ki gondolta volna, hogy egy öreg emberben

A gyereknek sikerült levernie a poharát az ágyról (csak ezerkétszázhuszonhatszor mondtam neki, hogy ne tegye az ágyra, de minden kincsét odahordja), nekem meg sikerült belelépnem, és jól elvágnom a nagylábujjamat, amiből ömlik a vér. A hálószoba pillanatnyilag borzasztóan Dexteres, mindenhol vérfoltok a padlón, a falon, a bútorokon, a lépcső is hasonló állapotban van. Úgyhogy felhívtam a gy.a.-t, mint a vágott, lőtt és szúrt sebek szakértőjét, illetve az esetleg félárván maradó gyerekem maradék gondviselőjét, hogy most mit tegyek, és azt mondta, kenjem be superglue-val, akkor eláll a vérzés, és nem fertőződik el. Ami egyébként van is itthon, úgyhogy nagyon remélem, hogy nem a családi pótlékra pályázik, mindenesetre most gyorsan összeragasztom magam, aztán megtanítom a gyereket vért takarítani.

12 thoughts on “ki gondolta volna, hogy egy öreg emberben

 1. lucia

  @amnaen: igen, angolul szeptemberben jelenik meg, én még nem kaptam meg fordításra (mármint szóltak, h meg fogom, csak még nem tudom, mikor).

  Kedvelés

 2. gia

  Ha nem mély a seb, és viszonylag hamar rárakja az ember, akkor szerintem minden további nélkül működik. Ha hosszabb ideje van nyitva a seb, akkor viszont nem jó ötlet légmentesen lezárni, amennyire tudom.

  Kedvelés

 3. amnaen

  te egy hős vagy! én álltam volna ott rikácsolva míg csendesen elvérzek.
  Dexterről jut eszembe: tényleg jön egy új rész? tudsz erről valamit? igen/nem válasz pont megfelel :)

  Kedvelés

 4. lucia

  @Gabi: nem tom, az első oldalt olvasgattam végig, és csak annyi ellenérv volt mindenhol, hogy van, akinek irritálja a bőrét (illetve két helyen megemlítették, hogy Vietnámban amerikai katonáknak még belső szervét is ragasztották össze vele), szóval annyira sztem nem lehet veszélyes. de majd pár nap múlva referálok :)

  Kedvelés

 5. Gabi

  Köszi, olvasgattam. Van ahol azt írta, hogy lehet, de azért nem nagyon ajánlják. Érdekes.
  Nekem is van itthon, lehet, hogy berakom a kiscicás sebtapasz mellé… :)

  Kedvelés

 6. lucia

  @Gabi: ha beírod a google-be, hogy superglue cuts, akkor kiad egy csomó találatot, ami szerint igen (gondolom, az nem jó, ha mélyen belemegy a sebbe, de én összefogtam a széleit, és úgy végeztem el az életmentő beavatkozást).

  Kedvelés

 7. lucia

  @r-: bármiféle típusú szereléshez és ragasztáshoz van célszerszámom, igen, kénytelen vagyok férfi lenni a háznál a gyerek ötéves koráig, amikor már felnőtt lesz :) superglue a hűtőben.

  Kedvelés

 8. r-

  es te csak ugy pikkpakk megtalalod otthon a supergluet?! te ferfi vagy, nemkerdes:) en minden alkalommal ujat veszek, ha ezen mulna, elvereztem volna mar reg:)

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.