haditerv

Csináltam cselekvési tervet, amelynek első lépése az volt, hogy feltettem az ingatlanomat az ingatlan.com-ra (sajnos csak egy szoba, ezért abba beköltözni hosszú távra gyerekkel nem tudok, egyébként 41 nm, teljes felújításra szorul, a Margit híd budai hídfőnél van, de csendes utcára nyílik, 9,5M, ha valakit érdekel), mire rögtön ingatlanügynökök hada támadott le telefonon, noha én inkább dolgoztam volna. Tegnap munka után fogadtam is párat, és mindenki nagyon aranyos volt velem, pedig összefutottak, de semmi ahhoz hasonló véres és generációs bosszúhadjáratokat előidéző konfrontáció nem történt, mint a hordozókötésekről vagy a hörcsögtenyésztésről szóló topikokban szokott.

Az egyik ráadásul feltette az expresszre a lakás lomtalanítását (minden résztvevő számára ingyen), amire húsz telefont kaptam rögtön, szóval kapják be azok, akik eddig többtízezerért pakolták volna ki a lakást (lomtalanítást vállaló cégeket kerestem neten).

Szóval a haditerv az, és ehhez kérek drukkokat, hogy eladódik a lakás, abból részben kifizetem az autó maradék részletét (önmagában annyira nem vészes, de havi részletekben a casco miatt 2,5x annyi, plusz minden hónapban likvidnek kell lennem, és a stressz nincs jó hatással az arcbőröm üdeségére), részben pedig megkapja a pénzt az öcsém, hogy vegye meg a kinézett lakást, én meg megkapom az övét (ami lakható), vagy ha ő is el tudja adni, akkor minimál hitellel veszek egy másikat.

És egyszer talán a kiadók is fizetnek, de ez kezd ilyen vallásos meggyőződéssé válni nálam (nem az erejét, hanem a racionális alapjait tekintve). Brainoiz pl. azzal biztatott, hogy két év után őt is kifizette az X kiadó, tehát van remény.

A terv másik része, hogy nem kiadóknak, hanem egyéb megrendelőknek fogok fordítani talán kevésbé szórakoztató, de legalább időben kifizetett dolgokat.

És ó, a költözés, de ez egy másik történet, amit majd máskor mondunk el.

22 thoughts on “haditerv

 1. ildiko

  biztosan nagyon macerás a felújítás, de most láttam épp az IKEA havi újságában hogy oldották meg a beosztást, (anya, fia) egy légterű 40 m2-es lakásban Ha nagy a belmagasság érdemes galériát csinálni

  ha felraknál egy alaprajzot,biztosan kapnál ötleteket, hogyan lehetne átalakítani, vagy esetleg többen is érdeklődnének a lakás után

  persze ha ló nincs jó a szamár is alapon, lehet hogy jó megoldás lenne kettőtöknek
  Ildikó

  Kedvelés

 2. pw

  “Brainoiz pl. azzal biztatott, hogy két ÉS után őt is kifizette a kiadó…”:)))
  K: De nekünk sem utaltak.
  B: És?
  K: De csődbe fogunk menni!
  B (fenyegtően): És…..????

  Kedvelés

 3. vl

  neisbekával éretek egyet. Megfelelő számú hivatalos felszólítás után, behajtás kedzdeményezhető (és végrehajtható). Jogban jártasak megerősíthetnek részletekkel, amennyiben ez az infó megerősíthető.

  Kedvelés

 4. nemisbeka

  Nemfizető kiadókhoz: fizetési meghagyás vagy felszámolással fenyegetés? Hatékony és 2,5 évnél gyorsabban hoz eredményt. Már ha nem tervezel további munkát vállalni innen.

  Kedvelés

 5. R.

  Szia Lucia,

  küldj légyszi adatokat az ingatlanról. (emilemet szerintem tudod) Pont ilyesmit keresünk egy barátnőmmel, felújításos bizniszre, ja és ha jó kp-ban tudunk fizetni.

  Rita

  Kedvelés

 6. Dr.Morcz

  Én nagyon járatlan vagyok az ilyesmiben, de ha eladsz egy ingatlant és nem ingatlanba fekteted, akkor nem kell egy csomó adót / illetéket fizetni?

  Kedvelés

 7. Veromamaja

  Kedves Lucia,
  ha nagymamád lakásában még megvannak az 50-es (de akár csak 80-as) évekbeli élelmiszercsomagolások, azt szeretném elkérni a lomtalanítók előtt.
  Egy tortával/meleg vacsorával/hasonló szívességgel tudom viszonozni. Köszönöm.
  Sok sikert a Tervhez!

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.