összefoglaló

Nagyon sokat nem írtam mostanában a blogomba, amit akartam, például az L.-nek múltkor volt egy olyan orra alá szangvinikusan elmotyogott megjegyzése, hogy látom rajtad, hogy a blogbejegyzésedet fogalmazod magadban, tiszta szívemből gyűlöllek.

Ezt konkrétan azután követte el, hogy a kapcsolatunk minden eddigi dinamikájának ellentmondva egyszer csak egy felkapott pesti kávézóban találtam magam vele a legtrailertrashesebb, vörös rózsákkal, flitterekkel és koponyákkal ékes fekete pólómban, amit direkt azért vettem fel, mert az L. a kimenőmön a hagyomány szerint a leglepukkantabb pesti kocsmákba szokott engem elvinni, és nem akartam kilógni a miliőből. Erre ezúttal egy puccos kávézóval nyitott, ahol, mint arra felhívtam a figyelmét, csupa lány ült a barátnőjével, de az L. csak akkor adta meg magát, és döntött úgy, hogy inkább menjünk, majd az utcán megiszom a kávéját, amit lenyúltam, amikor a helyiségbe belépett az első fiú rajta kívül (a külföldi csoportot nem számoljuk), aki láthatóan, nyilvánvalóan, már-már tolakodóan nem heteroszexuális volt, és szemezni kezdett vele a kirakat üvegének segítségével.

Mentségére legyen mondva, utána elvitt az Instant nevű intézménybe, ahol sikerült a környezetbe simulnom, továbbá, miután azzal nyitottam a csaposnál, hogy remélem, vizezik a sört, mert sokat szeretnék inni, már messziről mosolyogtak rám, majd szerintem a biztonsági őrök is megjegyeztek, amikor a józanság látszatát próbálván kelteni, egyenes derékkal, határozottan besétáltam majdnem a szekrénybe, vagy mibe, a kijárat helyett. Evés után visszementünk még az intézménybe, de ekkor az L. már gyakorlottan elkapott és irányba állított, amikor eggyel korábban kanyarodtam balra, és majdnem a pult mögött kötöttem ki.

Az autóval az van, hogy most ugye megint esett a hó, és másnap délre természetesen már sehol nem maradt belőle említésre méltó mennyiség a kertünket kivéve, ahova farral, kanyarogva kell beállni, de én nagyon makacs, csakazértis teremtés vagyok, úgyhogy abszolváltam a feladatot, húsz centinként kiszállva és felkapálva a következő szakasznyi jégkeményre fagyott, öt centi vastag havat az első kerék elől, miközben erőteljes hangnemben szidtam a telet (a költő tavaszidéző ciklusa nem volt mentes némi vulgaritástól). De beálltam.

Ja, és megjelent a Vámpírakadémia következő része, amit fordítottam, ezt is imádom, guilty pleasure, de annak nagyon jó. Dmitrijnek továbbra is az arcába hull a haja, meg minden.

Amiről jut eszembe, sikerült ma a félreolvasás egészen bizarr formáját elkövetnem ma, a félreírást. Ebben komoly szerepet játszhatnak a legutóbbi időkhöz kapcsolódó magánéleti élményeim, ugyanis ahelyett, hogy a fiú mélyen a szemébe nézett, és elmosolyodott, azt írtam, hogy a fiú mélyen a szemébe nézett, és elmosogatott. Azért vannak dolgok, amikkel még az én cinikus, betokosodott, az élet hányattatásai során megkeményedett lelkemre is hatással lehet lenni.

19 thoughts on “összefoglaló

 1. debcsillu

  A hajadra….az eddigi képeiden feketének tűnt mindig, a magazinban meglepő volt az élénksége:)

  “nemrég pedig a blogomat kommentálva megismerkedtem….” című mondatot értettem félre akkor, dehát ez már nem az első alkalom…:D
  mindenesetre nagyon örülök ha boldog vagy:)

  Kedvelés

 2. lucia

  debcsillu: tudtommal nem kommentel, bár persze ki tudja, lehet, hogy személyesen cikinek érezte volna megkérdezni, hogy mikor jelenik meg a Vámpírakadémia harmadik része, ezért titokban dobka néven írogat ide, de nem hinném.
  :)

  amúgy a másikat nem értem, én tizenhét éves korom óta festett vörös vagyok, a blogom három éve, melyikre gondoltál? :)

  Kedvelés

 3. lucia

  dobka: a harmadik rész fordítását most adtam le, asszem, a könyvvásárra (vagy könyvfesztivál? mindig keverem ezeket) jelenik meg. nekem mind a három rész tetszett, a negyedik egy kicsit más, de az se rossz, csak ott meg voltam sértődve egy kicsit.

  Kedvelés

 4. dobka

  én már megrendeltem az új könyvet, de az álnok bookline még nem akarja odaadni. az első rész nagyon tetszett, remélem hasonló színvonalú lesz ez is. azt lehet tudni, hogy a többi mikorra várható?

  Kedvelés

 5. zsoltu

  reklamálok én ahol csak kell, ombudsmanhoz is fordulok akár. ugyanis az vaaaaan, hogy én a gyerekessel nem tudok mit kezdeni, szép meg jó, de nekem ez a blog való, nem az. na. úgyhogy ha nem akarod a válladra venni, hogy teljes elhülyülésben maradjak, vagy ami még rosszabb, olvashatatlan blogokat kelljen olvasnom helyetted, akkor tessék sűrűbben írni, mint régen.

  Kedvelés

 6. lucia

  JoeP: tudom, a xkcd-ék olvassák a blogomat szerintem, mert mint már korábban is említettem, állandóan az én életemet írják. de nem haragszom.

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.