mágikus lények vették át az uralmat a városban

Egyrészt voltam ma a könyvelőmnél hajnalban, és teljesen meghatódtam (nem, általában nincsenek ilyen hatással rám a könyvelők). Ez a csaj olyan, hogy amikor még cégalapítás előtt körbetapogatóztam, akkor találtam valamivel olcsóbbat és közelebbit is, de ő például az érdeklődő telefonom után fél nappal visszahívott, hogy utánanézett a speckó körülményeimnek, és amikor megcsinálom a céget, akkor figyeljek erre meg arra, mert úgy nekem jobb lesz (és tényleg jól jött, amit mondott az ügyvédnél). Mindezt úgy, hogy mondtam neki, hogy még nézegetek könyvelőket, tehát üzleti kapcsolat konkrét ígérete nélkül.

Aztán ma ott voltam nála, meg utána beszéltem egy ismerősömmel, aki szintén mostanában csináltatott céget, és hozzá képest én annyi pluszszolgáltatást kaptam, hogy nem nekem kellett letölteni-kitölteni-kinyomtatni dolgokat, hanem ezt megtette helyettem a könyvelő (elkérte az ügyfélkapumat, és úgy), de még az ajánlott blankettákat is megírta, nekem csak a kézjegyemmel kellett ellátnom, bevitte az obskúrus helyekre bevinnivalókat, ötödszörre is elmagyarázta a lehetőségeket szépen, türelmesen, képben volt a jelenlegi (28-i) változásokkal kapcsolatban, és amit kellett, inkább két helyre elküldött, mindemellett a múltkor még a gyerekemre is kedvesen mosolygott. És annyit azért nem fizetek neki (már nem a gyerekre célzok, hanem az ajánlott blankettákra, értem ilyet még senki nem tett). Ez nekem baromira megéri azt a havi plusz párezer forintot, de tényleg.

Érdekes adat egyébként, hogy minden könyvelő megkérdezte valamilyen formában, hogy legálisan akarom csinálni a dolgokat, vagy úgy, hogy meg is tudjak élni belőle (belőlem viszont nem halt még ki a remény, hogy legálisan is meg tudok élni, ha tartom a tempót munkában).

Azután állok a postán ötezer ajánlott levéllel, beáll mögém egy idősebb néni két csekkel, aranyos szalmakalapban, és akkor eszembe jutott, hogy mennyire rühellem, amikor két csekket akarok csak befizetni, és beáll elém valami vállalkozó az ötezer ajánlottjával, és még számlát is kér, szóval mondtam neki, hogy menjen be elém nyugodtan. A néni elintézte a tranzakciót, majd azt mondta nekem, hogy köszöni, hogy ilyen cuki voltam, és ne féljek, intézkedik, hogy visszakapjam ezt az élettől és teljesüljenek a kívánságaim, majd huncutul rám kacsintott, és eltűnt (mármint lement a mozgólépcsőn, annyira azért nem volt misztikus a dolog).

Úgyhogy az aranyhal ismét elkezdhet rettegni.

8 thoughts on “mágikus lények vették át az uralmat a városban

 1. Carter

  @lucia az axe-nak írt válaszod félreolvastam: “én bárkivel hajlandó vagyok lefeküdni”

  Valóságosságban pedig aznak neve a ajánlott feladóvevény!

  Kedvelés

 2. edeus

  Találtál magadnak egy jó boszorkányt, te boszorkány. :D
  Amúgy tök jól tudnak jönni az ilyen kis dolgok az élettöl. Hajrá, csak így tovább, van még jó az életben!

  Kedvelés

 3. mm

  tőlem a múltkor a cipész (S Metro, Mister Minit) nem fogadott el pénzt a szandálom talpának visszaragasztásáért.
  nem értettem :))))

  bizonyára valami járvány van:)

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.