az elit kommandósokról

Az aktuális sikereim egyike, hogy a Sötétkék FÓKA könyvének fordítása során sikerült elkerülnöm az olyan leitereket, hogy a “no man will get left behind on my watch” mondatot “nem lesz férfi a karórám hátulján balra”-nak fordítsam.

A másik sikerem az, hogy a gyermeknek megtanítottam, hogy ha Edgár, az archenemy az oviban még egyszer lecsúnyázza, akkor a csúnya, aki mondja / nem, te vagy a csúnya jellegű nem túl konstruktív dialógusok helyett közölje vele, hogy neked meg nárcisztikus személyiségzavarod van. A hosszas gyakorlást sikeres bevetés követte.

Reklámok

14 thoughts on “az elit kommandósokról

 1. gabus

  Muci elbánik az óvodai rémekkel, úgyhogy most már csak az nyugtalanít, hogy hogyan fordítottad le a no man will get left behind on my watch-T? :)

 2. esthajnalka

  Hát, vannak dolgok, amikre érdemes várni! (ami nem jelenti, hogy nem tudnánk elviselni gyakoribb posztokat is)
  Nagyon (és hangosan) nevettem. Köszönöm!
  Kis rigmus: Aki mondja, mindig az, te mondtad, hát te vagy az! (bár a nárcisztikus személyiségzavar nem múlható felül) :)

 3. norico

  ezt a valaszt siman be lehet epiteni az elet különbözö területein. nem csak az Edgár nevü, ovodaba jaro, terrorgyerekek lehetnek a celcsoport. kössz a tippet!

 4. lucia

  Gazdatest: az Edgár természetesen csak álnév a személyiségi jogok miatt (még lehet belőle felnőttkorában rendes, nárcisztikus személyiségzavarok nélküli ember), de az igazi is hasonló jellegű.

 5. adamsky

  Pár hónapja még azt mondtam volna, ilyen leiter nincs és nem is lehet, de azóta vagy 49 fokkal árnyaltabb lett a véleményem.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s