röpke három-négy óra alatt (közben kiettem a hűtőjéből a korábbi próbálkozásai mementóit, meg megjártuk a daubnert is, nehogy éhen maradjak**), és végül a kötelező pár napos pihentetés után ma bontottam fel és pirítottam rá egy kicsit. Szóval nem mondom, hogy gyors recept (elkészítési idő: olyan 1-2 hét), de egyszerűen csodálatos megoldás ez a sous vide arra a mindnyájunkat kínzó problémára, hogy hogyan lehet félig nyersen, mégis puhán és ízesen enni vörös húsokat, kell nekem vákuumcsomagoló, kell nekem lassúfőző, kell nekem termosztátos konnektor).

És ez van a fürdőszobámban:

Igen, jókedv. (Meg végtelenül ronda csempe, de már gyűjtök az újra).

 

* A rendszergazda: mert te is csak akkor jössz át mostanában, ha rossz a géped.
Én: ezt kikérem magamnak, most is enni jöttem.

** Én csak csipegetek, mint egy kismadár. Naponta a súlyom kétszeresét.

Advertisements

6 thoughts on “on the bright side

  1. zsuzska

    Nos, nagyon irigykedem, az én kertemben ugyanis kb 30 cm hó van és a hóvirágok szerintem május 20.-a elött ki sem fognak bújni!
    Enjoy!

  2. Balu

    nekem inkabb desszertszalon. persze az vacon (vacott?) van, de nem is egy mufaj a ketto. mondjuk nekem a drive se jott be, ugyhogy ki tudja.

  3. lucia

    Shia-ko: nekem is a kedvencem, és most is rá kellett jönnöm, h egyszerűen mindent tökéletesen csinálnak, ráadásul amilyen árak lettek hirtelen a cukrászdákban, most már nem is drága. (Málnás omlett! Csokimousse-torta!).

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s