a dolgozóról

Az új munkahelyemben (ami mellett a régi munkáimat is csinálom) az az egyik legjobb, hogy a legkisebb bátorításra színes és autentikus történeteket hallgathatok olyan témákban, hogy “milyen volt, amikor birkanyájunk volt” vagy “milyen volt, amikor buddhista szerzetes voltam”, a legbizarrabbak közé meg az tartozik például, amikor váratlanul, rám nem jellemző módon ott állok az étkezőben, a kezemben egy bambuszkarddal, és egy nálam két és félszer nagyobb férfiember magyarázza nekem, hogy ha ő úgy tartja a saját kardját, akkor én sehogyan nem fogom tudni megszúrni (ez nem zaklatott fel különösebben, egyrészt, mivel nem is akartam, noha biztatott, másrészt mert amúgy is életlen volt a kard, szóval csupán imagináriusan nem tudtam volna megszúrni).

Szóval örülök, hogy fiatalos, dinamikus csapatban dolgozhatok, és élvezem a munkám támasztotta kihívásokat, mint például amikor odajön hozzám az ex-szerzetes, hogy szerintem a szív szútrás kalligráfia kezdőkészletet mennyiért árusítsuk, amiben nekem ott kezdődnek a kihívások, hogy mi az a szív szútra (de már tudom).

Amiről viszont főleg írni akartam, az az, hogy itt valamiért kedvelnek engem, és ötlet szintjén indult is egy olyasféle fundraiser, hogy ha meghirdetek a blogomon termékeket, akkor abból X százalékot kapok szeretett gyermekem eltartására, de nekem így is a pofám leszakad attól, hogy mennyi mindent kapok a blogolvasóktól (legutóbb egy hatalmas bödön jelly bellyt Angliából, amit ezúton is köszönök, mindig meghatódva járok rá jellemtelenül), szóval azt mondtam, hogy legyen inkább úgy, hogy kapjanak kedvezményt a blogolvasók a dolgokból, és ha akarnak, vásároljanak, elvégre nekem az is jó, ha nem megy tönkre a cég.

Részletek a vonal alatt (az elolvasomra kattintva), hogy ne legyen annyira arcbanyomva.

A kedvezményeket a nesztelencsiga jelszóval lehet igényleni egyelőre november 15.-ig.

A Shirokuma cégcsoportnak, ahol kardozom dolgozom két fő részlege van, az egyik maga a Shirokuma Kft., ami digitális nyomda, könyvkiadó, szakfordító és szoftverhonosító vállalkozás. A digitális nyomdában az a jó, hogy kis példányszámú rendeléseknél nem túl drága, megnézegettem az árlistákat, és az itt nyomtatott könyv kábé fele annyiba kerül, mint amennyiért a könyvesboltban hasonló minőségben és méretben venni lehet (pontos árat azért nem tudok, mert erősen minőség/méretfüggő, de szabott árak vannak), ez annak lehet jó, aki a naplóját akarja kiadni, fotókönyvet akar gyerekről/esküvőről, vagy kész megrendelésre nyomtat csak, mert ugyanannyiba kerül darabja, ha húsz alkalommal egyet kér, mint ha egyszer húszat. Ami nekem a nyomdából szubjektíve eléggé tetszik, az a lézervágóval kivágott vagy színezett facuccok (minta alapján bármit kivág a gép, a likasztott jellegű névjegykártyák (kisebb formákat is szépen csinál) vagy üdvözlőlapok, és a fába gravírozott dolgok (fadominó, táblajáték, “faragott” doboz, akármi).

A Shirokuma egyben kiadó is, elsősorban japánnal és a japántanulással kapcsolatos könyveket ad ki, ezekből eddig egyet olvastam, de azt alaposan, mert lektoráltam is, Dave Barrytől a Megjárta Japánt, ami egy könnyed, “culture at a glance” olvasmány, de volt olyan, hogy hangosan felröhögtem rajta.

A Shirokuma termékek közül a névjegykártyákra 50% a nesztelencsiga-kedvezmény, minden másra 10%, érdeklődni a nyomda@shirokuma.hu címen, vagy személyesen a Maros utca 25. szám alatt (a Délinél) lehet érdeklődni a munkatársaknál (az árajánlat kérése nem kötelez senkit megrendelésre, és karddal is csak engem szoktak itt felzaklatni, amennyire megfigyeltem).

A másik fő részleg a Maido Kft., ami japán kultúrával kapcsolatos tárgyakkal és tudással kereskedik. A tudás a kalligráfia-tanfolyamot takarja, ami inkább klubszerű, és a volt buddhista szerzetesünk vezeti, aki egyébként normális, meg szórakoztató, és nagyon ért a témához. A tanfolyamra szóló tíz alkalmas bérlet ára 20 000.- ft., de aki még nem tudja, hogy érdekli-e a dolog, az egyszer egy alkalomra is befizethet 2000 forintért. Az időpontok a létszám változásával rugalmasan alakulhatnak. Erre a nesztelencsiga-kedvezmény 1 fő jelentkezése esetén 10%, 2 főnél (ha együtt vesznek bérletet) 20%, 3 főnél 30% per fő.

A Maidoban kalligráfiával kapcsolatos eszközöket is lehet kapni, kezdőcsomagban (díszdobozzal vagy magában) is és külön-külön is, továbbá mindenféle jellegzetes, Japánnal kapcsolatos és nem túl gagyi tárgyat. Amire én rávetettem érdeklődő tekintetem sugarát, az a bento-készlet (azonos mintájú dobozkák, elválasztók, kiszúrók, pálcikatartók, doboztáskácskák, mittudomén), mert a gyermek csak azt hajlandó megenni, ami érdekesen néz ki, vagy autóból van, és egyébként is, néha kell lazításként, hogy répából polipot faragjon az ember. Ezeket és a többi mindent a Maido rapid fejelesztés alatt álló webáruházában lehet megvenni, vagy szintén itt, személyesen, a Maros utca 25. alatt (csak nézelődni is be lehet jönni, tényleg mindenki normális és/vagy buddhista szimpatizáns).

A Maido termékekből a nesztelencsiga-kedvezmény 10%.

33 thoughts on “a dolgozóról

  1. lucia

    @JoeP: olvastam én is, örülök :) holnap délelőtt megy majd válasz, sajnos a belül is színeseket nem kérdeztem végig, így saccot sem tudok mondani.

    Kedvelés

  2. kihanemén

    ha rendelek és az engem alkalmazó cég nevére kérek számlát, akkor is él ez a kedvezmény? mert ha igen, akkor mindenki nagyon boldog lesz hamarosan… :)

    Kedvelés

  3. lucia

    @iditta: majd megkérdezem, azt is tudnak szerintem, de nagyon halkan megsúgom, hogy a lidlben most akciós (a távolkeleti sajátmárkások között), pont ma láttam.

    Kedvelés

  4. lucia

    @gabus: a nyomdai cuccokra árlista nincs, mert minden nagyon függ a papírfajtától és a minőségtől, stb (annyira, hogy ha én kérdezem, ez mennyibe kerül, akkor is be kell ütnie az árkalkulátorba), ha a nagyon kedves nyomdászfiúnak (Szűcs Krisztián, nyomda@shirokuma.hu) írsz, akkor ezek megbeszélése után ad árat, a tervezésben is segít, illetve mindenből csinál mintadarabot igény esetén.

    Kedvelés

  5. Nyúl

    Azt hiszem, a Nyelvparádén összefutottunk velük, nagyon lelkes volt a főnök, és tetszett, amiket mutatott (névjegykártya meg mininotesz volt), és olyan lelkes-bogaras embernek tűnt, de így, h téged is alkalmaznak, mostmár biztos, h jó arcok :)

    Kedvelés

  6. perdita

    elsősorban kíváncsiságból kérdem: a kalligráfiával kapcsolatos tevékenység kapcsán olyat vajon vállalnának-e, ami jappánban szokás, hogy a gyermekded első levágott hajtincséből ecsetet készítenek?

    Kedvelés

  7. Veromamaja

    Gratula az új állásodhoz! Csak nem a blogon keresztül jött ez is?

    Akartam is kérdezni, hogy ha eddig gyerek mellet napi 8 órát tudtál dolgozni, akkor most így ovival 36-ot kb?

    Kedvelés

  8. Client Eastwood

    @lucia: … és akkor ne legyek meglepődve a “történelmi mérési eredményeken”… amúgy mostanában miért kapsz fizetést? :-)
    (nulla dimenziós él…. hajjaj… letészem a lantot)

    Kedvelés

  9. Sefule

    Nem tudtam a birkanyájról, mégis amint odaértem az olvasásban, egyből felmerült bennem, hogy csak nem a Nagy Fehér Medvéhez ment Lucia dolgozni? Aztán de :D

    Kedvelés

  10. lucia

    @Client Eastwood: annyira tudtam, hogy valaki bele fog kötni ebbe, és végső soron nem is lep meg, hogy ki vette észre először :) definiáljuk a hegyet nulla dimenziós élként, és akkor mindenkinek jó lesz.

    Kedvelés

  11. Shia-ko

    Jó a marketing, simogatja a lelkem, amióta itthon vagyok a 2. lökés, hogy visszatérjek a szakmába. :)
    Gratula a jó helyhez és a társasághoz!

    Kedvelés

  12. Client Eastwood

    Mivel a kisasszony az idő nagy részében igen precíz, ezért eléggé meglepett az okfejtés, hogy a szúráshoz éles kard kel…
    (szakmai ártalom? sharp…)
    :-)

    Kedvelés

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .