itt a tavasz

Ülök itt békésen a munkaállomásomnál, részben a kiállítási lehetőségeket veszem sorra, részben a kondenzációs kazánon gondolkozom, amikor határozott léptekkel bemasírozik hozzánk a szomszéd cég képviselője, E, és közli velem, hogy jé, itt vagyok. Kedves kis arcom ettől felragyogott, mivel abban reménykedtem, hogy áthív kávézni, ehelyett az ablakomhoz sétált, kinézett rajta, majd arról is tájékoztatott, hogy bassza meg, tényleg ez az én ablakom. Felajánlottam, hogy ki is nyitom, ha embereket szeretne onnan dobálni (az öngyilkossági szándékot kizártam, mivel az elsőn vagyunk), de nem élt a lehetőséggel.

A keresztkérdéseim hatására kiderült, hogy egy harmadik személy meg akarta dobálni az ablakomat, és azon vitatkoztak, hogy az az én ablakom-e. Én erre lényeglátóan rákérdeztem, hogy ki és miért akarta megdobálni az ablakomat, mire E azt felelte, hogy nem mondja meg, majd elment.

Valamivel később átsétáltam kávézni (ha az ember kávézni szeretne, néha tudni kell megtenni az első lépést), és akkor kiderült, hogy T akarta megdobálni az ablakomat, hogy beszéljünk a házfelújításról, mert a telefonszámomat nem tudja, és sietett is, úgyhogy mintegy erkélyjelenet formájában szándékozott megvalósítani a kommunikácót. A T sajnos az ábécé M-en túli részében helyezkedik el alfabetikusan, ezért már nekem sem volt meg a telefonszáma, mert csak az M-ig volt idegem átmásolni a kontaktokat az új készülékembe (alig használt nő barátokat keres, a kapcsolat időtartama szempontjából Bélák előnyben), de tisztáztuk, hogy a fodrásznál (aki a lokalizált ablakom alatt dolgozik) például megvan a telefonszámom (a fodrász amúgy is olyan, mint egy facebook-motor, mindenkiről tud itt mindent, hogy ki mikor jár be, mikor kinek születik gyereke, hogy néz ki, milyen hobbijai vannak, status update-eket lehet nála hagyni, ésatöbbi). Meg persze nálam is megvan a számom, úgyhogy megadtam.

Pillanatnyilag ugyan nincs nálam a telefonom, de az ablakon át elérhető vagyok.

10 thoughts on “itt a tavasz

 1. R.

  hah, akkor ez lehetett az oka, hogy hiába hívtalak többször is telefonon. pedig csak az Elmü üzenetét akartam átadni, hogy menj be hozzájuk néhány csekkel magadat igazolni, mert akarnak neked pénzt adni.

  Kedvelés

 2. vasasvirag

  tudom, hogy nem ismersz, de ha érdekel tudok ajnlani megbízható szakembert szigetelésre, festésre, valamint a férjem tud 30% kedvezményt szerezni a Vaillant kazánokra. Nekünk bejött a kondenzációs: 130 nm fűtési ktge a legdurvább hidegben 18e lett. elérhetsz emilen a vasas.virag@gmail.com-on.

  Kedvelés

 3. JoeP

  Mai-chan: Nem csak a fodrászok veszélyesek. Még katona voltam Szekszárdon, amikor alapkiképzésen eltörött az orrom. Egy hónap múlva engedtek haza, Egerbe. Hajnal kettőkor értem a vasútállomásra, nem akartam megkerülni a fél várost, így egy eldugott hátsó kerítésen átdobtam a táskámat, majd utánamásztam. Leugrottam a kerítésről és éppen poroltam a nadrágomat, amikor a totál néptelen éjszakában a totál néptelen parkból előlépett egy férfi és megkérdezte, hogy fiatalember, meggyógyult-e már az orra?
  Mint utólag kiderült, anyám egyik kollégája volt, az öregcsaj meg korábban körbehordozta a fényképemet a munkahelyén és mindenkinek elmesélte, hogy az ő hős fia megsérült a katonaságnál. A hapi meg felismert kerítésmászás közben és nem hagyta ki a ziccert.

  Kedvelés

 4. Mai-chan

  Öt évig egy kurva szót nem szóltam az ablak alatti fodrászhoz, max. mogorván köszöntem. Pár hónapja először – szeretek veszélyesen élni – bevállaltam, hogy levágatom ott a hajam. A fodrásznő frankón MINDENT tudott rólam, naprakészen érdeklődött a családról, nőkről, csalódásokról, munkatársakról. Uff.

  Kedvelés

 5. Shia-ko

  Amikor legutoljára azt ondtam valakinek, hogy imádom, azt félreértette, úgyhogy most csak hangosan röhögök.
  A túlélés magyarhangja: Lucia

  Kedvelés

 6. Tarhonyakártevő

  Annak az ablaknak a defenesztrációs potenciálja egyáltalán nem elhanyagolható, csak megfelelő mozdulattal kell rajta embereket kidobálni. Például fejjel a remek kis betontámfalra, vagy ilyesmi. Ügyesség kérdése.

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.