a hőháztartásom hatásáról a kognitív működésemre

A málnás kosárkáról elnevezett sütemény elkészítésének nem az a legijesztőbb része, amikor a tortazseléről applikálás közben kiderül, hogy csak diszkrét állapotai vannak, akár a kvantumoknak, melyek közül az egyik az, hogy folyik mint állat, a másik meg az, hogy meg van szilárdulva, és egyáltalán nem folyik; még csak nem is az, amikor a fent említett tortazselé beszerzése közben lezuhan az ember a fiúja biciklijéről, hanem az, amikor egyenként elrendezgetve az ötezer* kis málnát a százhúsz* kis kosárkában a légkondícionálatlan alsó szinten, miközben zubog mellettem a húsleves, meg serceg forrón a sütőben a fregattmáj**, rádöbbenek, hogy mivel az ilyesfajta viselkedés egyáltalán nem vall rám, valószínűleg a fiúm manipulál észrevétlenül.

A bicikliről egyébként úgy estem le, hogy azt hittem, a fiúmtól csak a férfiúi felsőbbrendűség megnyilvánulása az, amikor azt mondja, hogy csak egy ujjal érjek a fékhez a biciklijén, bármi is történjék, és akkor csorogtam a kereszteződés felé megközelítőleg 3,5 km/h-s csigasebességgel, majd óvatlanul ráfékeztem, és leestem a bicikliről, mert az tényleg megállt. Mármint konkrétan nem ment tovább egy centit sem attól a pillanattól fogva, hogy hozzáértem a fékjéhez. Innentől kezdve, mármint hogy eldőlt a harapási sorrend, beláttam, hogy kettőnk közül a bicikli az alfaállat, és én ne nyúljak a fékhez, majd megállunk akkor, ha a bicikli meg akar állni, az autók meg vigyázzanak magukra. Ezt az életvezetési elvet követve sikerült is további sérülések nélkül megúsznom az utat nekem, és a többi tortazselének.

És akkor este a fiúm be is ismerte a manipulációt, mert feltűnt nekem, hogy mennyire különösen szimpatikusnak találom, például nem tudom róla levenni a kezem meg ellágyultan nézek rá hosszú másodpercekig, még csak nem is a Shield, hanem a Buffy közben, és ezt meg is említettem neki, mire ő bevallotta, hogy experimentál az agyammal: délután egy fokkal lejjebb vette a légkondit, és azóta tényleg nagyon bújós meg aranyos lettem. Sajnos nem tudtam rá meggyőző mértékben felháborodni, mert mindeközben nagyon édesen nézett, úgyhogy csak remélni tudom, hogy nem kap vérszemet, és csavarja le még két fokkal a klímát, mert akkor az lesz a vége, mint a horrorfilmekben, hogy sikoltozva próbálja eltorlaszolni a fürdőszobaajtót, miközben én kívülről dörömbölök rajta a szerelmemmel, és több tálca macerás kis süteménnyel üldözve őt. A fiúk soha nem tudják, hol a határ.

* Természetesen exaggerált értékek.
** Igazából baconbe csavargatott máj, csak szeretem az egzotikus kifejezéseket.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.