éhen fogunk halni

Na, a helyzetem kezd bonyolódni, mert (mint arra számítottam is) állítása szerint két nap alatt hirtelen megváltoztak a gyerekem apjának életkörülményei, és a két nappal ezelőtti ígéretek fele már most semmivé vált. Nem akarok nagyon extrapolálni, de hülye sem vagyok (bár eddig számára erősen úgy tűnhetett), és papírozni szinte semmit nem hajlandó, amit pedig igen, arra is vigyázni fog, hogy ne legyen behajtható. Szóval, bár nem szoktam segítséget kérni, de ha valaki valamilyen alkalmi munkát tud (fordítás, adatrögzítés, akármi, amit a gyerek mellett lehet csinálni, és nem átverés), az legyen szíves, szóljon, valamennyit még be tudok nyomni az eddigi munkáim mellé.

48 thoughts on “éhen fogunk halni

 1. Netti

  Jó hallani, hogy lesz papír, bár nem tudom, hogy a behajtás mennyire fog menni. Meg az is jó, hogy van vele eleget. Nálunk akkor csökkent le a láthatás, amikor a lányom apja becsajozott, reméljük ez nálad nem lesz..vigyázz majd! Ugye az a nem “fair”, hogy nekik van idejük ismerkedni, mi (te) meg úgy kell szervezzük azt a kis időnket, ahogy tudjuk(vagy cáfolj rá, ha nem).

  Kedvelés

 2. lucia

  Netti: a papírozás folyamatban (de mindketten rosszul járnánk, ha csak azt kapnánk, ami a papíron van), és egyelőre elég sokat van a gyerekkel (heti egy nap plusz egy ottalvás általában).

  Kedvelés

 3. Netti

  Bocsi, csak mostanában többet írtál róla, aztán elkezdtem kombinálni. És a papírozás? Vagy elzárkózott tőle? Mennyit van a gyerekkel, már ha kérdezhetek ilyet. Nekem sajnos elég rossz tapasztalatom van.

  Kedvelés

 4. Netti

  Szia! Már egy ideje olvasgatlak, de eddig nem írtam, csak annyit, hogy hasonló a cipő.. Lehet, hogy már írtad, csak nem olvastam el minden kommentet, szóval, végül is sikerült hivatalos papírt csinálnotok? Csodálom, hogy így is meg tudsz élni, vagy besegít a lakbérbe? Bocs, hogy kérdezgetek(hobbim a lélekbúvárkodás), régen írtad, hogy lehet téged wiwen megtalálni, hát megkerestelek, és azt láttam, hogy még a gy.a.-val közös, mosolygós kép van fenn, mint fiúddal, szóval csak nem ő a bizonyos harmadik, aki kávét hozott? minden jót!

  Kedvelés

 5. Panzer

  Koszonom. A gyorsasagot meg foleg.

  Lehet, hogy hamarosan jelentkezni fogok orosz ugyben. Mindenkepp magyarRA kellene majd (ha kell – ez par nap mulva kiderul) forditani, ugyhogy a cirill billentyuk miatt ne aggodj! :) (En is utalom oket, es szornyu lassan irok geppel oroszul.)

  Udv,
  Panzer

  Kedvelés

 6. cseho

  én csak annyit tudok neked javasolni, így ismeretlenül, hogy a gyerek láthatást ne szabályoztasd be, hanem engedj korlátlan láthatást. Így, ha később elmérgesedik a helyzet és mégis úgy gondolod, hogy nem akarod odaadni a gyereket, akkor szíved joga, azt mondani, hogy nem adom, mert elutazunk mondjuk és nem tud hova menni panaszra.
  Nálunk a válás sztori, úgy kezdődött, hogy el akarta venni a gyerekeket, most meg ott tartunk, hogy 3 éve nem láttuk és hallottunk felőle, így, ha most megjelenne tutti azt mondanám, hogy nincs gyerek elvitel és gyerek lélek felkavarás.

  Kedvelés

 7. popike

  Szia lucia, règòta olvaslak, muci egy tünemèny, imàdnivalò kissràc. sajnàlom, ami törtènt veled, veletek. a voltfiùd elèg jellemtelen alak… Majd egyszer rà fog döbbenni, mit ès kiket vesztett el.

