the moon’s too bright, the chain’s too tight

Tegnap ülünk békésen a Grundon a csökkentett létszámú medúzákkal, és olyanokról beszélgettünk, hogy emlékeztek, milyen vad buli volt, amikor a mr.a két whiskey után indiai akcentussal olvasta fel angolul a szívbetegségek tüneteit a wikipédiáról, amikor az L. egyszer csak kábé a farzsebéből előhúzott egy komplett sugarshopos marcipános tortát, az agnus meg a ridiküljéből egy gitárt, és előadták születésnapomra az I’m your mant, majd testületileg a kezembe nyomtak egy zacskó jelly beant.

Utána elmesélték, hogy aznap háromszor is elpróbálták a MÜPA egyik stúdiójában, mert a hangversenyteremben éppen valami Wagnert gyakoroltak, meg agnus megkérdezte, hogy észrevettem-e, milyen szenvedélyesen néz rám, amikor azt a részt énekli, hogy I’ll wear a mask for you, utána felvilágosítottak, hogy gondolkoztak azon, hogy szopóálarcban adják-e elő a dalt (a szopóálarc valami általan érthetetlen oknál fogva visszatérő toposz a medúzatalálkozókon), de gyáva voltam, tette hozzá az L.

A későbbiekben alie még elmesélte marquezregény-szerű, zsákfaluban töltött gyermekkorának azt a részét, amikor jézusos fogócskát játszottak, utána pedig, amikor brainoizzel valahogy mindenkit sikerült belevonnunk az amúgy tiltott aktusnak számító műfordításról szóló beszélgetésbe, úgy döntöttünk, ideje hazamenni.

22 thoughts on “the moon’s too bright, the chain’s too tight

 1. lucia

  basel: amennyire emlékszem, aki jézust játssza, feláll egy emelvényre széttárt karokkal, a többiek meg dülöngélnek körülötte, mintha részegek lennének, majd jézus hirtelen leugrik, elkapja az egyik részeget, és onnantól ő lesz jézus. “szép szimbolikus összefoglalása ez a falusi életnek”, mondta brainoiz.

  Kedvelés

 2. Bea

  Boldog szülinapot mindkettőtöknek! Kellően gyors hadarással mondandó (olvasandó?): “Azt kívánom neked, amit te kívánnál nekem, ha az lenne nekem, ami neked van!”
  avagy: “Váljon valóra, amit szeretnél, és soha ne legyen okod megbánni!”
  B.

  Kedvelés

 3. sefule

  Boldog szülinapot Hidráról, az éves Leonard Cohen találkozóról :D Ha hazamegyek, küldök neked egy cikket az I’m Your Man BDSM aspektusairól ajándékba :D
  Sefule

  Kedvelés

 4. Dr.Morcz

  Phű, ezt a dalt nem ismertem, de egy _kicsit_ több, mint ha pl. a “Ma van a szülinapom” c. zengzetet adták volna elő…
  Boldog Születésnapot!

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.