örül

És most milyen jó, hogy hibrid autóm van, mehetek holnap kocsival kocsmába páratlan rendszámmal is (illetve az sem hátrány, hogy a gyereket is el tudom vinni tornázni, meg minden).

44 thoughts on “örül

  1. lucia

    ja, azt hittem, hogy a vízfejűség az valami magzatkorban induló konkrét szindróma köznapi megnevezése (csak mert terhesség alatt riogattak mindig ezzel), de úgy látom, tényleg nem, hanem minden agyvíz-túltengéses dologé, jóvanna.

    Kedvelés

  2. telaci

    Azt hiszem, “az agyvíz nem rendes távozása” a vízfej politikailag korrekt körülírása.
    Profil-elem gyanánt: megyek mosogatni. Mert a macska még annyira sem képes.

    Kedvelés

  3. lucia

    hát, ugyan 2/3 részben bölcsész vagyok, de amúgy ki tudok tölteni önállóan egy tértivevényes cetlit :)

    csak a gyerekkel kapcs. korrigálnék megint, nem kötözködésből, hanem csak úgy, hogy egyrészt a gyanú az volt, hogy valami miatt nem távozik rendesen az agyvize, ez légzéskimaradásos koraszülötteknél előfordulhat, és nyomhatja az agyat, másrészt a kórházi orvosa a gyereknek, aki gyanakodott, annyira nem fogad el paraszolvenciát, hogy nagyon, pedig pont ő az, aki megérdemelné.

    Kedvelés

  4. telaci

    Sőt mindinkább. Köszönöm a figyelmedet, ha “egyelőre különösebb” bajod nincs velem, akkor nem is lesz, mert a “bemutatkozó” kommentemnél csak tapintatosabb szoktam lenni. Figyelmetlenül olvastalak, és vszleg némi előítélettel is. Utóbbi elmúlt megtisztelően bőséges válaszod hatására, az előbbit majd kinövöm. Túl sok bölcsészt láttam különféle szerepeimben túl közelről, pl. első feleségem magyar-francia szakot végzett, de pont ő nem ok az előítéletre, ma egyike legjobb barátaimnak, szóval fene se érti a saját előítéleteit.

    Ha jól értem, Malac, Húsnyúl, Muci és Zoárd azonos a másik blog jan. 19-i fotóin látható babával. Hát első, futó olvasásra ez nem volt nyilvánvaló. A gyermek megnyerő küllemű, és én ultrahang nélkül is látom, hogy nem – már elnézést, de az orvosi gyanú nyilván ez volt – vízfejű, sőt. Nyilván tudod – hogy érzed, afelől nincs kétségem -: koraszülöttként több esélye van a zsenialitásra, mint “időre született” társainak, mert a 9. hónapban a magzat agyi vérellátása szűkös, és ez megárt. (Elsőszülött fiam 1650 g-mal született, és nem csak hozzám képest zseni. Ha már akkoriban olyan körültekintő lett volna a szűrés rendszere, mint ma, vszleg nála is felmerült volna a kérdés, hogy kizárólag szükséges anyagokat tartalmaz-e koponyája. De az is lehet, hogy a Te gyerekorvosod csak jól meg akarta szolgálni a paraszolvenciát.)
    Összefoglalva: gratulálok, legyen vele sok örömöd életre szólóan.

    Többé nem leszek ilyen bőszavú, katonaélményeket pl. nem fogok mesélni.

    Kedvelés

  5. lucia

    1. nem, hanem az 5-ös környvédelmi osztályba tartozó autók az év minden napján kevesebbet fogyasztanak, mint a többi, ezért “jutalomképpen”, továbbá ösztönzésképpen (mert elméletben, ha mindenki hibriddel/villannyal járna, nem kellene mentes napokat elrendelni, gyakorlatban most ugye alapból sem az autók voltak a ludasok, de ezen lépjünk túl elegánsan) mehetnek minden rendszámos napon.

    2. bár csak részletkérdés, de a Malacfülű az egyetlen gyermekem. van továbbá a fiúmnak is egy lánya, és nem zavar, ha őt is összepárosítják velem, de őt nem szoktam orvoshoz vinni. félreértések kizárása végett, nem azért, mert hagyom mindig meghalni tüdőgyulladásban, hanem mert a saját anyukája viszi, ha kell.

    naszóval, az van, hogy én egy érzékeny lány vagyok, és a hangnem, plusz a kiszolgáltatott helyzet (bent nincs semmi, ahol letehetem a cuccomat) nagyon tud zavarni. egyébként az egészségesrendelésen nyitva van az ajtó, rálátnék a fogasra, és csupa félig ismerős kismama van odakint, szóval annyira nem félteném a két tartalék pelenkát, meg a váltás rugit, seggtörlőt, anyámkínját (pénz/kulcs/telefon mindig a zsebemben), de még ha félteném is, szerintem nem lenne olyan nagy dolog egy széket vagy fogast, akármit fenntartani erre (ha jól emlékszem, pont ennek kapcsán említettem meg a dolgot, hogy a gyermekklinikán volt fogas, meg szék is, tiszta Hilton, írtam). ráadásul ez a gyerekorvos egy pattogós, katonás nő, ha pár másodperccel azután, hogy bemegyünk, még mindig nincs leterítve a pelenka, rajta a gyerek csupasz fenékkel, kezében az oltási könyv, akkor lecsesz, hogy mit piszmogok, pedig annyira nem vagyok gáz. és ezt kikérem magamnak, ha én a munkám során még a leghülyébb ügyfelekkel is tudok normál hangon, udvariasan beszélni, akkor egy gyerekorvosnak pláne kötelessége lenne.

    és természetesen hacsak nem fizetős megőrzőhelyről van szó, akkor nem jelentgetek fel senkit, ha eltűnik a cuccom, mert otthagytam valahol, és másért sem szoktam balhézni, hanem lehetőség szerint magánintézménybe megyek, mert pénzért valamiért adnak olyan modort, ami szerintem alap kellene legyen, de magán-koraszülöttellátás nincsen.

    és nincs énnekem veled sem egyelőre különösebb bajom, mivel nem reccsentél rám, hogy ezt csináljam, meg azt csináljam, az olyat nem bírom, mert mimóza vagyok.

    Kedvelés

  6. telaci

    Én nagyon. Ennyirenagyon:

    1. A hibridautóknak két rendszámuk van (egy páros meg egy páratlan)? Vagy a tiétekben nem működik a robbanómotor, otthon töltitek az akkumulátort a konnektorból? Utóbbi esetben: csak az egészen közeli korcsmába és gyerektornáztatóba jársz?
    2. Számos gyönyörű blogod valamelyikében beszámolsz arról, hogy orvoshoz viszed a gyereket. (Nem Malackát, a kisebbiket.) Panaszolod, hogy kabáttal, táskával fölpakolva kell behurcolkodnod a rendelőbe, máskülönben “rádreccsennek” (ezt a szót használtad, emlékszel?), hogy ne hagyd a holmidat a váróban. Amikor valóban “reccsennek”, az csúnya dolog, de kérlek, méltányold a szándékot: attól akarnak megóvni Téged, hogy kint hagyott dolgaidat ellopják. Tudod, vannak csúnya bűnözők, akik direkt az egyetemek, hivatalok folyosóján, várótermekben gazdátlanul hagyott holmikra specializálódtak. Én is szóltam volna, hogy vigyed be. (Itt vallom meg: biztonsági őr vagyok. De azért ugye – ha elkezdted – folytatod az olvasást?) Már csak annyit szeretnék mondani, hogy tapasztalatokon nyugvó erős gyanúm: ha a váróban hagyott kabátodat, táskádat ellopnák, nagyon felháborodva követelnéd, hogy az igazgató főorvos nyomban, de teljes személyes súlyát latbavetve ám, tegyen feljelentést a budapesti rendőrfőkapitánynál. :-)
    És Te? Ezek után mennyirenagyon?

    Kedvelés

  7. re.barbara

    De én tényleg nem sértődtem meg :-) Csak amit írtam, nem esett jól, hogy pont azon a napon írt erről, amikor nem kellett volna kocsival mászkálni. Én sosem értem, hogy ennek az országnak a lakosságára miért nem lehet észérvekkel hatni, csak az megy, ha megbüntetik a népet. Komolyan mondom néha nagyon sajnálom, hogy 5 év után a békés kis szigetemen abbahagytam a kutatómunkát és hazajöttem ide. (sajnos a szüleim nagyon betegek lettek, azért kellett). Mondjuk most örülök neki, mert közben meglettek a gyerekek + nyilván van, amit szeretek itt, csak az emberek hozzáállása az “intelligensebb” dolgokhoz elég riasztó :-/

    Kedvelés

  8. cinna

    beszólni nem is kell, sőt. én igazából nem is értem, miért ez az indulat, de ezt már írtam volt.
    van egy olyan sanda gyanúm, h nem a környezetvédelem gerjesztette…

    sztem nem véletlen, h mit vesz az ember magára, és nem is haszontalan erről beszélni, hátha néha vki megtalálja a saját ruháját is.

    én szívesen feszegetném veled, de nem szeretnék erőszakoskodni, elvégre írhatok róla a saját blogomban is, ha annyira akarok:)

    Kedvelés

  9. lucia

    hát, a túlnépesedés is olyan dolog, hogy kompromisszumot kell hozni, mert egyrészt én akár hat gyereket is el tudnék képzelni magamnak, ha anyagilag és emberileg mindent meg tudnék nekik adni, amit most ennek az egynek, másrészt a földnek sokkal jobb lenne, ha sokkal kevesebb lenne az ember, ill. minden plusz gyerekre gyártani kell dolgokat, szemetet kell feldolgozni, mosni kell, stb, stb. ez is olyan, hogy az ember mérlegel, mi a fontosabb, a környezetvédelem, vagy a saját egyéni boldogsága (ha más faktor nem lenne, akkor ebben az esetben engem sem a környezetvédelem érdekelne).

    amikor már volt autóm, de nem volt gyerekem, télen-nyáron, hegyen-völgyön jártam munkába biciklivel, (napi 20 km). BKV nem jár arra, de ha járna is az lenne az utolsó, amivel mennék. viszont nem szólogatok be azoknak, akik nem bicajjal járnak, mert van olyan, hogy valaki utál biciklizni, és nem fér bele. és nem akarom tételesen felsorolni, hogy nekünk mi fér bele, meg mi nem, mert idáig is eluntam magam ettől a hozzászólástól, de tényleg nyugodt a lelkiismeretem :)

    ja, nem én vagyok paprikás, csak ha most elkezdem feszegetni a kognitív disszonanciákat, akkor esetleg a mindenkik magukra vennék, még ha általánosságban írnék is.

    Kedvelés

  10. cinna

    lucia, szerintem is érdekes.
    és örülök (télleg), h jól alszol.
    h paprikás vagy, annak nem örülök.
    én nem éreztem bántónak egyik hsz-t sem, bár pont a tiéd a túlnépesedésről kicsit szíven ütött, de feldolgoztam.
    az szintén érdekes, h mire fel a nagy indulat.
    nekem nincs autóm, de ha a gyerekemet (ami szintén nincs) könnyebb lenne azzal szállítanom, mert pl 5 van belőle, akkor lenne. és még mindig tudnék aludni.
    az a lényeg, h az ember megtegye, amit tud. ő. asszem, te is ezt írtad vhol.
    na most jelenleg nemcsak h meg tudom tenni, h autó nélkül járjak, de még sokkal praktikusabb is. ha majd egyszer nem így lesz (amit kétlek, de bármi megeshet), akkor lesz autóm is. de büszke nem leszek rá.
    bár igazából arra se vagyok büszke, h igyekszem nem használni vegyszereket, szelektálom a hulladékot stb. mivel sztem ez természetes.

