a vasárnapról

Vasárnap viszont reggel közvetlenül egy női bloggerrel találkoztam a pályaudvaron (nem linkelem be, mert titkosügynök), akiről már eleve tudtam, hogy a tökéletest megközelítő személyiség lehet, mivelhogy a hajnali kilencórás randevúnk helyszínéül egy sörözőt jelölt meg. Aztán ez a benyomás később még tovább erősödött bennem, mivelhogy hozott nekem külföldiából mind könyvet, mind sört, mind csokoládét, vagyis egyszerre három gyenge pontomon kapott el (a fiúmat viszont már a büdös életben nem fogom tudni meggyőzni arról, hogy mindenféle hátsó szándéktól mentes, bizonyítottan heteroszexuális ismeretlen nők adnak nekem dolgokat folyamatosan, csak úgy).

Aztán az erős kezdés után hasonló szellemben folytatódott a nap, megnéztük a Humannal a Nagy fehérséget (The Big White), mivel én szerettem a Fargót, ez is tetszett, kicsit viccesebbre volt véve annál, de ugyanolyan beteg volt. Szerepeltek benne hó, nagy fehér hegyek, biztosítási csalás kísérlete, Tourette-szindrómás feleség és dörzsölt biztosítási ügynök, továbbá annak médium foglalkozású élete párja, szórakoztunk is jól. Két jelenetet emelnék ki különösen, az egyik, amikor a némileg elszállt Tourette-es hölgyre fegyvert fog a betörő, és azt mondja neki, hogy ha megmozdul, akkor lelövi, mire a csaj hozzávág még pár nehéz fémtárgyat, majd a szája elé kapja a kezét, és ijedten kinyögi, hogy jaj, nem is ezt akartam reagálni, kezdjük újra. A másik az volt, amikor a vége felé, a nagy leszámolási jelenetben ott áll a két főszereplő egymással szemben, és a bizt. ügynököt játszó Ribisi roppantul elkeseredetten kiabál a másik arcába, hogy csak egy magyarázatot adjál, csak azt mondd meg, miért, mire Robin Williams elkezdi, hogy tudod, amikor két ember nagyon szereti egymást, de úgy igazán, akkor… és ennél a pontnál Ribisi elkezdi tiszta erőből ütlegelni, közben azt üvölti, hogy ha egy Hallmark képeslapszövegre lett volna kíváncsi, akkor elmegy a bevásárlóközpontba. Ennél a résznél nagyon tudtam vele azonosulni, ami (az azonosulás) köztudottan fontos összetevője a műélvezetnek.

Aztán este még megvettem a forradalmárlányos piros kabátomat, lásd lejjebb, ez felvetette a jövőre nézve a piros svájcisapka beszerzésének problematikáját, mert nincs az a decens munkásosztály, aki anélkül hordana piros kabátot, lásd vonatkozó képzőművészeti alkotások. Aztán este otthon még megbeszéltem a fiúmmal, hogy fárasztóak ezek a munkaszüneti napok, hálisten legalább net nem volt, úgyhogy mehettem aludni, nem kellett hajnalig fórumokat olvasgatnom.

Reklámok

4 thoughts on “a vasárnapról

 1. zsoltu

  amíg nem hallottam a tourette-ről, én is reméltem. azóta nem. jobb tudatos hipochondernek lenni, mint találomra.

 2. lucia

  elvi okokból ki kell tartanom a piros svájcisapka mellett. az ember egy bizonyos szintnél nem adhatja alább.

  amúgy én is szoktam magamban beszélni, ha különösen unatkozom, akkor rajzfilmállatka-hangon, vagy dramatikus jeleneteket rendezek egyedül a konyhában egyedül, szerintem ez még nem Tourette, mert ha nem akarnám, akkor tudnám nem csinálni. remélem.

 3. zsoltu

  zöld sapka nem lenne jobb? tök pirosban? és ha árnyalattal nem stimmel, mi lesz? zöld. az magyaros is. vagy kék. az meg… ja, jó, tudom, nem szereted a franciákat. egyébként érdekes ez a tourette dolog. majdnem 40 év alatt egyszer se hallottam, hogy van ilyen, aztán most másfél hét alatt kétszer is. és rájöttem, hogy nekem az van. tüneteim: szoktam ok nélkül káromkodni és ráadásul énekelni is, idióta dolgokat, legtöbbször reklámot, de páldául azt is, hogy teletabi vagyok. ezt így mondogatom. meg olyat is, hogy én vagyok lipták mária keresztapja. nem vagyok az, de ma mondtam ilyet is. csak úgy magamnak. néha. szóval ez van.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s