és most mennem kell répát abálni

Itt ülünk egy faházban a Svájcban, a fiú éppen zuhanyozik (odaadtam neki a szőlő + kivi illatú tudfürdőmet, csak egy kicsit húzta a száját), a rendszergazda a konyhában zokog, mert állítólag mindig igaztalanul vádaskodom, pedig tényleg ő nem figyelt oda, amikor reggel tájékoztattam a sóhelyzetről, szerintem meg szabadalmaztatni kéne a sülő hagymás szalonna illatú légfrissítőt.

És Svájcban tapasztalataim szerint mindig esik az eső.

Reklámok

13 thoughts on “és most mennem kell répát abálni

  1. vajk

    lacika: parolt zoldsegrol hallottal mar? vagy a parolt rizs?

    szoval ez a gozben puhitas eleg regi technika, sokkal regebbi mint a virsli gozben puhitasa.

    vajk

  2. lacika

    Sőt.

    Értelme is lehet a répa abálásának: hogy megpuhuljon ugyan, de az oldott tápanyagok ne nagyon mosódjanak ki belőle.

    Ilyen célból akár annak is lehet értelme, hogy ne is vízben főzzük, hanem gőzben puhítsuk. Ezt még csak a virslivel és a pudinggal kapcsolatban hallottam, de lehet, hogy egy csomó más étellel kapcsolatban is beválna.

    Egy időben forrólevegős eszközöket is erősen reklámoztak, de hatásosságukról mit sem tudok.

    Egyszer egy reklám hatására vettem egy kézzel tekerős keverő-összevagdaló bigyót. Azóta tartózkodom az ilyesmitől.

  3. lacika

    Amikor a szalonnát abálják, akkor olyan vízben főzik, amely éppen csak hogy, gyengén forr. Így hát bármi mást is lehet abálni, akár répát is, legfeljebb nem nagyon szoktak.

  4. Orsi

    Nemisigaz, nemmindig esik. De most tényleg (legalábbis Genfben). És szürkeség is. Pont lemaradtatok a hóról (múlt héten gyönyörű 30 cm-es takaró volt a hegyekben) :(

  5. nodekornél

    most és azonnal fel kell világosítanotok, mert már nagyon nagyon régen érik ez a kérdés: mi az az abálni?? eddig csak szalonnát abáltak olvasmányaimban (azt sem tudtam), de répát is lehet? mi az? help.

  6. RG

    nem igaz, nem igaz, mindig igazságtalanul vádaskodsz, engemet nem érheti szó a házelejét.
    és ha magad elé motyogsz valamit a sóról a fülészeten, ne csodálkozz, ha sótlan a kaja.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s