    Kedvelés

  11. rosal

    én meg erőműveket építek, igen,komolyan. Telepuffogják csúnya széndioxiddal a légkört. Akinek meg nem tetszik, az meg kapcsolja le a villanyt…MOST!

    Vmi egészséges középút nem létezik? Ugyehogyde!

    Kedvelés

  12. lucia

    cinna, az idézet egy analógia volt, amivel a mittudoménki analógiáját javítottam ki, hogy szerintem erre a konkrét helyzetre inkább ez a hasonlat illik.

    és én sem szoktam feszegetni, hogy más mit csinál, amennyiben nem nekem akarja megtanítani, hogyan éljek. :) aludni meg szintén jól alszom, kivéve, amikor telihold van, akkor nem tudok. szeretnél még beszélgetni róla?

    (ez a kognitív disszonanciás dolog meg mindentől függetlenül nagyon érdekes téma szerintem, de most inkább nem megyek bele, csak majd paprikátlanabb hangulatban).

    Kedvelés

  13. cinna

    lucia, ez ugye nem a konstruktív észérvre példa, h „a környezetvédők egy része tájékozatlanságból és ignorancia miatt az erdőbe viszi a szemetét a hulladékfeldolgozók helyett”?
    bár kétségtelenül érdekes feltevés, csak a szellemi fogyatékos szó véletlenül kimaradt belőle.
    v lehet, h vicceltél, akkor viszont nem értem.
    egyébként nem az a lényeg, h más mit csinál v nem csinál, hanem h én mit csinálok v nem csinálok, és aztán hogyan magyarázom meg magamnak, h mégis jófej legyek, és nehogy kognitív disszonancia legyen a vége, mert az csúnya pszichoszomatikus megbetegedéseket okoz (nem beszélve arról, h az Úr sem ver bottal).
    úh majd amikor mindenki elsöpröget a háza előtt, akkor tisztaság lesz, előbb nem.
    én a magam részéről jól alszom.

    Kedvelés

  14. lucia

    vl: hát én nem szeretem az ilyet, én vitában csak az észérves, konstruktív típusút szeretem, de örülök, hogy jól szórakozol. viszont egyrészt valóban én voltam a provokatív, másrészt, hogy bonyolítsam a helyzetet, szeretném még hozzátenni, hogy aznap végül sem kocsival, sem békávéval, sem biciklivel, sem sehogy nem mentem sehova, de nem neonzöldségből :)

    Kedvelés

  15. vl.

    Gyerekek, ez nagyon komoly! :)
    Mostanában azért jövök ide, hogy lássam merre tart a poszt külön életre kelt kommentvilága. Első gondolatom a poszt után az volt, hogy a korlátozás a hibridre is vonatkozik. Azt mondják páratlan, akkor páratlan, ha van károsanyagkibocsátása, akár egy pindurka is (dirket nem megyek bele valós értékekbe) akkor ne üljünk kocsiba, akár büntetnek, akár nem. Az hogy ki mennyire környezettudatodos, az pedig szubjektív.
    Számomra az az érdekes, hogy egy ilyen rövidke poszt, milyen indulatokat kelt. És hogy mindenki tudja igazolni magát, az is aki beül a kocsiba, és az is aki nem. Re.barbi soraiból sértettség árad (na nem Luci irányába, hanem valahonnan mélyebbről), mások meg csak szeretnek kötekedni, megint mások pedig simán csak csapódni valamelyik oldalhoz. Kiváncsi vagyok, mennyi van még ebben komment-komunikációban.

