a hagyományokról

Egy darabig azt hittem, hogy Hajdú-Sarka Kata brit királyi esküvős kommentárjait az Indexnél vagy egy vicces kedvű helyi szakember írja, vagy direkt megkérték, hogy legyen hülye, de a rendszergazda felvilágosított, hogy őt nem kell erre megkérni.

Igazából inkább magamba fojtanám a részletes és kidolgozott kritikát a hozzászólásaival kapcsolatban, mert annyit nem ér, de azért ismeretterjesztés céljából szeretném megemlíteni, hogy náluk azért vannak (már amikor) ugyanolyan színű ruhában a koszorúslányok, mint a menyasszony, mert ez hagyomány (hogy az ellen ne tudja, melyik a menyasszony), nem azért, hogy a házasulandó párt bosszantsák. Ja, és szintén hagyományból nem teszik ki a mellüket esküvőn, templomban és terhesen, nem azért, mert nem követik a divatot.

20 thoughts on “a hagyományokról

 1. mynona

  Régi ( nagyanyámkori ) lányregényekből tudom, hogy Magyarországon a múlt században a jómódú (vagy nemesi) esküvőkön a koszorúslányok fehérben voltak. Mint a menyasszony.
  Elolvastam a Sarka Kata kommentárjait… most legalább tudom, ki is ő. Én, tudatlanka. :D
  Végül is egyetérthetünk vele, akárkiből nem lehet királyné, az biztos! :)

  Kedvelés

 2. parapet

  Nagyon-nagyon hiányoltam, hogy HSK ma egyik közszolgálati adón sem volt “szakkommentátor”, ahol II. János Pál boldoggá avatását közvetítették. Pedig a Bazilikában volt az esküvőjük. :)

  Kedvelés

 3. Dr.Morcz

  lucia: Naná. Minden volt. Kokó, buli, villantás.
  (A pincérek épp valami Koko-műsort néztek tv-n, mikor ráértek, a buli természetes, villantani meg a fotós villantott, vakuval.)

  Kedvelés

 4. Bea

  Szerintem sem volt elég csillivilli a ruha. Tudok egy jó flitter- és strassznagykereskedőt, ha érdekel valakit. Ugyanott csipke is kapható 250 Ft/m áron, valódi nilon. Hátha újra divatba gyön.
  Zenében meg Vandzselisz paradicsoma és a Dzsémsz Lászt harmonikájára hangszerelt világszámok még ütik a mércét, nem beszélve arról, hogy sokkal dallamosabbak is.
  A Bánffy-hajszeszt meg időbe kell elkezdeni használni.
  Most komolyan csalódtam az angolokba…

  Egyébként nem is kell az illető hölgyre kihegyezni a dolgot, elég körülnézni a “hivatásos” újságírók között. Ha Vitrayra, Egri Jánosra, Szilágyi Jánosra (a sor folytatható) hivatkozik az ember, akkor nem biztos, hogy személy szerint őket kívánja vissza (én igen), a műveltségüket viszont mindenképp.

  Kedvelés

 5. iamsailing

  Basszus, tegnap véletlenül rátévedtem a sarkakatás bejegyzésekre, és én is azt hittem, hogy valaki nagyon egysejtűt játszik ott, viccből. Aztán visszamentem a CNN-re.

  Kedvelés

 6. petyafej

  Bejegyzésed nyomán felkutattam az említett bejegyzéseket. Én azt mondom, hogy ez a hölgy egy el nem ismert lángelme és én nagyon szeretném, ha minden index hírt ellátna valami kommenttel, főleg úgy, hogy a saját életére vezeti vissza. Mert az élet ugye olyan, amilyen, néha szar, néha szép, de azért mindenképpen boldogabban bújik úgy az ember az ágyban, ha ráébred előtte, hogy nem ő a sarkata.

  Kedvelés

 7. Csiperke

  A skandináv típusú kémnő azt gondolta magában, hogy HSK Lucia magyarul írott szövegét sem érti, pláne a hagyományról íródott ismeretlen nyelvű linket. És kuncogott.

  Kedvelés

 8. agnus

  oda én is elvetődtem és hitetlenkedtem egy sort, remélem ő sem hozza egy mozdulatával sem kellemetlen helyzetbe a férjét, mint vmi jólnevelt buta kisállat.

  Kedvelés

 9. Gazdatest

  A Velveten Sarka Katát nem átallották “szakkommentátornak” nevezni.Mitől szakértő? Attól, hogy ő is Katalin, vagy attól, hogy ő is volt már menyasszony?Mert ilyen erővel a szomszéd Záhorszkyné is szakkommentátor.

  Kedvelés

 10. lucia

  VKOrsi: hát az valahogy a retinámba égett azon a bizonyos celebesküvőn :) amit sajnálatos módon a brit uralkodói ház nem látott valószínűleg, különben nem vennének ilyen ódivatú csipkéket magukra.

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.