nekem valahogy nem sikerül két kötetesre

A lány, aki macskákban számolta az időt, délelőtt megpróbálkozott ezzel a síelés dologgal, ami mainstream tevékenység volt arrafelé, ahol éppen lakott. Az első pálya közepén bekövetkezett, amitől félt, a szívébe térdébe hasított a fájdalom, innentől kezdve egy frissen szült, szögbe lépett hegyi kecske minden kecsességével, de töretlenül folytatta az útját lefelé nagyrészt fél lábon. Álló helyzetben profi sízőnek tűnt.

Később, már hátráltató sporteszközök nélkül felmászott gyalog a magasba, és magas helyen lévő köveket fényképezett. Utána evett, majd szép lassan hazasétált. Egy folyosón lakott a yetivel.

16 thoughts on “nekem valahogy nem sikerül két kötetesre

 1. lucia

  gandalfina: nem tudom, esetleg ha rákeresel az “un chat, des chats”-ra, akkor talán megtalálod a gyártót (csomó bögrét meg mittudomén csinálnak még).

  Kedvelés

 2. rgranc

  pöttöm: A gyerek pár éve integrált kiegészítője Luciának, és habár én egyiküket sem ismerem személyesen, sőt virtuálisan sem olyan régen, de egyértelműen összekapcsolódnak (feltehetően mások számára is), valamint mivel nekem is van néhány ilyen kiegészítőm, tudom milyen fontosak a szülő számára, szóval szinte majdnem biztos vagyok benne, hogy ő nem így látja az ezirányú érdeklődést, mint te…

  Kedvelés

 3. lucia

  Benenn: elég jól bírja (rendesen alszik, nem sír, csak időnként megkérdezi, hogy a távollevők hol vannak), érdekes módon csak a változást nem szereti (tehát akkor is van egy kis tiltakozás, amikor otthagyom a nagyanyjánál, meg akkor is, amikor el akarom hozni, de ez kb. öt perc). egyébként ebben a korban én is le voltam adva bölcsis/ovis szünetekre nagyszülőkhöz, én nagyon szerettem, szerintem a Mucinak sincs baja ezzel. mondjuk ez az első alkalom, hogy egy hétig nem találkozunk.

  Kedvelés

 4. Benenn

  Pöttöm, neked van gyereked? Nekem mióta igen, mindig ez az első gondolatom, egy csomó dolog kapcsán. Itt pl. nem azért mert aggódom Lucia fiáért, hogy esetleg otthon felejtette egyedül, hanem mindig érdekel egy ilyenkorú hogy bírja anya nélkül. Én még nem voltam az enyémtől távol ennyi ideig, de már én is szívesen utaznék nélküle is.

  Kedvelés

 5. kéknyuul

  pöttöm: Fenét! Irigykednek, hogy nyaralhat. Vagy kíváncsiak, hogy oldja meg. Nekem szimpatikus a válás és a gyermekkel kapcsolatos teendők megosztása = önállóan eltölthető szabadidő lehetősége “esetleg” az anyának is. Én gyerek nélkül síelni akkor voltam, mikor még nem volt gyerekem. Utána egyszer, talán, mikor tíz éves lett (a legkisebb). Ezen a helyen is voltam, de számos gyerekkel. És voltam már egyedül is otthon, legalább fél napot. Luciának üzenem, hogy a síelést soha nem késő elkezdeni, nem olyannak nézem, aki leveszi a lécet oszt annyi. Hajrá! (Síoktató nincs? Én tudnék egyet ajánlani.)

  Kedvelés

 6. pöttöm

  most ez lehet, hogy megmondósan fog hangzani [ha igen, akkor úgyis ki lesz moderálva], de engem annyira idegesítenek azok a kommentelők, akik minden egyes poszthoz, ahol Lucia arról ír, hogy egyedül ment el valahova kicsit hosszabb ideig, beirkálják, hogy, de a gyerek hol van, él-e még, blablabla. valószínűleg van annyi agya a Luciának, hogy nem feledkezett meg róla… istenem.

  Kedvelés

 7. piszke

  Macskásbögregyűjtő és külföldimacskalefotózó vagyok. Macskás órákban eddig nem gondolkoztam, pedig a bögrénél kétségtelenül eredetibb…

  Kedvelés

 8. exmanka

  Azért az megnyugtató volt, hogy a mai külföldön meghalt magyarról szóló hír – bár Franciaországból érkezett – egy 44 évesről szólt.

  Kedvelés

 9. rgranc

  FéligOFF, nem is tudom bátorkodhatom-e feltenni a kérdést egyáltalán (ha nem, akkor majd kimoderálod), de a család férfitagja ilyenkor hol van? Nagymamá(k)nál?

  Kedvelés

 10. macsek

  ölni tudnék egy ilyen macskás óráért :)) Bár ezt írhattam volna az ibolyapálinkás fotó prezentálásakor is. ( természetesen ott a macskás óra kifejezés cserélendő créme de violette-re)
  Jó helyen pihensz, na! :))

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.