    Kedvelés

  16. uramfia

    Lám-lám:
    urmafia hatásvadász
    uramfia ostoba
    uramfia sértett felsőbbrendű
    uramfia passzív-agresszív
    uramfia egy buzivédő homofób
    uramfia egy érdekes pszichológiai jelenség megnyilvánulása
    uramfia ismételget (pl. a saját nevét is, mindenki láthatja)
    uramfia csak fujjol
    urmafia „rajtakapott gyerek” analógiája rossz
    uramfia tájékozatlan és ignoráns kokárda-környezetvédők alá adja a lovat
    uramfia tök ismeretlenül idejön
    uramfia Google-tényekkel vív szélmalomharcot
    uramfia lenézően semmibe vesz
    uramfia csak vagdalkozik, levegőbe beszél, adatokkal szolgálni nem tud
    uramfia azt képzeli, nem fogunk elgondolkodni
    uramfia azt képzeli, önigazolással és webtalálatokkal fogunk válaszolni

    uramfia azt képzeli, hogy neki fogunk esni :-D

    Kedvelés

  17. lucia

    uramfia, szerintem rossz az analógia, én sokkal inkább úgy látom, hogy a környezetvédők egy része tájékozatlanságból és ignorancia miatt az erdőbe viszi a szemetét a hulladékfeldolgozók helyett, mert így azok kevesebb csúnya füstöt csinálnak. egyébként érdekes pszichológiai jelenségnek tartom, hogy idejössz, és passzív-agresszív hangvételben rögtön a szememre hányod, hogy “pocskondiázni” foglak a környezetvédő hajlamaid miatt, noha szerintem én egy rossz szót nem írtam életemben a környezetvédőkről vagy a környezetvédelemről, továbbá magad is olyan értelemben nyilatkozol, hogy a gyakorlatban nem vagy az. ez kábé olyan hatást kelt, mintha tök ismeretlenül idejönnél, és felszólítanál, hogy buzizzalak nyugodtan, bár te igazából egyáltalán nem vagy meleg, de tudod, hogy én úgyis azt gondolom rólad, és a melegek egyébként amúgy felsőbbrendűek, ezt mindenki beláthatja.

    adatokra meg lehet fújolni, de nem véletlen, hogy az első x találatból a msáik oldal számára legkedvezőbbet választottam, illetve gondolom, az sem véletlen, hogy a másik oldal igyekszik az adatokkal való érvelést messze elkerülni, elvégre, hogy téged idézzelek, elgondolkozni nem MUSZÁJ, kényelmesebb hatásvadász ostobaságokat ismételgetni sértett felsőbbrendűséggel.

    Kedvelés

  18. uramfia

    Na de kedves lucia, jikka és R.! (buktáról nem is beszélek) :-) A lopáson kapott gyermek címszava mellé már én, copy-paste, beraknám a kis hozzászólásotokat. Az autó általatok történő fenntartásának sokszor nagyobb pusztítóereje van arra, ami a Föld volt vagy amivé válhatott volna; a káros kibocsátás csak egy kis része a felelőtlen ámokfutásnak. Persze, sok védett állatot agyontaposnak a környezetvédő turisták is: akkor mi az az egy konténer pillepalack, amit én odaöntöttem ki az erdő közepébe? Nem áltatom magam, én is repülőzök sokat, távolról hozott dolgokat veszek, pocsékolok, gyakorlatilag a kisujjamat se mozdítom a környezetvédelemért vagy a globalizáció ellen. De legalább ezt az önigazolást azért le nem írnám, amit ti. Aki belepisil a medencébe, az legalább ne legyen rá büszke. De ne szégyelljétek magatokat, és nehogy elgondolkozzatok, hiszen egyáltalán nem MUSZÁJ. Válaszoljatok vissza nekem is valami ütős dolgot inkább, vitriolba mártott kurzorral! Az ilyen „én nem dobálnám fel a kis rózsaszín bőrű, ártatlan porontyaimat a hajléktalanszagú buszra” típusú embereknek mindenre van válaszuk ezer. Javaslom, hogy olyan weblapokról keressetek hozzá anyagot, amelyeket a világmocska olajmaffia busásan fizetett ideológusai készítettek, alapos kutatási háttérrel, akár egy atom-tengeralattjáró vagy egy népirtás. Kezdődjék tehát az én pocskondiázásom, nektek meg jó mennybemenetelt kívánok (hibriddel)!

