a modern technika hatásáról a sportteljesítményemre

(Egyébként meg mióta sikerült három, egyenként is szinte teljesíthetetlen feltételt összehoznom, konkrétan azt, hogy nálam legyen az mp3 lejátszóm, legyen benne elem, illetve legyen benne zene is, na azóta sokkal gyorsabb és könnyedebb a biciklizési technikám. Szerintem azért, mert nem hallom a saját zihálásomat, meg ahogy a vér dobog a fülemben.

Volt ugye ez a vizsgálat, hogy embereknek adtak fényképeket az ellenkező nem képviselőiről, melyeket egy tízpontos skálán kellett osztályozniuk aszerint, hogy mennyire találják őket vonzónak. Ezután egy részüket fizikai erőfeszítésnek tették ki, másik részükre ráijesztettek (függőhídon való átkelés, ilyenek) az adrenalinszint megemelése végett, majd gyorsan újból adtak nekik képeket osztályozni, ezek között volt pár az előző sorozatból is. A kísérlet alanyai második alkalommal szignifikánsabban magasabb pontszámot adtak ugyanazokra a képekre, mint először, a kísérletet végző pszichológusok szerint azért, mert az agy a magas adrenalinszint által kiváltott fizikai reakciókat (kifulladás, felgyorsult szívverés, stb) úgy értelmezte, hogy "hmm, ez valószínűleg nagyon tetszik nekem, ha így reagálok rá". Na mármost az én agyam nem ilyen. Az én agyam biztonsági játékos, mindig a legrosszabb eshetőségre készül fel, és ha lihegek, akkor nem azt gondolja, hogy szerelmes vagyok, hanem azt, hogy úristen, mindjárt meghalok és nem bírom ezt már tovább. De becsapom a zenével, be én.)

2 thoughts on “a modern technika hatásáról a sportteljesítményemre

  1. Kaptárlakó

    Terápiának javaslom azt a zenét, amit feltöltöttem a mai postomba ( hhtp://kaptarlako.freeblog.hu ). Hátha megtetszik a szívdobogás, meg a lihegés.

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.