én szóltam

Mivel úgy tűnik, hogy a környezetemben sokak megdöbbenéssel fogadják azt a tényt, hogy nyáron meleg van, illetve néha hűvösebb van és esik az eső, szeretném még időben jelezni, hogy télen hideg lesz, és előfordulnak olyan napok is majd, amikor havazik.

16 thoughts on “én szóltam

 1. liidiiia

  a nagymelegben es a nagyhidegben allando elem azonban a panaszkodok feletti panaszkodas :-). homosapiens tulajdonsag lehet, hogy a gondolkodasi skalank atlagertekeit (normalis, megszokott) es a pozitiv csucsertekeit (szuperjo) varjuk: jot keresunk, erre vagyunk beallva, es nem szeretjuk a negativ csucsertekeket. a va’gyak orokkon orokke forgo kereke lehet ebben meg a ludas, talan, szerintem. en csak a hidegben panaszkodom, a melegben nem, a kanikula szuperjo. es a panaszkodokra sem panaszkodom: az osszes panasz-energiamat a hidegre kell tartalekolom.

  Kedvelés

 2. lucia

  menj: én sem bírom a meleget, allergiás vagyok a napra is, és télen, ha havazik, akkor nem bírok kiállni kocsival, de mivel kisgyerekkorom óta minden nyáron van itthon pár napig 36+ fok, télen meg havazás, ezen nem döbbenek meg túlzottan :)

  Kedvelés

 3. menj

  megértelek meg nem is :) nem bírom a szélsőséges hőmérsékleteket, a meleget, fejbevág, nem tudok ellene tenni, a hidegtől lefagy az agyam, de akkor van sapka :) a darazsakkal viszont nagyon vigyázzatok! erdőben-mezőn is nagyon agresszívak most! Mogyórószágon mindennek hírértéke van :P

  Kedvelés

 4. Benenn

  Öööö, talán mert annyira szélsőséges, hogy tényleg hírértékű? Vagy mert sokan (terhesek, szívbetegek, öregek) tényleg effektíve szenvednek tőle?

  Kedvelés

 5. "saját levében"

  Én olyan helyeken osztanék vizet, ahol az ember váratlanul szorulhat meg/be, pl. ha valahol várakozni kényszerül, ácsorog a sorban, közlekedési eszközön stb. De ha van víz bőven, akkor felőlem mehet!

  Kedvelés

 6. paintressy

  én szeretem, hogy osztanak vizet az utcán. az ember annyi mindent elfelejt, és ha elfogadjuk, akkor is meleg van, és ha valaki sokat kell, hogy az utcán legyen, éppenséggel jóleshet. Ha én pölö vidéki néni lennék, aki a városba jön bevásárolni, vagy kisgyerekes anyuka (nem babás, akinek a cumisüveg szériatartozék), akit a kisgyereke nyúz, hogy szomjas, én bizony örülnék, hogy van az utcán víz. Ilyenkor.

  Kedvelés

 7. "saját levében"

  Ó, boldog médianélküli idők, amikor fogalmunk sem volt hogy a szomszéd faluban jégeső volt vagy árvíz! És azt meg tudja valaki mondani, miért osztanak vizet az utcán? Miért nem vesznek a boltban az emberek, vagy visznek otthonról?

  Kedvelés

 8. Tarhonyakártevő

  És akkor még a dühöngőket nem is említettük.

  Gyakran töprengek, hogy azok, akik fontosnak tartják időről időre közölni másokkal, hogy “Dekurvamelegvan, bazmeg, faszomat beleverem már, elegem van!”, ezt milyen gondolati konstrukció eredményeképpen teszik.

  Vajon ez úgy működik náluk, mint a keleti szélcsengők, amelyek hangja állítólag hűsít? Vagy úgy vélik, a dühöngés olyan interakció, amely nélkülözhetetlen az egészséges szociális kapcsolatok kiépítéséhez?

  Kedvelés

 9. lucia

  Benenn: nem arra gondolok, amikor megbeszéljük az időjárást, hanem amikor kétségbeesés van, meg a globális felmelegedés emlegetése, ilyenek.

  Kedvelés

 10. Benenn

  Ez az egész nem az időjárásról szól, hanem a social grooming egyik legalapvetőbb típusa. Ha megszűnne témának lenni, jönne helyette egy hasonló ostoba. Ezen igazán nem érdemes idegeskedni. :)

  Kedvelés

 11. bluemoon

  Addig is ameddig ezt az időjárás átalakítást tényleg kézbe veszi az emberiség, én eldöntöttem, hogy első adandó alkalommal elköltözöm a Kanári Szigetekre, mert ott már most mindig 25 fok körüli a hőmérséklet, kiegyensúlyozott időjárás van, pici széllel, szép felhőkkel, óceánnal – se fűteni, se hűteni nem kell. Nekem való hely az!

  Kedvelés

 12. Bálint

  Én a minap pont azon gondolkodtam, hogy ha majd egyszer az emberiség teljesen a kezébe veszi az időjárás alakításának lehetőségét, homogén, soha nem változó, 25 fokos, napos, de azért egy picikét felhős, enyhén szellős időjárást kell létrehozni, mert az ez egész évben az egyetlen olyan állapot, amikor nincs tele a fészbuk-fal az ismerősök hisztijével.

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.