kicsit feszült vagyok-e

"Hát bejött valaki, fogta a vasalót, agyonverte a fiúmat, majd kiment", fogalmazgattam itt magamban az alibimet. A fiúm ugyanis fél három magasságában megírta, hogy most elmegy egy kicsit motorozni, és amikor fél hatkor hazaérve felhívtam, nem vette fel. Motoron ül biztos, ne is vegye, gondoltam, de nyolc után azért már a tarkómat baszogatta az adrenalin, úgyhogy rácsörögtem még egyszer. Erre ott vihogott a barátaival, kérdezem, hol vannak, azt mondja, fogalma sincs, kérdezem, mikor jön, azt mondja, hát majd. Akkor én letettem, kidzsaltam gyalogolni négy kilométert, majdnem átharaptam egy szembejövő kutya torkát, majd hazajöttem elcsalni az ún. barátaimat kocsma végett, de rezisztenciájuk miatt bé tervet kellett gyártanom, miszerint jó, megvárom itthon a fiúmat, és agyonverem a vasalóval.

Időközben a glória is felkerült egyébként a listára, mert ő úgy volt rezisztens, hogy nem reagált rám azonnal az ímélcsetpostafiókunkban, meg amúgy is, a rendőrök sosem kötnék össze a XII. kerületi mészárlást a rejtélyes kőbányai háziasszony-gyilkossággal. Aztán szerencsére megfelelő taktikai érzékkel pár perc múlva rögtön bocsánatot kért, amiért nem vitte magával a notebookot a mosdóba, úgyhogy rendeződött a kapcsolatunk hamar. A következő személy, aki a negatív érdeklődésem homlokterébe került, az a Gábor volt, aki a glória alibije az estére, abban a kontextusban, hogy miért nem jön velem szórakozóhelyre. A Gáborról az is eszembe jutott, hogy tényleg létezik-e vajon, úgyhogy az L. rögtön felajánlotta, hogy felhívja a glóriát, és azt mondja, hogy ő a Béla, a Gáborral szeretne beszélni, és akkor mindenre fény derül. Kérdésemre, hogy mit mondana a Gábornak ezek után, azt felelte, hogy hát azt, hogy ő a Béla (ettől egy kicsit elszégyelltem magam, hogy egyedül nem tudtam kikövetkeztetni, de aztán eszembe jutott, hogy a férfiaknak átlagban azért nagyobb az agytérfogatuk, mint a nőknek, nincs mit restellnem, biológia). De aztán mondta a glória, hogy tényleg van Gábor, meg azt is mondta, hogy ne üssem meg vasalóval a fiúm, hanem inkább sírjak, dinnyényi könnyek a finom női arcon, némán. Válaszomra, miszerint nem tudok most sírni, azt felelte, hogy akkor is jeleznem kell valahogy, hogy ez így nem kóser, mire visszakérdeztem, hogy lóbáljam-e a vasalót balkezemben, fenyegetően. Hát, merengett el, azt biztos nem tudná elképzelni, hogy vasalni akarsz, úgyhogy ebben maradtunk.

Az L. ezután úgy próbált vigasztalni, hogy közölte, miszerint halat eszik. Ez nagyon rossz húzás volt tőle, rögtön eszembe jutott róla, hogy minden férfi disznó, és mivel nyílt, őszinte kapcsolatban vagyunk, amiben meg lehet beszélni a dolgokat, rá is kérdeztem, hogy akarja-e, hogy felhívjam és összefüggéstelenül hüppögjek a kurva haláról, vagy abbahagyja. Erre a konfliktushelyzetre az volt a megoldási képlete, hogy úgyis letagadná magát, Béla vagyok, kit keres, én meg mondtam, hogy nem lehetne engem ilyen könnyen átverni, azért valamennyire átlátok az embereken. Á, felelte, a Bélán nem lehet átlátni, az tök sötét. Úgyhogy pillanatnyilag három szereplős a listám, a fiúm (leszarja a fejem), a Béla (kihúzta a gyufát), és a körtés vodka maradéka (háború esetén túsz, de túszokat nem ejtünk).

