biztos ennek is van valami latin neve

Igazából nem is feltétlenül az zavar, hogy a fiúm nem tartja tiszteletben a jogaimat, a döntéseimet és a félelmeimet, mert egyrészt cserébe hoz nekem púdert avagy diódarálót a boltból, ha csak elsóhajtom magam, másrészt meg tudom, hogy igazából csak jót akar nekem, még ha ezt azzal is fejezi ki, hogy az elárasztásos technikát alkalmazza a szerinte oktalan fóbiáim leküzdése céljából. Nem, csak az zavar egy kicsit, hogy vajon mit gondolhatnak a szomszédaink, amikor percekig sikolyokba és nyihogásba fúló szavak verik fel az éj csendjét, amikkel valaki arról kíván meggyőzni valaki mást – megjegyezném, sikertelenül, – hogy ne öntsön romlott mustárt a köldökébe, mert nem szereti az ilyet.

1 thought on “biztos ennek is van valami latin neve

  1. lacika

    Az elárasztásos technika – akármi is legyen az – vitatható, de föleg akkor, ha nem önkéntesen alkalmazzák; akkor szinte biztosan kontraproduktiv, olyan, mint amikor valakit úgy akarnak úszni tanitani, hogy vízbe dobják (rokonságomból többen voltak, akikkel megcsinálták, és egyik sem tanult meg tőle úszni, olyan is volt, aki sohasem).
    Ha a fóbiák nem okoznak számottevő hátrányt az embernek – pl. a romlott mustár köldökbe öntésétől való kóros félelem (putrisinapiumbilicophobia)relatíve tolerábilis lehet -, akkor nem kell kezelni őket; ha igen, akkor az én tapasztalatom az antidepresszáns-terápiát erősíti.

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.