    Kedvelés

  19. lucia

    na, hogy legalább az egyikünk ne csak a levegőbe puffogtasson, utánanéztem az adatoknak.

    A széndioxid-kibocsátása a priusnak 104g/km, a buszoknak 62-74g/km/fő adatokat láttam (a legalacsonyabb itt: http://hok.banki.hu/?pos=shellechotech, de több helyen utána lehet nézni). mivel mi általában ketten utazunk szeretett gyermekemmel, ezért alacsonyabb a CO2 kibocsátásunk per fő akkor is, ha nem számolom bele, hogy így sokkal rövidebb úton megyünk. Ezek ráadásul vegyes használatra vonatkozó adatok, városban a prius jobban, a busz rosszabbul teljesít (piros lámpánál, lejtőn, fékezés közben ugye a priusnak áll a benzinmotorja, sőt, utántölti az elektromost a két utóbbi esetén).

    ami a koromkibocsátást illeti, az én benzines autómnak nulla, a buszokét nem találtam pontosan, de szakértői vélemény szerint “kurva sok”, vagyis nullánál jelentősen nagyobb.

    Mindez azt jelenti, hogy nagy felelőtlenség részedről a három gyerekeddel szemben, hogy nem hibrid járművel közlekedtek négyen, megóvandó számukra szép kék bolygónkat.

    Kedvelés

  20. re.barbara

    zsu: akkor pont jól nem értetted, amit írtam. az volt a lényege, hogy a hibrid autók sem sokkal jobbak a deáknévásznánál, sőt sok helyen inkább státusz szimbólumnak számítanak, mert drágábbak, mint egy hagyományos autó (szokásos emberi hülyeség).

    A biodízeles autók is csak nevükben hangzatosak, rengeteg esőerdőt irtottak ki miattuk.

    Na mindegy, tényleg nem prédikálni szeretnék.

    Kedvelés

  21. zsu

    Re.barbara, a bejegyzés lényege az volt, hogy Luciának _hibrid_ autója van, ami annyival környezetkímélőbb, mint más autó, hogy szmogriadós napon is lehet vele menni. Tehát fogd fel úgy, hogy ő a környezettudatos autózást propagálta a szmogriadós napon. Sőt, nagyon cselesen és mély emberismeretről téve tanubizonyságot, úgy hat az autósokra,akiket a környezetvédelem nem hat meg, hogy vegyél hibrid autót, azzal bármikor közlekedhetsz, mert tudja, hogy ezeknek a gaz autósoknak úgyis csak a kényelem számít. Bejegyzése hatására ezrek rohantak hibrid autót venni, ő meg közben sejtelmesen mosolyog magában, hogy környezettudatosságra nevelt egy csomó embert anélkül, hogy azok tudnának róla. Na ilyen egy nemes lélek! (basszus, én meg lelepleztem…)

    Kedvelés

  22. re.barbara

    Dehogy vagyok sértődött. És nem is akarok prédikálni, csak effektíve “fájt”, hogy pont a szmogriadó alatt kell az autózást propagálni. Sajnos az emberek nem akarják vagy nem tudják tudomásul venni, hogy nagy a baj. + semmilyen erőfeszítéseket nem szeretnek tenni – oldja meg más… (persze, hogy a büdös busz szennyezőbb, mint egy autó, na de hány autóban férne el a busz közönsége, főleg, ha minden autóban csak egy ember ül, ugye….)

    És csak egy utsó dolog: természetesen tisztában vagyok a túlnépesedés problematikájával, ezért a 3-ból két gyerkőcöt a LOTTÓ nyereménysorsoláson nyertem. Mármint örökbe fogadtam őket, csak azt nem szeretem használni.

    Kedvelés

  23. bukta

    :) a föld egyik legnagyobb gondja a túlnépesedés.
    …a nő, akiért a pilóta is leszállt, hogy felsegítse a repülőre.

    amúgy tényleg vannak ilyen magyar anyák, akik egyik üvöltő gyereket dobják fel a másik után a buszra: kapja ki az, aki nem akarja, hogy leessen a földre. gusztus dolga.

    de viccen kívül, ha valaki állandóan sértődötten szólítgatja meg a többieket, hogy nem úgy élnek, ahogy ő elképzelte megszervezni ezt az egészet, akkor annak elég kellemetlen lehet egész nap.

