arrol, hogy a fium szerint miert ne applikaljunk magunkra bindat*

– Elkepzelem, hogy rossz szinut vesztek fel, es egyszercsak elszaladnak eloletek a cipotisztito gyerekek, vagy megrohannak a kigyobuvolok.

* Az a potty az indiai nok homloka kozepen, a harmadik szemet jelkepezi, gyanitjuk, hogy esetleg a szinenek es formajanak is van valami jelentese, de biztosat nem tudunk.

Reklámok

5 thoughts on “arrol, hogy a fium szerint miert ne applikaljunk magunkra bindat*

 1. lacika

  Valahol a neten olvastam Velencéről:
  “Velence minden szuvenir-standján lehet kapni gondolás-kalapot. Sokan vesznek is, és a fejükre teszik, és úgy járkálnak Velencében. Mások meg azt mondják: Hey, ha nem vagy gondolás, és mégis gondolás-kalap van a fejeden, minden velencei látja rajtad, hogy turista vagy. Én meg azt mondom: Hey, nem mindegy? Ha bármit is csinálsz, minden velencei látja rajtad, hogy turista vagy.”

  Kedvelés

 2. CuCrassus

  Google a baratod :D

  Bindi

  A bindi, bindu eredetileg a férjezett nők szimbóluma volt. A homlok közepén

  elhelyezett bindi azt jelezte, hogy a nő házasságban él és a férje is életben van

  (nem özvegy).

  Manapság divatcikké vált és hajadon lányok is felteszik a homlokukra, össze-

  hangolva a ruhájuk színével. Korábban ez kizárólag hindu hagyomány volt, de

  ma már mohamedánok is viselik Indiában.
  Sőt mind a muszlim, mind a keresztény országok is egyre inkább importálják, mind divatékszert. Dzsammu tartományban (Kasmír mellett) azok a kismamák, akik fiú újszülöttnek adtak életet, fiaik első születésnapjáig csak fehér bindit viselnek, másutt viszont csak özvegyasszonyok hordanak fehéret. Indiai esküvőn a rokonok általában vörös bindit viselnek. A mennyasszony a szemöldöke között elhelyezett normál méretű bindi mellé apró bindik sorát viseli a
  szemöldöke fölött. Ezek rendszerint bársonyból készült bindik legalábbis a
  középső mindig az).Azokban az országokban, ahol nem szokás fület lyukasztani fülbevaló helyett párosan használják cimpájukon. Természetesen a ruhájukhoz illőt.

  Nyugat európai találmány a torokra ragasztani, mintha egy képzeletbeli nyakörv közepe lenne.
  Az is itteni ötlet, hogy az állra ragasztanak egy közép méretűt, esetleg az egész aprókból hármat, mint valami szépségtapaszt. A hindu imádság – pudzsa- végeztével a hívő vörös porral (kum-kum) pontot fest a homlokára. A házas asszonyok a hajválasztékukra is vörös kum-kum (másnéven szindhoor) port kennek. Ez ugyan nem kötelező jellegű a férjezett nőknek, de hajadonok soha nem használhatják. Szantálfa pasztával, kurkumával vagy szent hamuval húzott három sáv, az Y vagy U-alakú jel, a hindu szekták, kasztok jelölésére szolgál, vagy hogy megkülönböztessék a Siva hívőket a Visnu követőktől. Az
  eredetileg vallásos, társadalmi státusz jelentés egyre inkább divat jelenséggé vált, és jelentősége messze túlnőtt az indiai kultúrkörön.

  (www.hinduwomen.org)

  Kedvelés

 3. M

  Ha nem tevedek nagyot, a ferjes asszonyoknak piros a pottyuk (tilos:), es a ferjuk testi-lelki jolete erdekeben pingaljak fel. HOgy a tobbiek minek csinaljak??? Talan a leendo ferj testi-lelki joleteert…

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s