leginkább cipőkről

én: utána mozi előtt nem bírtam tovább, gondoltam, úgyis mindenhol árleszállítás van, veszek egy papucsot, akármit, szóval bementem a humanicba, és vettem egy ugyanolyan magas sarkú, de 45-ről 5-re leárazott bőrcsizmát :)
nemén:
azért ez a mondat annyira te vagy
nemén:
mindenestül
nemén:
a 45 helyett 5-ös belenyúlással
nemén:
meg hogy a kényelmetlen cipő helyett veszel egy csizmát, ami leginkább csak extrém szexre alkalmas
nemén:
hagyományos csizmafeladatokra (csúszós hóban közlekedés) nem :)

***

Szóval az úgy kezdődött, hogy péntek reggel arra gondoltam, nem érdekel a tél, úgyis kocsival vagyok, csakazértis nőnek fogok öltözni, ceruzaszoknya, körömcipő, blúz, csak azt hagytam ki a számításból, hogy a munkahelyem pár száz méterre van a legközelebbi ingyenes parkolóhelytől (a google maps szerint 800, de ez azért soknak tűnik).

A ház előtt mindenesetre őszinte elismerésüket fejezték ki a fodrászok („ez a cipő, ez bátor dolog volt, lucia”), ami csak részben kárpótolt a latyakban és tűsarkúban megtett útért. Utána a szomszéd néni, aki átjött hozzánk valami szívességet kérni, szintén elmondta, hogy látott reggel, és nagyon drukkolt, nehogy kitörjem a bokámat, a kutyás pasi meg megkérdezte, hogy fogadásból vettem-e fel ezt a cipőt (ami mind azt bizonyítja, hogy igenis érdemes és szükséges cipőket vásárolni, mert elidegenedett világunkban ez megszólaltatja az embereket, és kiváltja a kommunikáció és a visszajelzés megnyilvánulásait, amelyekre oly nagy szükségünk van lelki egészségünk szempontjából, legalábbis ezt magyarázgattam magamban, miközben egyre jobban idegesített, hogy nincs-e vajon jobb dolguk az embereknek, mint az én lábamat nézegetni, én soha nem nézem más cipőjét. Nem mintha nem lenne szép a cipőm).

Utána az OBI-ban vásároltam a cipőben tizenöt kiló pelletet gyújtósnak (miközben próbáltam úgy tenni, mintha nem a bevásárlókocsi fogója tartaná a teljes súlyomat, mert már kezdte nagyon törni a sós hólében ázó cipő a lábamat), ahol a pénztároslány szintén megnézte a cipőmet (ez valami kötelező protokolláris izé mostanában?), majd megosztotta velem azt a történetet, hogy ő tavaly konkrétan miniszoknyában és szandálban indult el kocsmába az egyik havas estén, mert annyira szép volt az a szandál (magyarázta álmodozva, én meg megértően bólogattam), de ugye szandálhoz harisnyát sem lehet venni, úgyhogy csupasz lábakkal ment, és eléggé fázott, de megérte. Itt egy pillanatra összekapcsolódott a lelkünk, de utána sajnos ki kellett tolnom zuhogó havasesőben és bokáig érő latyakban a pelletet az autóig.

És ekkor jött az a rész, hogy bementem mozizni az Arénába, azzal az elhatározással, hogy egyben mindegy mire, de lecserélem a cipőmet, és ebből lett az, hogy végül is egy ugyanolyan kényelmetlen, de tök szép csizmát vettem, de meg tudom magyarázni. It was a crime of passion, dear jury Az úgy volt, hogy a Deichmannban már semmi nem volt a méretemben, a Humanicban viszont megláttam ezt a Cate Grayt az utolsó darabos részen pofátlanul leárazva, és logikailag megindokoltam magamban, hogy egyrészt már csak hagyományőrzés miatt is muszáj megvennem (tavaly ilyentájt is vettem egy ugyanennyire leárazott, rózsaszín, térd fölé érő, tiszta bőr cate grayt, és ezennel hagyományt teremtettem abból, hogy minden januárban veszek egy az ismerőseim szerint legalábbis kétséges választásnak bizonyuló, de szerintem szép, nagyrészt hordhatatlan* csizmát leárazva), másrészt pedig a moziban úgyis levehetem.

Azzal mondjuk nem számoltam, hogy itthon ebben fogom éjjeli fél tizenegykor kiásni a kertkaput a hóból, de így legalább igazoltam a Fred Astaire-hez és Ginger Rogershez köthető mondást, miszerint egy nő bármire képes, amire egy hókotró, magassarkú csizmában, hátrafelé.

* Eddig egyszer volt rajtam, július közepén. Azt hiszem, elmondható, hogy engem nem korlátoz az időjárás az öltözködésben.

17 thoughts on “leginkább cipőkről

 1. trueida

  Csak idéznék:
  “ami mind azt bizonyítja, hogy igenis érdemes és szükséges cipőket vásárolni, mert elidegenedett világunkban ez megszólaltatja az embereket, és kiváltja a kommunikáció és a visszajelzés megnyilvánulásait, amelyekre oly nagy szükségünk van lelki egészségünk szempontjából, legalábbis ezt magyarázgattam magamban, miközben egyre jobban idegesített”
  Hogy megérte,(!!!!) … de miét s hogyan!

  Kedvelés

 2. sorica123

  @Jaspis: na, megnéztem a linket:) hát ez a csuka tényleg elég akrobatáknak való, de megint rájöttem, hogy nagyon tetszik a Martens:) (Van egy, csak kályhalemezest vettem kamaszkoromban, ha már lúd jeligére, és nem szeretek úgy trappolni le s fel, mint egy tank. Meg van egy Vagabond térdig érő “bakancsom”, amit a Martens, vagyis pontosabban a Shellys mintájára csináltak:)
  @montag: na, a tűsarok az egy külön kategória. Magas éktalpú csuka: normálisan megyek, nyilván kisebb léptekkel, de haladok stb – éksarkú plömpsz: látványra még mindig oké, érzésre egyensúlyozva-helybentotyogás… Meg van egy Anyukám által ’84-ben Berlinben vett csodacsuka, nem magas a sarka, de tűsarok, és háromszög alakú az orra. Valami irgalmatlan. Egy-két évig vígan sétafikáltam, sőt táncoltam benne, aztán volt egy elég para hazamenetel Kispestről, amitől kicsit leszoktam róla – aztán legutóbb felvettem öt percre, hátha jó, és haláááál. Na az lehet olyasmi, mint Lucia topogója a latyaközönben:)

  Kedvelés

 3. R.

  Én csak azt szeretném mondani, hogy kasmír harisnyát kell venni, mert az az isten áldása.
  Én örök fázós vagyok és soha nem gondoltam volna, hogy valaha is képes leszek télen szoknyát hordani, de ez maga a csoda!

  Kedvelés

 4. montag

  Nekem számos pár olyan, pofátlanul leárazott domina tűsarkú sorakozik a szekrényemben, amiben eddig legfeljebb a küszöbig merészkedtem el, mégsem fogom őket kidobni. Mert mi van, ha például ér egy olyan agyi sérülés, aminek következtében teljes személyiségváltozáson megyek keresztül, és csak tűsarkúban fogok tudni létezni? Akkor milyen jól fognak jönni. (Ez eddig a legjobb indokom.)

  Kedvelés

 5. exmanka

  Mi a baj a csizmával? Egy csinos, hordható darab. A kivágott cipőt latyakban értem, mármint hogy mi benne a furcsa. Szerintem téged egyszerűen beskatyulyáztak a cipőd miatt, és ezután bármit veszel fel, bele fognak kötni :)

  Kedvelés

 6. k.

  egy nő minden körülmények között legyen nő, lucia tökéletesen teljesítette ezt az alaptézist, az egész női nem nevében büszke vagyok rá…:D

  Kedvelés

 7. lucia

  Tarhonyakártevő: két dolgot azért szeretnék mindenki számára tisztázni, az egyik, hogy a “térdeplős szék” nem a “szereposztó dívány” munkahelyi megfelelője, hanem gerincegészségügyi okokból használom, a másik, hogy nyáron azért néha leveszem a kabátomat :)

  Kedvelés

 8. lucia

  Mrs.Higgins: én halvány tejeskávészínű csipkeharisnyával és a képen látható kötött egyberuhával vettem fel, de nem lehet minden nap csipkeharisnyában járni, a leggyakrabban hordott kabátjaim pedig sötétbarnák, feketék vagy pirosak, ahhoz nem megy :)

  Kedvelés

 9. Mrs.Higgins

  Nini, azt a rózsaszín categray-t tavaly nekem is muszáj volt megvennem (30 helyett 7, ha csak otthon nézegetem is megérte volna), úgyhogy én abban dacoltam a múlt héten az időjárással, púderszínű csipkeharisnyával és színben passzoló szőrmekeppel kiegészítve. Szóval ki mondta, h hordhatatlan?:)

  Kedvelés

 10. Tarhonyakártevő

  Azért azt még bennfentesként elmesélném, hogy miután Lucia bejön a munkahelyre mélyen dekoltált cipőben, korrekt ’57-es pin-up girlnek öltözve (érted, ceruzaszoknya, kisblúz, gyöngysor), ezek után mindezek fölé vett gyapjú télikabátban és sípcsontig érő, kopott szőrű sálban* üli végig a munkanapot a térdelős széken.
  Tökre olyan, mint valami ravasz bünti.

  * Nem az elegancia miatt, farmerban és pulóverben is megfagy húsz fokban. Ez az alapállapota.

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.