    Kedvelés

  24. jikka

    Arról nem is beszélve, hogy mikor még babakocsiztam, és a belvárosban laktam, többnyire úgy jártam a villamosra felszállással, hogy mire beért a villamos a megállóba, addigra az összes ember eltűnt mellőlem, pedig biztos nagyon szerettek volna segíteni fel- illetve lerakni a babakocsit. Bár vidékről sem egyszerű tömegközlekedni babakocsival. A Volánbusz kifejezetten izgalmas, a jegyet ugyanis elöl kell megvenni, felszállni viszont a középső vagy a hátsó ajtón tudsz csak.

    Kedvelés

  25. lucia

    barbi, nem próbálom ki, mert általában kórházba, ill. orvoshoz viszem a gyereket, időre, nem tudok kísérletezni. a boltokból meg kézben amúgy sem tudom hazahozni a cuccost.

    akkor élnénk a legkörnyezetbarátabban, ha a pusztában laknánk bivalybőr-sátorban, és dárdával halásznánk (a legnagyobb tömegben előforduló) halakra. gondolom, nem véletlen, hogy te sem így élsz. mindenkinél van egy határ, hogy mennyit hajlandó áldozni a környezetvédelemért. neked az nem fér bele, hogy ne legyen három gyereked (a föld egyik legnagyobb gondja a túlnépesedés), hogy gyalog menjetek, vagy hogy egyáltalán ne menjenek a nagyobbak közintézménybe, ha már úgyis otthon vagy, és gondolom a pelenkát sem kézzel mosod. nekem az belefér, hogy a hiperekbe is otthonról vigyem a szatyrot, hogy csak kétszer használjak járművet hetente, és az is környezetbarát legyen, az viszont nem, hogy 5-10 perc helyett 1,5-2 órát közlekedjek (ami egyébként lehet, hogy környezetbarátságtalanabb is lenne, a buszoknak jóval magasabb a károsanyag-kibocsátása, mint az én autómnak, és jóval többet kellene velük mennem), mert mivel én dolgozom (absz. környezetbarát módon, otthon, nem nyomtatva, mittudomén), konkrétan forintosítani lehet az időmet. lehet önjelölt igazságosztóként példaként állítani magát az embernek bármikor bármiben, csak egyrészt ciki, másrészt előtte nem árt alaposan tájékozódni lózungok pufogtatása helyett.

    Kedvelés

  26. re.barbara

    Az a baj, hogy ezt felvágásnak veszed, pedig nem az. Valakinek ez a természetes.

    Itt sincs mindenhol olyan busz, amire feltudnám rakni a kocsit, de általában segítenek. Ha meg éppen kevesen vannak / nem ugrik senki, akkor leszáll a buszvezető. Próbáld ki egyszer – esetleg.

    Kedvelés

  27. lucia

    R.: hát ja, együttérzésemről biztosíthatlak, biciklivel én sem lennék hajlandó vinni sehova a kicsit, időben és pénzben meg összehasonlíthatatlanul előnyösebb autózni.

    Kedvelés

  28. lucia

    re.barbara: hát akkor te biztosan ügyesebb vagy nálam, esetleg más típusú békávéval jársz, de itt 3-4 kilométeres körzetben csak olyan busz van, amire nem lehet feltolni a babakocsit, széltében se férne fel nagyon, ahogy néztem, az egy óránál hosszasabb kenguruhoz meg rossz a hátam. és most nem kívánok beszállni a versengésbe, hogy ki mit tesz meg a környezettudatosság jegyében, mindenesetre azt elismerem, hogy kúlabb ezzel felvágni, mint azzal, hogy kinek mennyivel megy az autója.
    :)

