most csak távirati stílusban

Az egyik, amit muszáj ide is leírnom, hogy olyan 1-2 éve írok borzasztó unalmas, csak a történésekről és az álmaimról szóló naplót csak magamnak (don’t ask), és most kerestem valamit, és beleakadtam egy olyan bejegyzésbe tavaszról, hogy azt álmodtam, ősz van és egyedül maradtam a gyerekkel, és felmerült bennem, hogy vicceskedve megkérdezem a gyerek apját, miszerint idén ősszel azért ugye még nem szándékozik elhagyni minket, de aztán inkább nem tettem, mert olyan idétlennek és valószerűtlennek tűnt az egész, ráfogtam a pms-emre. Spooky.

Illetve ma remekjó nap volt, egyrészt VMM még a listázásomkor felajánlott egy újszerű állapotban lévő, kihasználatlan babacsúszdát, amiért most mentünk el Mucistul, és a tegnap esti mélypont után (egyszerre sajnáltam magam azért, hogy megcsaltak, egyedülálló anyává tettek, hideg van, magas a villany- és a fűtésszámla, még a house-okat sem volt időm megnézni és hajnali kettőkor dolgoznom kell) nagyon jól esett otthonos környezetben beszélgetni, pedig csak egy olyan húsz percre terveztem beugrani, de pofátlanul maradtam 2+ órát, és kicsit reménykedtem, hogy örökbefogadnak. A gyermek is jól érezte magát, feldúlhatott a maga visszafogott módján egy teljesen ismeretlen lakást, meg minden. Ráadásul egy babaszámítógépet is kapott kipróbálásra.

Utána hazafelé beugrottam a Delta Visionbe (a pratchettes kiadó), ahova valaki küldött nekem és a Mucinak egy képeslapot 5000 forinttal, agyam eldobom, név se a borítékon, se a lapon, nagyon szépen köszönjük.

Illetve az egyik kiadótól kaptam még ma két könyvet is, igaz, munka miatt (az általam fordított cucc előző két kötete), de akkor is jó könyvet kapni, szeretjük az ilyet. Szóval ez a mai nap vagy olyan dolgokat kapós a vízöntő aszcendensű ikreknek (ebbe Mucinak is sikerült beletrafálnia), vagy azt akarja üzenni az univerzum, hogy bár a nagy dolgokat nem tudja megadni, azért megpróbál kárpótolni valahogy. Majd kiderül.

11 thoughts on “most csak távirati stílusban

 1. bjuszika

  Én láttam neked való cukorkát is: szürkéslilakoponyacukorka
  ( a honlapon is fent van ld. a csokik/cukrok/nyalokák menüpontban a 3. képet)

  Kedvelés

 2. korim

  Az a legjobb, könyvet kapni, mindig szerettem úgy vonatra ülni Debrecen felé, hogy a kiadómtól jöttem, még amikor fordításból éltünk (jól és boldogul). Aztán egyszer az Ottliktól olvastam, talán a Budában, hogy mennyire jó volt amikor vidéken laktak, ötvenhat után kizárva mindenből és mindenhonnan, és ő megérkezett Budapestről némi újságpapírba csomagolt kajával, meg mondjuk egy Dickensszel a hóna alatt.

  Kedvelés

 3. lucia

  Iditta, hát én is nagyon örülök ezeknek, hidd el :) ilyen szempontból nagyon kényeztet az élet, rengeteg ismerős és idegen segített ebben-abban, vagy csak mondott valami kedveset, ami feldobta a napom.

  ugyanakkor ezek a dolgok nem váltják ki azt, hogy tényleg nagyon rossz bármire gondolnom az elmúlt négy évből, hogy nem tudom, hogyan fogok ezek után bárkiben megbízni, hogy a gyerekemnek nincsen apja, hogy bármilyen programot (vásárlás, telefon, akármi) gondosan kell időzítenem két etetés közé, hogy ha bármi történik velem, nem tudom, mi lesz a gyerekkel, nincsen védőhálónk. de ezt tényleg csak nagyon kisbetűvel írom, minden rendben lesz, és kész.

  Kedvelés

 4. iditta

  lucia,
  én nem szeretem azokat, akik ilyen okoskodósakat írnak, de most muszáj nekem is: ezek igenis nagy dolgok! vannak barátaid, akik segítenek a bajban, ismerve vagy ismeretlenül is. Nem biztos, hogy ezt minden, “nagy dolgokkal” rendben lévő kisgyerekes anyuka elmondhatja magáról.

  Kedvelés

 5. fun

  Lucia, nagy rajongód vagyok!!! Lehetek egy kicsit önző??? Tudom , hogy sokan járnak erre az oldalra, ezért lenne egy személyes kérésem a blogvilághoz. Ha van egy fiú aki tetszik(nem vagyunk együtt, meg semmi ilyesmi, de tetszik), akkor a szülinapjára szerintetek elküldhetem ezt az sms-t?…vagy ezzel végkép elásom magam a szemében?
  Congratulations to you, my friend
  birthday wishes for you, i do send
  You look good for your age, i could say
  But you look good to me any day!
  Lucia help!

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.