az év rejtélyéről

Tegnap este ilyen egyszemélyes bulit terveztem, ezúttal nem szomorú felhanggal, csak mert olyan kedvem volt, de egyrészt beállítottak hozzám egy időre pezsgővel, másrészt az orosz ismerőseimtől kaptam egy videókonferenciás boszorkányt (hiába ellenkeztem, mióta egyszer mondtam valamit a tarotról, rajtam ragadt, hogy ilyen izé vagyok, pedig csak a szimbólumrendszer érdekel).

Namármost én eléggé pesszimista dolgokat tudok belelátni a tarotba, mert abba lehet, de most erre én sem duzzoghatok, hogy elsőre (a tavalyra) kihúztam a kelyhek dámáját (tekintve, hogy éppen a pezsgőzés közepén voltunk, illetve előtte két napig különböző buliügyileg kocsmáztam, ez jogos), majd segítő/ártó kártyának kihúztam a Csillagot, ami védőkártya, és a legrosszabb aspektusa az, hogy nem elég álmodozni, tenni is kell a dolgokért, illetve erre az évre kihúztam a Világot konkrétan, ami a beteljesülés az út végén, a nirvána, meg minden ilyesmi. Plusz a külföldi barátok meglátogatása. Szóval innentől kezdve a szerencsémre nem panaszkodhatok, ha valami el lesz cseszve, akkor azt én csesztem el (bár jobban örülnék, ha a lottószámok közül tudnék ilyen szerencsésen választani).

Utána viszont mondtam a boszorkánynak, hogy mondjon már valami konkrétat is, mert a tarotban nem hiszek, mire némi merengés után azt mondta, hogy a H és a G betűkre figyeljek együtt jövőre, valószínűleg jót fognak hozni, de nem tudja, hogy ez ember, cég vagy akármi más-e. Visszakérdeztem, hogy nem lehet-e, hogy mégis inkább HM, mert azt érteném, de azt mondta, nem, úgyhogy valószínűleg idén sem fogok összejönni Hodorkovszkijjal (ez a börtönös dolog elég komolyan akadályozza a romantikus kapcsolatunk szárba szökkenését).

Utána letettük a videókonferenciát, és a személyesen jelenlévő másokkal csináltunk olyat (ólmot nem találtam, a viaszba meg egyszerűen nem láttunk bele semmit, leszámítva, hogy talán lisztkukacokban gazdag 2011-ünk lesz), hogy mindenki kis papírcetlikre felírja, amiket jövőre szeretne, és éjfélkor majd húzunk belőle. Én persze olyan tizenegykor előhúztam kíváncsiságból, és sikerült rögtön a HG-t, amit csak heccből írtam fel. Utána kitaláltam, hogy a húzás során akaratlanul is lehet csalni, úgyhogy legyen a padlóra borítás, és amelyik egy előre megjelölt kőkockára esik a lehető legközelebb a célszemélyhez, az a nyertes, és ezt demonstráltam is. Egyetlenegy cetli esett az adott kockára, a HG. Utána éjfélkor húztunk rendeset is, itt már, amikor ismét sikerült a HG-t húznom, fel lettem szólítva, hogy mutassam be a többit is, mert biztos HG az összes. De tisztáztam magam.

Azután továbbmentek másik buliba, én meg még lefekvés előtt a hecc kedvéért ismét húztam egyet, és megint HG lett, ami statisztikailag eléggé valószínűtlen, ugyanakkor idegesítő is, mert fogalmam sincs, mi az a HG, úgyhogy gondoltam, húzok még egyet, hátha az jön ki, amit igazán szeretnék, de végig az összes cetlit ki kellett bontogatnom, amíg végül az utolsóban benne volt a favorit kívánságom. És öt perc múlva csörgött a telefonom, és kiderült, hogy azért hívott az ismerősöm, hogy közbe eszébe jutott, hogy ezeknél a szilveszteri húzós dolgoknál sokszor az lesz az igazi, ami utoljára marad.

Szóval megvolt idénre a kellő mennyiségű ezotéria-adagom, ezt most szépen beosztom, aztán jövő ilyenkorra kiderül, mi lesz.

23 thoughts on “az év rejtélyéről

 1. Viv

  Hivatalos orosz kapcsolatokkal nem rendelkezem. Úgy emlékszem. De még rendelkezhetek. :) Én nyitott vagyok minden nemzetiségre, és a cukorkáik, illetve a csokijaik alapján döntök, hogy mennyire zárom őket a szívembe. A finnek kiestek a Shoot nevű borzadály miatt.
  Bulizni meg mindenki jöhet. Ha nem vesz fel férfi létére ujjatlan felsőt. :)

  Kedvelés

 2. Bea

  Boldog új évet kívánok!

  Tippek:
  1. H. G. Wells
  2. Hugo Gemsback

  Esetleg.
  Megnéztem a lisztkukacot angolul és oroszul, de nem ismeri a netes szótár. Az angol ismeri a liszinkát, annak is a pénzeslevelű változatát és félbingó a láthatáron: herb twopence a neve, ami nagyon szép. A g-t pedig hozzá kell képzelni, mondjuk legyen herb twopence good idea. A felesleges szavakkal ne törődjünk.

  Kedvelés

 3. lucia

  Viv: a ma reggeli újabb közösismerős-felfedezésünk után (illetve azután, hogy később végignéztem a facebookos ismerősidet, és sok bizarr találat van ott is), már tökre nem lepődnék meg, ha kiderülne, hogy ismered a moszkvai ismerőseimet is mondjuk egy artyekes táboroztatásból, és te irányítottad a boszorkányt.

  (mondjuk a jó oldala a dolognak, hogy ha egyszer tényleg összeköltözünk, akkor azon biztosan nem fogunk vitatkozni, hogy melyikünk ismerősei jöjjenek bulizni :))

  Kedvelés

 4. lucia

  Shia-ko: ha Hugh Grantre gondolsz, ő nem jön be (remélem, nem töröm ezzel össze a szívét, amikor majd google translate-tel olvasgatja a blogkommentjeimet).

  Kedvelés

 5. lucia

  Shia-ko: azt ne mondd, hogy neked is a hüvelygomba jutott eszedbe, mert azzal már csak a negyedik lennél. de lehet pl. higanymérgezés is. kellemes körülmények között.

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.