van megoldás

Agnushoz még mindig nem lehet kommentelni, úgyhogy csak itt jegyezném meg, hogy nekem az ügyvédnél letétbe helyezett végrendeletem tartalmazza a jelszavaimat tartalmazó fájlok, illetve az offline naplóim elérhetőségét, és hogy ezekről kiket értesítsenek. A freeblogba a mr.a fog például búcsúbejegyzést írni nekem, már ha tiszteletben tartja a végakaratomat (ha nem, akkor esetleg folytatja a blogomat).

22 thoughts on “van megoldás

 1. sefule

  Nem mondom, hogy engem ez a része nem izgat, de jobban aggaszt, hogy pl. a számítógépem tartalma (+ még bizonyos rajzaim IRL is) sokkot okozhatnak gyanútlan családtagjaimnak). Itojama Akiko valamelyik kisregényében a csajszi megbeszélte egy haverjával, hogy ha egyikük meghal, akkor a másik az erre a célra előre kapott kulccsal bemegy a lakásába, és egy csavarhúzó segítségével fizikai erőszakot alkalmazva meggyilkolja a merevlemezt. Ezt egy kicsit nehezen megvalósíthatónak tartom, plusz kétlaki vagyok 2 hasonló tartalmú számítógéppel, meg egy backup-célú külső vinyóval ls számtalan pendrive-val :( Minden javaslat érdekel :)

  Kedvelés

 2. lucia

  Shia-ko: pillanatnyilag percenként van legalább egy olvasóm. és azt sajnálom például nagyon, hogy ha megjelenik a halálhírem a blogon, nem fogom látni az aznapi statisztikát és a kommenteket :)

  Kedvelés

 3. Lam

  lucia: így van, digitális touchscreen sírkövet, ‘show comments’ menüponttal, multimédiát, videoklippet!! (a posztot meg be lehet időzíteni mindig egy olyan időpontra, amikor gondolod, h már halott leszel, ha mégsem, akkor átidőzíted későbbre, barátaid kommentben beírják, pontosan mikor haltál meg.)

  Kedvelés

 4. lucia

  PsycloneJack: ne már, és akkor akik ezeket a hagyományos úton csinálják, azoknak papírjelenlétük van? az általad belinkelt cikkben is a közösségi oldalakkal meg a személyes kommunikációval definiálták az online jelenlétet, ezek engem nem izgatnak túlzottan (mármint halálom esetén).

  Kedvelés

 5. Tarhonyakártevő

  lucia: Nekem az azért kihagyható, mert a fizikai vagyonom végrendelet nélküli automatikus örököse az a személy, akivel egyébként is elég egy üzenetben közölni, hogy mivel mit szeretnék tenni (és akkor úgy lesz).

  De ez tényleg ritka szerencse.

  Kedvelés

 6. lucia

  Tarhonyakártevő: nagyon remélem, hogy ez nem a te szabadalmad igazából, mert nekem is így vannak eltárolva a fontos információk, csak közte van még egy ügyvédi iroda is :)

  Kedvelés

 7. Tarhonyakártevő

  Az én szabadalmam a megosztott végrendelet.

  Az egyik megbízható barátom szerverén egy fájl, a másik megbízható barátomnál egy kulcs. Ha meghalok, ketten együtt hozzáférnek az adatokhoz, viszont azokat én közben bármikor naprakészen tarthatom.

  Kedvelés

 8. exmanka

  Nem tudom, elég gyors megoldás-e ez a végrendeletesdi. Ha jól emlékszem, apám halála után kb. egy évvel volt végrendelet ismertetése. Bár ez is jobb ahhoz képest, hogy egy jó pár éve halott ismerősöm fotóit még mindig kommentelik az iwiw-en.

  Kedvelés

 9. lucia

  PsycloneJack: nem elsősorban az online jelenlétemről van szó (a blogot kivéve, mert szerintem a kommentelők megérdemelnek annyit :)), hanem hogy én nagyon sok mindent neten intézek, rengeteg munkát, biztosításokat, bankingot, stb., és ezeket akkor lehet gyorsan és hatékonyan lezárni, törölni, igényelni, ha valaki tudja a jelszavaimat.

  Kedvelés

 10. lucia

  danneee: nem tudom, de ha meghal előttem, azt észre fogom venni :) ha meg nagyjából velem egyidőben hal meg, akkor ír búcsúbejegyzést valaki más az adatok ismeretében.

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.