htb

A titkárnőnkkel odáig fajult a helyzet, hogy a főnököm megmondta neki, hogy nem igazán szeretné, ha letöltené a felmondási idejét, úgyhogy mától tragikus hirtelenséggel egyedül maradtam egészen péntekig.

Tegnap benéztem egyébként a Tescoba, mert hűtőgépet kell venni (az árát majd levonjuk a lakbérből), de nagyon nehezen jutottam el a fehéráru-osztályig, mert tökre olyan voltam, mint Isolde, amikor a tudatosság magasabb szintjére emelkedik, és rögtön leragadtam például a vágódeszkáknál, hogy jé, milyen szép vágódeszkák. Mentségemre szóljon, hogy tényleg nagyon szép vágódeszkák voltak, az egyik pl. lehetett olyan 3-4 cm vastag, tömör fa, komoly darab, nem játékszer. Sajnos nincs szükségem vágódeszkára, úgyhogy továbbmentem a kelesztőtálak és a fém keverőedények felé, és a világi hívságokon gondolkoztam, hogy én például teljesen profin kelesztek a vájdlingban is, mégis úgy érzem, nem teljes az életem egy dizájnos kelesztőtál nélkül, de szerencsére a gondolataim még időben visszakanyarodtak a hűtő felé, és én is a gondolataim nyomába eredtem. A porszívókat viszont valaki cselesen a keverőtálak és a hűtők közé helyezte, úgyhogy végignéztem az összeset, és szörnyű dilemmába kerültem, mert volt egy pontosan olyan porzsák nélküli – madzagbehúzós, amilyen a fiúnak van, és ami nagyon bejött nekem, Philips márkájú, viszont rettenetesen ronda színű, ugyanakkor mellette állt egy szintén porzsáknélküli noname gyönyörű, metál-meggyvörös színben, aminek olyan alakja volt, amit csak egy űrállomáshoz tudnék hasonlítani. Szerelmes lettem. Ugyanakkor a Philips azért mégiscsak egy márka, és nem akarok kéthavonta porszívót cserélni, úgyhogy teljesen elfelhősödött a homlokom, álltam ott elveszetten, hogy most akkor mi van, ki vagyok én, és mit akarok az élettől, melyik porszívót, ennek a kérdéskörnek a rabságában valahogy odakeveredtem a tesco sajátmárkás csináldmagad cuccosok közé, színesre festett madártollak meg minden, aztán észbe kapva új irányból próbáltam becserkészni a hűtőket. Ekkor a mikrosütők csodálatos világába keveredtem, inox legyen-e vagy fekete, kell-e külön grillsütő vagy vegyek egy olyat is tudó mikrót, szóval cseppet sem lett könnyebb az életem. A hűtőt ezzel szemben kb öt mp alatt kiválasztottam, takarékos áramfogyasztású önleolvasztós darab nagy mélyhűtő résszel, úgyhogy marad a porszívó-dillemma, meg a mikrós kérdés, illetve hogy vegyek-e professzionális vágódeszkát csak azért, mert a többivel például nem lehet embert ölni.

8 thoughts on “htb

 1. lacika

  Most elöször kipucoltam a vizes módszerrel az LG meggypiros porszívó zsákját, eszemben volt, hogy rögtön kidobom a papírba göngyölt vizes galacsint, de elfelejtettem. Meglepetésemre alig lett büdös. De utólag könnyű megmagyarázni: a számítógépes por más, mint a szőnyeges. Utóbbiban benne vannak a bőrünkről lehullott hámpikkelyek, az ezekkel táplálkozó poratkák, ezek ürüléke, az ebben élő baktériumok, az ezekkel táplálkozó nyálkagombák, az ezeket fogyasztó fonalférgek, az ezekre vadászó atkák, a velük táplálkozó ugróvillások, az őket evő kaszáspókok, a rájuk vadászó törpecickányok, az őket leső vadmacskák, a rájuk vadászó oroszlánok, az azokról lehulló szőrrel táplálkozó molylepkék, az őket üldöző denevérek, a…

  Kedvelés

 2. csigabiga

  meggypiros. egyértelmű. nekünk is olyanunk van :) ez daewoo, de philips-et tényleg ne. most váltam meg egy hajsütőtől, ami csak fél éves volt…

  Kedvelés

 3. lacika

  Ha balra nézek, nekem is egy meggypiros porszívóra esik a tekintetem. Valóban, ennél szebbet nem tudnék képzelni.

  Egyébként a tesóm lányáék vették, majd sittet porszívóztak vele (nem vallották be, de világossá vált, amikor később a zsákocskát kimostam egy… három vödör vízben), majd elromlott. Gyorsan vettek egy másikat, ezt meg visszavitték, hogy majd hátha visszaadják a pénzüket, de ehelyett megjavíttatták nekik. Úgyhogy megvettem tőlük féláron, és most ezzel porszívózom a számítógépeket a munkahelyemen. Nagyon meg vagyok vele elégedve, LG márkájú, a szokásos, kisporzsákos (én nem tartom rangon alulinak porzsákot pucolni, beteszem a bedugaszolt mosdókagylóba, óvatosan vizet engedek köré és bele, így a kosz átázik, és nem szállong, ki lehet markolni, aztán kiszárítom a zsákot, egyedüli nehézség, hogy az átázott portól hamar meg kell szabadulni, mert igen gazdag bakteriális élővilágot fejleszt), cipó alakú, kétkerekű, visszahúzós madzagú.

  Rinyálhattam volna a Lenának, hogy szereztesse be a kórházi költségvetésből, de a hideg ráz, ha beszélnem kell vele, meg ha egyszer tesz nekünk szívességet, akkor máskor nekünk is kell neki (ő mondjuk egy számítógépet akarna beszereztetni, ami kissé drágább, és olyanoknak se mindnek van, akik megérdemelnék).

  Kedvelés

 4. Nodekornél

  meggypiros porszívó kell, ez nem kérdés. ha nem jön be, majd keresel márkás más színűt, de sztem a márkátlanok is egész jól mennek. és meggypiros.

  Kedvelés

 5. zsoltu

  jajjajjajj jajjajjajj jajjajjajj jajjajjajj

  nehogy filipszet vegyél!!!!!!!!!! semmibőlsenem, se tévét, se borotvát, se fritőzt, se hajvágót, se semmi filipszet soha ne vegyél te lány, soha, filipszet ne. nehogy. bármi mást, de filipszet venni ne. te ne. vegyen a titkárnő, és romoljon bele, de te ne, drága nő, te ne.

  Kedvelés

 6. kardigán

  ahogy megképzel előttem a porszívók között dilemmázva, eszembe jut az a reklám, amiben ugyanez zajlott fogkrémekkel (olyat válasszak, ami fehérít, vagy olyat, ami védelmet nyújt?), de felteszem, te nem vártad meg, hogy rád esteledjen, és egy szimpatikus úr átnyújtsa a megoldst…

  Kedvelés

 7. ujlakas

  Abszolut mértékben át tudom érezni mikró és hasonló problémáid.
  Viszont ha jobban belegondolok, ölni a mikróval is lehet, ha jó kondiban vagy… A porszívócsőben rejlő lehetőségekről nem is beszélve.

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.