borravaló van nálam, és nem félek használni

Már többször írtam, hogy nekem biztosan a fodrászban van a szaturnuszom, mert egyszerűen mindenki képtelen egy tökegyszerű sassoont vágni, pedig egyrészt kimondom a szót, másrészt el is mutogatom elég részletesen. Isoldétől azt a tanácsot kaptam, hogy menjek Thaiföldre vágatni, mert ott tudnak, és a gyöngyös karkötők is olcsók, Tarhonyakártevő pedig állítólag ismer egy fodrászt, aki nem csak véletlenszerűen nyiszál az ollóval kábé akkorára, hanem azt csinálja, amit mondanak neki (biztosan évekig hordott vizescsöbröket fel a lépcsőn egy tibeti, ősz szakállú mesternek, meg téglákat ütött szét fél kézzel, másképp nem tudom ezt elképzelni). Ennek ellenére, magam sem tudom, miért, mindig visszamegyek ugyanabban a fodrászatba (de tudom, miért, mert olyan vagyok, mint Sheldon a TBBT-ből, hogy a fodrászat márpedig ott van a sarkon, ráadásul mindig ugyanabba a székbe is ülök, meg minden).

Viszont mostanában a nemalvás miatt elég asszertív vagyok, úgyhogy mielőtt elindultam, több szögből lerajzoltam többféle keménységű grafitceruzát alkalmazva a 3D hatás kedvéért, hogy milyen hajat szeretnék, és vittem magammal az intézménybe, azzal a szent elhatározással, hogy márpedig addig ki nem lépek onnan, amíg olyan nem lesz a hajam, amilyet akarok, még ha valamelyikünk a fodrásszal tragikus körülmények között életét is veszíti eközben.

Ugyanazt a csajt kaptam, akit szoktam (egyébként kedves lány, és nem beszélget, szóval a hajvágási képességein kívül tökéletes), aki megkérdezte, hogy nem jártam-e nála pár hónappal ezelőtt is, amire igennel feleltem, majd együtt csodálkoztam vele udvariasan azon, hogy azóta megnőtt a hajam. Ezt követően elmondtam, mit akarok. Megmutattam a hajamon, hogy mit akarok. Megmutattam képen, hogy mit akarok. Ekkorra már kissé monomániásnak kezdtem érezni magam, de Sheldon lebegett előttem, mint példakép (már nem hajilag).

A lány rávágta a fejemre a szokásos loncsot (kábé úgy kell elképzelni, mintha az ember libamájat kérne az étteremben, és rántott csirkét kapna, azzal, hogy az is szárnyasból van).

Akkor visszatértem a képhez, és pontról-pontra bemutattam, tényleg kedves, nem kioktató hangnemben, hogy szerintem mi a különbség aközött, ami a fejemben, és ami a fejemen van. Együtt élhettük át a rádöbbenés örömét, majd a lány (feszültségkeltő dobpergés) körülbelül öt perc alatt tökéletes sassoont vágott nekem.

Azóta is értetlenül állok a dolog előtt, de rájöttem, nem érdemes az ok-okozati összefüggéseken töprengenem, mindenesetre este majd megkérek valakit, hogy fotózza körbe a fejem, és akkor egy egész albumnyi referenciával járhatok ezentúl vissza oda (hogy fognak engem szeretni).

9 thoughts on “borravaló van nálam, és nem félek használni

  1. b92

    A hónap során már a harmadik alkalommal kerül elő az ‘asszertív’ szó. Gondoltam, most már megnézem mit is jelent.

    Tényleg tök jó szó, fel is veszem a kedvencek közé.

    Kedvelés

  2. axe

    tenyleg nem a teszteles miatt olvaslak, hogy majd egyszercsak biztos lesz olyan poszt, amit nem tudok vegigolvasni es akkor az milyen jo mar. elkezdtem ezt a szasszonost es olyan volt az egesz, mint a gyogyszerek kisero papirjaval, hogy lelkiismeretesen elkezdem az elejen, aztan rogton elunom magam, megprobalok izgalmas reszleteket pusztan vizualisan kiragadni (mint peldaul gyogyszermellekhatasok), de aztan azokat is elunom, elkalandoznak a gondolataim es a vegen feladom. igy tortent ezzel is. most meggyontam, feloldozast kerek…

    Kedvelés

  3. Maitai szólt, uff

    Nekem van most egy fodrászom, aki immár a harmadik frizurát vágja nekem olyanra, amilyenre szeretném, és ebből egyszer Alice Cullen képét vittem el neki. Vannak még csodák.

    Kedvelés

  4. Noémi

    én egyszer elmentem egy fényképpel a fodrászhoz, hogy olyat akarok. Tök mást csinált, viszont nagyon tetszett, úgyhogy lefotóztuk ezerrel. Legközelebb visszavittem azt a fotót, ami az általa készített frizurát ábrázolta, hogy olyat akarok. Természetesen nem tudta másodjára is elkészíteni ugyanazt.

    Kedvelés

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .