a motorról (miről másról)

A fiúmat a hétvégén a barlangokban is nagyon foglalkoztatta az új (akkor még leendő) játéka, kábé húszpercenként megkérdezte, hogy na kinek lesz új motorja szerdán, meg felszólított, hogy beszéljek az új motorjáról (még múlt héten elhozta próbakörre a munkahelyemhez is, úgyhogy el tudtam mesélni neki rajta az összes színt). Aztán végül nem is bírta ki szerdáig, hanem már tegnap átvette, és ott üvöltötte fel a bejárati ajtóból, hogy ezres motorja van.

Az esti moziba is azzal jött már, előtte még beültünk a békás étterembe, ahol a Gináék megpróbáltak kulturáltan beszélgetni velünk a filmről, mire a fiúm olyanokat válaszolgatott nekik, hogy úgy gondolja, ki fogja szedni a hangtompítót a kipufogóból, én pedig egy idő után nem bírtam uralkodni magamon, és közöltem, hogy muszáj átmennem a könyvesboltba, mert mindjárt bezár, szóval baromi jó társaság lehettünk. A 23-as szám után – amiben, egyébként, kellemesen csalódtam, mivel mindenki jó előre lehúzta nekem, de ahhoz képest nem is volt rossz – megint közölte velem, hogy fel fogja hangosítani a kipufogót (hátha az előző 158 alkalommal, amikor mondta, nem figyeltem eléggé), úgyhogy elméláztam azon, hogy ezentúl sokkal látványosabb lesz az a dolog, amit csinálni szoktunk, hogy a hipermarket parkolójában jön mellettem a kocsimtól a bejáratig a motorját túráztatva, én meg élvezem, hogy egy motoros csákó fel akar engem szedni, még ha együtt élünk is. Ezt megosztottam vele is, mármint a képet, hogy ezentúl a Tuonóval fogja ezt csinálni, mire fülig érő vigyorral azt mondta, igen, vérezni fog a fülem, olyan hangos lesz.

Aztán hazamentünk és a kertben néztük még egy darabig a motort, a végén már egy kicsit fáztam. Ma meg felszerelte rá a hátsó ülést, ha hirtelen nem jelentkeznék többet, nagyon azért ne sirassatok.

10 thoughts on “a motorról (miről másról)

 1. lucia

  én egyrészt valóban elfogult vagyok a motorosokkal szemben, másrészt csendes mellék-, egyben zsákutcában lakom.

  ugyanakkor pl én a hipermarketben / repülőn / bevásárlóközpontokban üvöltő, vagy lábam alatt szaladgáló gyermekekkel is toleráns vagyok (ez nem célzás akart lenni, pancsa simán lehet, hogy csendes és jólnevelt), meg a mazsola autósokkal, meg a bicikliúton andalgó gyalogosokkal. egyedül azokra a motorosokra szoktam összehúzni a szemöldököm, akik felvágnak elém a bicajútra, meg hosszan bömböltetik mögöttem a motorjukat, de ezekről általában kiderül, hogy a fiúm az, aki már percek óta próbálja magára felhívni a figyelmemet :)

  Kedvelés

 2. R.

  egyetértek phnb-vel, amikor az ablakunk alatt este 10kor üvöltve elszáguld egy ilyen dög, úgy hogy zárt ablak mellett felriad rá a gyerek akkor valahogy kiveszik belőlem a tolerancia.

  Kedvelés

 3. lucia

  most függetlenül attól, hogy én nem találom elítélendőnek a KRESZ-ben meghatározott sebességhatár átlépését motorral, amennyiben ésszel megy a motoros (már csak azért is, mert sokkal fürgébb a motor, ha ki kell kerülni valamit, és a féktávja is jóval rövidebb): többször volt már, hogy a fiúm követett autózó engem motorral, és akkor is nagyon könnyű volt szem elől téveszteni, pedig én nem vagyok az a különösebben száguldozós fajta. a motor karcsú és mozgékony, oldalirányban is, eltakarják a kocsik.

  Kedvelés

 4. Parker Lewis

  hat. szerintem meg be kell tartani a megengedett sebesseget motorral is (legalabb nagyjabol), es akkor nem okoz problemat hogy 180nal erkezik hatulrol a tul csondes ketkereku…

  Kedvelés

 5. brian

  erre a kreszben leírt sebességhatárok nagyságrendjének betartása is megfelelne… (inkább phnb álláspontjával azonosulva, de önismereti ötösömre hivatkozva, fenntartva a jogot, hogy ha motort veszek véleményem drasztikusan változhasson)

  Kedvelés

 6. lucia

  phnb: én elhiszem, hogy idegesítő (nekem annyira nem, mert a motor hangjáról bőrruhás fiúk képére asszociálok, de téged, gondolom (remélem) az ilyesmi nem hoz lázba), de a hangos motorok nagyon nagy előnye, hogy tudni lehet, hogy jönnek. a motor egy gyors, mozgékony, karcsú állatfaj, átlagos visszapillantózási sűrűséggel nagyon a szerencsén múlik, hogy vizuálisan észleled-e, hogy közeledik, na erre való a hangja.

  Kedvelés

 7. phnb

  with all due respect, meg nem a barátodra célzok, aki nyilván jófej, csak szereti a markánsabb hanghatásokat – de engem kibaszottul kurvára idegesít pl. amikor nyaranta a zajtól nem tudok beszélgetni a barátaimmal egy körúti kerthelyiségben, mert a motorosok kettesben száznyolcvannal tépnek végig az úttesten egész éjjel…

  Kedvelés

 8. gargoyle

  en mindig felszereles szerint osztalyozom a motorosok parkapcsolatait az uton

  sisak nelkul/poloban – alkalmi no, estere nem gond ha elveszne

  sisakkal, valamifele vastagabb vedodzseki – alkalmi no, de nem gond ha mellette ebred masnap

  sisak, vedoruha, gerincvedo, extra kapaszkodok stb – gyermekei jovendo edesanyja ul mogotte

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.