    Kedvelés

  29. re.barbara

    Nem tudom, én 3 gyerekkel (4,5 ; 2,5 és 3 hónap) simán megteszem a napi túráimat (óvoda, bölcsőde, nem egy helyen + egyéb) BKV-val. Egyáltalán nem szoktunk belehalni. Nyilván a szemetet is egyszerűbb lenne nem szelektíven gyűjteni meg egyszerűbb lenne eldobható pelenkákat használni, de én igyekszem környezettudatosan élni és nevelni. És a munkahelyemre is be szoktam menni hetente 2x és 3x kell hozzá átszállnom a BKV-n, de ha senki sem fog normálisan gondolkozni ebben az országban, akkor tényleg becsukhatjuk a boltot. 2 éve örököltem egy kocsit, de eladtam, mint a villám, a pénzből meg jól laktak a blökik a kutyamenhelyen – könnyen jött, könnyen ment :-)

    Kedvelés

  30. R.

    azt hiszem simán az extrém sportok közé tartozhatna itt Pesten a gyerekkel bicaj, bkv,néha a gyalog is.
    én pont ezért gondolkozom erősen, hogyha lesz végre valamikor pénzem, akkor megveszem életem első autóját, mert gyerekkel néha lehetetlen máshogy megoldani és nem tudok/akarok mindig szívességet kérni valakitől.

    Kedvelés

  31. Nemlajos

    tényleg örülök, bár súlyt még saccolni se saccoltak, de a 32. hét hajnalán talán már picivel több is (legalábbis asszem).
    A rendőröst meg köszi, újra kiszínesedett egy sötét rész az engem körülvevő világból, tisztára, mint egy settlers:)

    Kedvelés

  32. lucia

    Nemlajos: azért mert a gyerekem három éves koráig az ún. “tartósan beteg/súlyosan fogyatékos” kategóriába tartozik (a koraszülöttek 1500g alatt azért kapják ezt meg, mert folyamatosan szállítani kell őket kötelező szervizekre), és kaptam egy igazolványt, hogy mint gondviselője, ingyen bkv. de gondolom, azért te inkább örülsz, hogy ilyen okból már biztos nem kapsz ilyet, ha jól számolom :)

    a hibridet nem tudom, egyrészt az enyémre is rá van írva, meg a fiúméra is, másrészt a rendőr nem feltétlenül abból a szögből látja, harmadrészt azért nincs olyan sok hibrid autó, hogy ne lehetne megjegyezni, negyedrészt viszont ez nem hiszem, hogy munkaköri követelmény. de szerintem az sem ciki, ha megállít, és ellenőrzi a forgalmiban.

    Kedvelés

  33. Nemlajos

    Miért ingyenes, lehet tudni?:o
    A páratlan számú hibridautón meg elgondolkoztam, hogy akkor most a rendőr is tudja, hogy hibrid ez az autó, vagy megállítja ezen típusokat, és beég? (nem biztos, hogy a rendőrt nézem hülyének, simán lehet, hogy én vagyok az!)

    Kedvelés

  34. lucia

    én így is bűntudat nélkül közlekedem azon a heti két napon, amikor mennem kell valahova.

    és szerintem inkább a BKV álcadolog itt Magyarországon, a gyerekkel eleve nem tudom használni, bár most nekem ingyenes, de amíg nem volt autó, addig is inkább biciklivel vagy gyalog közlekedtem.

    Kedvelés

  35. re.barbara

    És mennyivel szebb lenne, ha mondjuk gyalog / BKV-val / biciklivel járnál, mert akkor mindennap közlekedhetnél a páros számú lábaiddal, bűntudat nélkül. Ez a hibridautózás eléggé egy “álca” dolog csak. Legalábbis Magyarországon mindenképpen.

    Kedvelés

  36. lucia

    ha bambit nem is, de alkoholt sem szoktam az elmúlt évben (már reflexből otthon sem, mert úgyis biztos vagy terhes vagyok, vagy szoptatok, vagy vezetek).

    Kedvelés

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .