biztosan a szaturnusz miatt

Ma még nincs olyan késő, de már majdnem elütöttem egy repülőgépet, elvittem egy tűzoltót a tescóba és egy kieső zöldségesnél pénzt nyomott a kezembe egy titokzatos orosz. Az asztrológusoknak és egyéb jövendőmondóknak esélyük nincs velem szemben.

A tűzoltó úgy jött, hogy most szakmából kellenének nekem tűzoltós szavak, kifejezések és eljárások, és ismerek valakit, aki ismer egy tűzoltót (gyakorlatilag mindenki legfeljebb két linkre van tőlem a világon, már meg sem lepődöm olyanokon, amikor valaki beírja, hogy a gyerek kedvenc sírjának a tulajdonosa a szomszédja volt), úgyhogy kapcsolatot teremtettem vele, de nekem sürgős, neki pedig ma családi bevásárolnia kellett, úgyhogy gondoltam, kössük össze a hasznosat a hasznossal. Ami jól ment, mert a tűzoltók éppen fordító- és tolmácshiánnyal küzdenek a lángok mellett, szóval kölcsönösen gyümölcsöző megbeszélés volt.

A repülő a budaörsi repülőtérre szállt le éppen az úton keresztül, és az aszfalttól három méterre már leért a kereke a fűre, úgyhogy tényleg közel volt, mindenesetre fékezés közben még befejeztem a mondatot, mert sztoriban voltam, majd társalgási hangnemben megjegyeztem, hogy teringettét, a tűzoltó meg megérdezte tőlem, hogy jól érzékelte-e, hogy majdnem elütöttünk egy repülőgépet, és ebben maradtunk.

Utána bevásároltunk (tőlem a gyerek kapott egy parkolóházat autókkal, működő lifttel meg minden, pedig először ilyen sepergetős-felmosós készletet akartam neki, mert imád seperni meg felmosni, vagy babakonyhát, de képtelen voltam rávenni magam, mert soviniszta vagyok, vagy nem tudom. Végül aztán találtam egy a parkolóházba illő tűzoltókészletet is neki, amiről a tűzoltó elég hosszan le akart beszélni, mert szerinte nem volt autentikus benne az ez meg az, és vegyem meg inkább az ugyanolyan tankos-harckocsis készletet, ennek köszönhetően a gyerek kapott tűzoltósat is és tankosat is), és visszafelé megálltunk a zöldségesnél a budaörsi repülőtérrel szemben, ahol a másik bevásároló személy az Igor volt, a volt főbérlőm, aki mondta, hogy keresett párszor, mert egy hónappal több lakbért hagytam nála anno, csak én nem veszem fel a szám nélkülieket, de most van nála pénz úgyis, szóval jókor voltam jó helyen.

Hát így tengetjük mi eseménytelen napjainkat itt a végeken.

7 thoughts on “biztosan a szaturnusz miatt

  1. lucia

    @GrA: ismeretlen számot felveszek, de szám nélkül vagy erőszakos ügynökök keresnek, vagy olyanok, akik tudják, hogy nem akarok velük beszélni, úgyhogy ezeket csak akkor szoktam, ha ismeretlenektől várok hívást.

    Kedvelés

  2. kathy

    Látod, hogy változik minden?! Régebben mindig azt mondtam, hogy szinte mindenkit, aki az utóbbi kb. 100 évben számított a világban, kb. 3 kézfogással “el tudnék érni”. Most már klikkelést mondunk :-)). Vicces.

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.