az elit kommandósokról

Az aktuális sikereim egyike, hogy a Sötétkék FÓKA könyvének fordítása során sikerült elkerülnöm az olyan leitereket, hogy a “no man will get left behind on my watch” mondatot “nem lesz férfi a karórám hátulján balra”-nak fordítsam.

A másik sikerem az, hogy a gyermeknek megtanítottam, hogy ha Edgár, az archenemy az oviban még egyszer lecsúnyázza, akkor a csúnya, aki mondja / nem, te vagy a csúnya jellegű nem túl konstruktív dialógusok helyett közölje vele, hogy neked meg nárcisztikus személyiségzavarod van. A hosszas gyakorlást sikeres bevetés követte.

14 thoughts on “az elit kommandósokról

 1. gabus

  Muci elbánik az óvodai rémekkel, úgyhogy most már csak az nyugtalanít, hogy hogyan fordítottad le a no man will get left behind on my watch-T? :)

  Kedvelés

 2. esthajnalka

  Hát, vannak dolgok, amikre érdemes várni! (ami nem jelenti, hogy nem tudnánk elviselni gyakoribb posztokat is)
  Nagyon (és hangosan) nevettem. Köszönöm!
  Kis rigmus: Aki mondja, mindig az, te mondtad, hát te vagy az! (bár a nárcisztikus személyiségzavar nem múlható felül) :)

  Kedvelés

 3. norico

  ezt a valaszt siman be lehet epiteni az elet különbözö területein. nem csak az Edgár nevü, ovodaba jaro, terrorgyerekek lehetnek a celcsoport. kössz a tippet!

  Kedvelés

 4. lucia

  Gazdatest: az Edgár természetesen csak álnév a személyiségi jogok miatt (még lehet belőle felnőttkorában rendes, nárcisztikus személyiségzavarok nélküli ember), de az igazi is hasonló jellegű.

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.