arról, hogy mindig bíztam az idegenek jóságában*

Szóval az ocsmányirodában bebizonyosodott, hogy nem az emberekkel van baj, hanem a rendszerrel. Az volt, hogy az autót nem sikerült átíratnom az előírt határidőn (két hét) belül, mert időpontot az egyetlen okmányirodában, ahol ezt állítólag intézhetem, hat héten belül nem tudtak adni, amikor időpont nélkül bementem, a rendelési idő végéig nem kerültem sorra, és amikor bepróbálkoztam egy másik helyen, időponttal, akkor három órán keresztül vártam, hogy megjavuljon a rendszer, mielőtt feladtam, kaptam is pecsétes levelet arról, hogy kivonják a gépjárművet a forgalomból, fellebbezni nyolc napon belül, ötezer forintos okmánybélyeg kíséretében lehet, a fellebbezést egy bizonyos címre kell küldeni, viszont intézkedni egy másik cím fog, tehát a másolatot oda is el kell juttatni, amúgy ha 5 munkanapon belül nem adom le a rendszámtáblát, satöbbit, 500 000.- forintig terjedő bírsággal sújthatnak.

A fellebbezésnél derült viszont ki, hogy nem a hivatalnokok jóindulatával és rugalmasságával van a baj, mert rögtön felajánlották, hogy visszavonják a határozatot, és még az illetéket is visszakapom, csak most aztán tényleg két héten belül intézkedjek (eredetvizsgálattal együtt), ehhez az egyik előadó meghekkelte a rendszert és személyesen foglalt nekem időpontot, mert az e-magyarország már nem adott volna, a másik előadó egyszerűbben vágta el a gordiuszi csomót, és azt mondta, lessem ki másnap, amikor nem ül előtte senki, és vágjam oda magam soron kívül, szóval nagyon rendesek voltak, elhitték bemondásra az adószámomat is, ami nem volt nálam, ugyanakkor így is, hogy szabályokat szegtek az én kényelmem miatt, három különböző alkalommal kellett az elmúlt egy hétben meglátogatnom az intézményt (plusz az eredetvizsgálat), és a TAJ kártyámon kívül egyszerűen minden okmányomra (és az autó minden okmányára, plusz újak) szükség volt a folyamat közben, bármelyiket otthon hagyom és nem tudom a számát, az plusz egy alkalom. Hogy oldja meg ezt olyasvalaki, akinek nem olyan rugalmas a munkahelye, mint nekem? Kivesz három nap szabadságot? A másik az, hogy amikor a hat üfsz közül csak három előtt van ember, tehát úgy tűnik, hogy a többi csak a körmét reszelgeti, az csak érzéki csalódás, mert most volt alkalmam végighallgatni, hogy azok milyen ügyeket próbálnak telefonon lerendezgetni a másik Hivatalokkal, és úgy tűnt, hogy a magyar bürokratikus ügyintézésben csupa kivétel van, amire nincs megfelelő szabályozás.

Lényeg az, hogy most megint streetlegal vagyok egészen májusig, amikor lejár a zöldkártyám.

* Blanche DuBois (egy az enyémtől teljesen eltérő szituációban, ami ennek ellenére ugyanezt a reakciót váltotta ki belőle)

6 thoughts on “arról, hogy mindig bíztam az idegenek jóságában*

 1. nemtomki

  Urban legend, a rendőrnek nincs szüksége arra, hogy bárhová is kísérgessen. Visszamegy az ügyfél önként és dalolva az irataiért. Tőlem csak egy kis csokit kértek, pénzt nem is. Hoztam is a közértből, boldogan. És át is vették, boldogan. A bonbonsztogatás az ocsmányirodán is jól működik. Még a meghatalmazást is képes pótolni… :)

  Kedvelés

 2. gargoyle

  orsidee: multkor ismerost elkisertek a bankautomatahoz a rendorok mert nem volt nala eleg penz, es amikor 5k-t ajanlott mondta a torzs, hogy de ugye ok 2en vannak… (:

  amugy tapasztalataim szerint finoman adagolt eroszak igerete iroasztalon at hat (rezgo fej, lathatoan meregeted az asztalt hogy mekkore erovel borithato), persze gatlastalan szembedicseressel kell jutalmazni minden pozitiv megnyilvanulast.

  Kedvelés

 3. Orsidee

  Engem meg ma vágtak meg, mert lejárt a zöldkártyám febr 18-án, és nem is tudtam. A rendőrökön látszott, hogy örülnek, van egy újabb áldozatuk… aztán meg előadták a jóságos arkangyalt, mert csak a legkisebb bírságot kaptam, kettőezret. És verhettem magam a földhöz örömömben, a végén majdnem hálát rebegtem mennyei jóságukért.

  Kedvelés

 4. Faffy

  októberben ellopták az autónkat. azóta a hivatalokat járjuk ide-oda küldözgetnek, itt ilyen papírt adnak, ami amott nem jó, de amúgy tudják ezt, csak direkt szivatják az embert, hátha megunja és mégsem kéri a biztosítási pénzt. most is épp egy papírra várunk, amit elvileg egy hónap alatt küldenek át a-ból b-be, aztán megint be tudjunk menni c-be. közben meg küldik a leveleket, hogy mi tart ennyi ideig, ejnye, ejnye. közben azóta fizetjük az ellopott autó után a részleteket.
  és ezt most tömören, cseresznyegmagnyi méretben meséltem.
  szeretem a hazai ügyintézést!

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.