15 thoughts on “kicsit feszült vagyok-e

 1. PsycloneJack

  Mint mondtam, ez az egész kép rendkívül csehovi. Főleg mivel Csehov mondta azt is, hogy ha van egy vasaló a színen, akkor azzal feltétlenül vasalni fognak előbb vagy utóbb.

  Kedvelés

 2. lucia

  hát, a fiúm csak utólag tudta meg, hogy veszekedtünk, amíg nem volt itthon. a motorozást is megúszta ép bőrrel, illetve felhívta a figyelmemet arra, hogy a levelében a maga letisztult, szikár írói stílusában minden lényeges információt közölt velem. én meg megkönnyebbülésemben elfelejtettem kihangsúlyozni, hogy a “majd” és az “este” számomra túl tág időhatározók, illetve hogy ha közölte volna, hogy a barátaival lesz (akik felhívnak nyomban, ha esetleg szétcsapná magát a közutakon), akkor nem aggódtam volna, de mint tudjuk, a fiúk nem nyelvészek.

  a vasaló is jól van, ha erre szerettél volna kilyukadni.

  Kedvelés

 3. lucia

  pamparampamm: szerintem biztosan lesz még blogja valaha, bár amikor nincs, az nagyban leegyszerűsíti számomra a dolgokat abból a szempontból, hogy nem kell egyeztetnünk arról, az élete melyik szegmensét blogolja ki ő, és melyiket én.

  Kedvelés

 4. lucia

  glóri: én is nagyon örülök, hogy úgy intézted a dolgot, hogy egyből megbocsássak, mert különben nem tudtam volna beszélni neked az engem igen nagyon feszítő problémákról. amúgy felmerült bennem, hogy azért valamikor most már tényleg elmehetnénk megint sörözni, ahelyett, hogy időnként csak beszélünk olyan helyekről, ahova sörözni lehetne menni, mint a három nővér ketten. az idő szép, sokat gondolok rád, csókol luci.

  Kedvelés

 5. pamparampamm

  Gloria most télleg abbahagyta a blogolást???? Léééccci, ne! Ugye csak kicsit szünetelteti? Én úgy szerettem olvasni! Vicces is volt, meg minden. :(

  Kedvelés

 6. glória

  én azért örülök, hogy megbocsátottál, és hogy végül is nem úgy jött le a dolog, hogy a Gábor, aki A pasim legjobb pajtása a szakközép óta, és már kb. szerda magaslatában mondtam, hogy jön pénteken, de esetleg attól még én mehetek koncertre veled, de aztán szomorú események miatt úgy döntöttünk, hogy nem kéne pénteken koncertre menni, én pedig ezért nem mondtam le a Gábort, és akkor mondtad, hogy nincs is koncert, mert elnézted a napot, de attól még sörözzünk, és én erre azt mondtam, hogy bocs, most már megígértem a fiúknak, hogy itthon leszek, szóval remélem, hogy ebből nem az jön le, hogy ő nincs is, csak egy furfangos alibi része, hogy lemondjak egy sörözést. Amúgy észrevettem a tudodkire az utalást a szövegben. :)

  Kedvelés

 7. lucia

  dream: hát igen, még időben kivitt egy jóakaróm a közeli erdőbe a sörömmel, úgyhogy szerencsére nem voltam itthon, amikor a fiúm hazaért.

  a körtés vodkáért elnézésedet kérem, de vedd tekintetbe, hogy én csak egy lány vagyok. az éjféli túrára már üveges leffe-öt vittem magammal, ha ez javít valamit a dolgon.

  Kedvelés

 8. dreamdancer

  sehol sem írnak a neten szombat hajnali vasalós gyilkosságról. megnyugtató.

  a körtés vodka meg broáf, azt hittem, kifinomultabb az ízlésed.

  Kedvelés

 9. kiváncsi... disznó

  nézd édes. (az ip címemet úgyis tudod, de hamisítom)

  tudom, h letört vagy: ezért hallgassátok meg kettesben a csávóddal a Black Sabbath: Volume 4 albumról a Wheels of Confusion c. számot (ajánlott hozzávalók: meszkalin, kokain) s meglásd: a Haza fényre derűl! (Kölcsey [majdnem Kazinczyt írtam,de uramantyám, mérnök vagyok, na] se tudott helyesen írni, vaze)

  S Z E R E T Ü N K L U C I A !

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.