máktea, esetleg?

Hát tegnap este végül azt történt, hogy ott álltunk bizonytalanul az ameletre vezető lépcső aljában, és én nagyon biztattam V.-t, hogy menjen fel, és feküdjön le, ő meg némi gondolkodás után azt mondta, hogy davaj poszigyím minutocsku pered putyom (van egy ilyen orosz babona, hogy nagyobb utak előtt le kell ülni egy percre, akármennyire siet is az ember), azután az asztalra borult, és elaludt, én meg bevettem egy advilt, ráterítettem az egyik foteltakarót, magam pedig a másikkal végigdőltem a ki nem nyitott kanapén, amiről bokától lelógok, és úgy aludtam reggelig, mint egy darab fa.

Reggel viszont még mindig úgy éreztem magam, mint egy darab (igen gyenge) fa, V. viszont egy zuhany után főzött teát, csinált négyünknek reggelit (oké, a gyerek is segített neki, de úgy szerintem nehezebb), majd elvittem mindenkit a szoborparkba, és végignéztük, utána meg útjukra bocsátottam őket, és ezek egész nap a városban mászkáltak, és nemrég írtak, hogy még egy moziba is beülnek, utána jönnek, hát én nagyon szeretnék ilyen géneket. Mindenesetre most sütöttem mákos palacsintát meg mákos rétest, mert úgy tűnik, számukra a mákos dolgok jelentik a hungarikumot (mit lehet még mákkal csinálni? A mákos tészta koncepciójához némi udvarias, de határozott berzenkedéssel álltak), holnap estére meg meghívtak valami ismerősük rendezte eseményre, és amikor kérdeztem, hogy mit vegyek fel, akkor Kátya az Isolde-féle fekete kisestélyit javasolta (játszottunk ruhamegmutogatósat), nagyon remélem, hogy csak viccelt, mert a nercbundám éppen a tisztítóban van (mint azt mondani szokás).

18 thoughts on “máktea, esetleg?

 1. menjmar

  Most nagyon megijedtem mikor megláttam a máktea szót, mert két napja már annyira kialvatlan voltam, hogy vezetés közben egy kocsmának látszó helységnél azt láttam kiírva, hogy Máktea akció! ami miatt meg kellett állnom a kocsival és visszatolatnom (kicsi a forgalom, lehet ilyentet) és kiderült hogy barkácsbolt és Makita akció! ami megnyugtatott de mégsem…mákos csigát is lehet sütni, a kakaós után szabadon :)

  Kedvelés

 2. :)

  Van még ravaszabb terméke a papavernek, ez pedig a fehérmák és a még ritkább kékmák. Ugyanazt lehet vele művelni, mint a szokásossal, de át lehet vele verni a tapasztalatlan fogyasztót.
  Ja, a mákos ételek sok ország lakóiban rémületet keltenek, hatalmas bűntudattal, idegesen körbelesve kóstolgatják, a mákosgubától egyenesen azt várják, hogy kellemesen kábult állapotba kerülnek.

  Kedvelés

 3. Nyúl

  Színpadi mű, tragédia/komédia tárgykörben. Mint mondjuk a Vágy villamosa, pölö. De nem feltétlenül klasszikust, mai kortársat is akár, any kind of drámát.

  Kedvelés

 4. perla

  Az anyukám szokott olyan szilvalekváros gombócot készíteni, amit nem pirított zsemlemorzsába, hanem darált, cukrozott mákba forgat. És remek a mák a lekvárral!!

  Kedvelés

 5. Savanyúcukor

  Krumplis nudli mákban meghempergetve, túrógombóc mákra kiszedve. Jah és a mákosguba, ahogy már mondták, erre méz csorgatva és hozzá madártej.

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.