Ez van a kertemben:
(Vagyis ez múlt héten volt, de még mindig).
Ez van az asztalomon:
(Vagyis vasárnap kezdtük a rendszergazdával (akivel sok csodálatos dolgot műveltünk már gasztronómiailag), amikor átmentem hozzá* a hónom alatt két libamellel, amelyeket megfelelő pácban behegesztettünk vákuumfóliába, majd sous vide-oltunk röpke három-négy óra alatt (közben kiettem a hűtőjéből a korábbi próbálkozásai mementóit, meg megjártuk a daubnert is, nehogy éhen maradjak**), és végül a kötelező pár napos pihentetés után ma bontottam fel és pirítottam rá egy kicsit. Szóval nem mondom, hogy gyors recept (elkészítési idő: olyan 1-2 hét), de egyszerűen csodálatos megoldás ez a sous vide arra a mindnyájunkat kínzó problémára, hogy hogyan lehet félig nyersen, mégis puhán és ízesen enni vörös húsokat, kell nekem vákuumcsomagoló, kell nekem lassúfőző, kell nekem termosztátos konnektor).
És ez van a fürdőszobámban:
Igen, jókedv. (Meg végtelenül ronda csempe, de már gyűjtök az újra).
* A rendszergazda: mert te is csak akkor jössz át mostanában, ha rossz a géped.
Én: ezt kikérem magamnak, most is enni jöttem.
** Én csak csipegetek, mint egy kismadár. Naponta a súlyom kétszeresét.
Nos, nagyon irigykedem, az én kertemben ugyanis kb 30 cm hó van és a hóvirágok szerintem május 20.-a elött ki sem fognak bújni!
Enjoy!
KedvelésKedvelés
nekem inkabb desszertszalon. persze az vacon (vacott?) van, de nem is egy mufaj a ketto. mondjuk nekem a drive se jott be, ugyhogy ki tudja.
KedvelésKedvelés
d.: én inkább úgy, hogy alakul.
:)
KedvelésKedvelés
Elmondhatjuk, hogy minden a helyén van.
KedvelésKedvelés
Shia-ko: nekem is a kedvencem, és most is rá kellett jönnöm, h egyszerűen mindent tökéletesen csinálnak, ráadásul amilyen árak lettek hirtelen a cukrászdákban, most már nem is drága. (Málnás omlett! Csokimousse-torta!).
KedvelésKedvelés
Daubnert szeressük. Ne áruld el senkinek, de mikor hazamegyek, első utam mindig oda vezet.
KedvelésKedvelés