  Kedvelés

 8. Erika

  Lucia!
  Én is rendszeres olvasód vagyok.
  Próbáltál fordítóirodákat online? Pár éve próbálkoztam velük. Általában sürgős fordításokat küldtek utolsó pillanatban, de végülis működött.
  Egyik ismerősömnek van fordítóirodája, elküldtem neki a blogod címét.
  Sok szerencsét!
  e

  Kedvelés

 9. R.

  GrA,

  mondom, nálunk a lepapír rész volt 4 hónap, de ez csak a résztvevő feleken múlik, meg hogy mi mindenben szeretnének megegyezni.
  Igazából amikor benne vagy a szituban és elkezded végiggondolni, akkor lepődsz meg igazán, hogy mennyi aspektusa lehet a dolognak.

  Kedvelés

 10. R.

  NH,

  a baj az, hogy már az első tárgyalásig eljutni is horror: a lepapírozás nálunk konkrétan 4 hónapot vett igénybe, majd júni eleján adtuk be a válást és novemberre !!! kaptunk időpontot :(

  L, plusz mél még megy, talán tudok olyan munkát, ami valamennyi pénzt még be tud hozni nektek.

  Kedvelés

 11. tilosaz

  a balkáni maffiához szívesen csatlakozom a román-tudásommal. (meg tudok egy keveset arabul és héberül is, ha ez segít, maffiánál sohase lehet tudni :D )

  Kedvelés

 12. Mia

  Tudtommal minimálgyed és amit meg csinál az szerintem, az abba a kategóriába esik, ami ez: “kivéve a szerzői jog védelme alatt álló alkotásért járó díjazást” mint folytatható kereseti lehetőség azaz szabad Neki. Nem?

  Kedvelés

 13. A.

  Egy het blogolvasast kihagytam nalad, es maris milyen dramai esemenyek…

  A gyermeked apja jo nagy barom. Vonzo es roppant szimpatikus anyuka a vilag legaranyosabb gyerekevel, ez barmit meger. Pasikent mondom. Na, atolvasok a masik blogba is, hatha elkapom a fonalat, mert ugy erzem, kiestem a kepbol…

  Kedvelés

 14. parapet

  Lucia, most gyeden vagy gyesen vagy?
  Mert gyed alatt hivatalosan nem folytathatsz semmilyen pénzkereseti lehetőséget. (ha umbulda, az más :))

  Kedvelés

 15. NH-ék

  szóval, amiket szkifi ír, sajna nagy nagy baromság
  az, hogy 2 év múlva lesz jogerős egy döntés- vicc
  ha az 1. tárgyaláson
  ( megegyezésről beszélek)lemond mindkét fél a fellebbezési jogáról, akkor helyben jogerős
  ha nincs megegyezés, akkor évekig is eltart egy iyen ügy, és simán tovább, mint két év
  a gyermektartásdíj megelőlegezéséről ne is álmodj, ahhoz egyrészt kell egy jogerős ítélet, miszerint apunk x Ft-ot kell fizetni, ezen felül egy teljesen eredménytelen végrehajtás, és annak igazolása, hogy Muci e pénz nélkül általad el nem tartható
  szóval ebbe légyszi ne hajtsátok bele Luciát!
  nem okoskodni akarok, de megőrülök a sok félreinformáló-ámde bizonyára jót akaró- kommentelőtől

  javaslat: ha kell ügyvédi segítség, akkor sztem fussunk össze megbeszélni a dolgokat, utána meg találkozzunk a fiúddal és ügyvédjével
  ha nem írtó nagy kretén mindkettő, és a fiúd szereti a fiát, akkor kizárt, hogy ne lehessen egyezség

  ha üzensz, akkor ne az itt megadott címre, hanem arra, amiről anno írtam

  Kedvelés

 16. lucia

  KNDK: ne már :) a hegymászós sztorikkal meg a múzással semmi bajom nem volt, szeretem, ha röhögtetnek. és nem akarok általam szemétnek tartott eszközökhöz nyúlni.

  Kedvelés

 17. kndk

  Maradsz a közös lakásban? És aztán?

  Egyáltalán, hogy fakadt ki most ez a dolog? A képek és a jóakaratú ismerős? Vagy az csak az utolsó csepp volt? Eddig nem fogtál gyanút?

  Nekem ott furcsa lett a pasas, mikor a koraszülés közben hegymászós anekdotákkal szórakoztatott, nem is beszélve arról, mikor múzott, míg te fejtél. Aki így viselkedik, az nem nagyon veszi, miről szól a helyzet.
  (már bocs, ha félreértem, és te erre vágytál az adott pillanatban, nekem jobban bejött volna a “drágám, nagyon tisztellek, hogy most is helytállsz, melletted vagyok, miben tudok segíteni neked?” – mi is megjártuk a PIC-et)

  De nem fél ez a jóember, hogy a fél város leköpi? Elég lenne csak egy rendes fotót beblogolnod róla, mindjárt fizetne.

  Kedvelés

 18. jondoe

  nem is azért mert mimóza lennél, csak hogy az is probléma vagy nem az.
  hanem én tuti megőrülnék, ha egy ilyen után még bármeddig is együtt kéne laknom valakivel amíg a lakprobléma meg nem oldódik.

  Kedvelés

 19. lucia

  Jondoe: szerintem is nagyon megható :) de tényleg, már az együttérzés is, a konkrét segítségek meg pláne.

  egyelőre van hol laknunk, ha a dolgok legalább innentől a megbeszéltek szerint mennek, akkor lesz is, de utcára semmiképpen nem kerülünk, azért annyira tehetetlen virágszál nem vagyok :)

  Kedvelés

 20. jondoe

  én se szoktam kommentelni hozzád, de nagyon rég olvaslak, tök megható, hogy ennyien szeretnek onlájn :)
  viszont amit kérdezni akarok mert még nem merült fel, hogy basszus, van hol laknotok például?

  Kedvelés

 21. Ypszi

  Tzs, sztem ez nem lemenés kutyába. Igenis tanulja meg a másik fél is, hogy ezt nem lehet csak így csinálni, pláne úgy nem, hogy először beetet, aztán meg ja mégsem kapsz semmit.
  Más lenne a helyzet, ha a gyerek egyoldalú döntés lett volna, és semmilyen szinten semmit nem is akart volna tőle apuka. Most már nem lehet visszakozni. Vannak jogok és kötelezettségek, és jobb ha ezzel tisztában van a másik fél is.

  Egy szemét húzásnak fejet hajtani a legrosszabb dolog, amit tehetünk, mert akkor tudni fogja, hogy nem csak ezt, de ezen kívül még sokmindent megtehet majd csak úgy. Nem azt mondom, hogy bosszúhadjáratot kell csinálni, de amihez joga van egy egyedülálló anyának, azt érvényesítenie kell. És szerintem tízezer ft is pénz. Sőt, ennél kevesebb is.

  Én már csak az elvek miatt is papíroztatnám az ürgét. Nem feltétlen a pénz miatt.
  Nem az én életem, úgyis ő dönt, hogy mi éri meg neki, de később azért jól jöhet, ha lenne keresete apukának. Gondolod 18 évig (vagy 16, nemtom pontosan meddig jár a gyt.) meg tudja csinálni apuka, hogy feketén él? Persze tán meg, de egy jó ajánlatot szted félredobna a gyt miatt? Úgyhogy egy papírozással csak nyerhet az ügyön, és ennél vannak nehezebb ügyek is, nem olyan nagy cucc.

  Kedvelés

 22. Bori

  Hello, én németes vagyok és szakfordítok, írjál lszi nekem teljes nevet és telefont, hogy tudjalak ajánlani, ha angolost keresnek rajtam (elő szokott fordulni). Meg hogy milyen területeken fordítasz, mert ha jól láttam, nem csak műfordítással foglalkozol.
  Kitartást a többihez, fel a fejjel!

  Kedvelés

 23. sixxty

  Szia, ha van hozzá lelkierőd, érdemes a családjogi törvény vonatkozó paragrafusait elolvasnod. Csak, hogy tudd kinek mihez van joga és mi a kötelessége. Én annak idején elolvastam és annak alapján kértem a gyerektartást is, meg az összes többit.

  Válásnál/szakításnál, és ezt nem csak a saját magunknál láttam, a férfiak szeretik a papírnélküliséget, szeretik az amúgy is leterhelt nőt ezzel is lejjebb nyomni. Vagyis megpróbálják.

  Nagyon jó referenciáid vannak, innen a blogból remélem kerül még munka, de figyelj arra, hogy pihenj is.

  Mucifelvigyázásban hétvégenként tudnék segíteni, nem lakunk olyan messze egymástól, és van egy édes,kedves 4 éves lányom.

  Kedvelés

 24. tzs

  Lucia, szerintem első körben rendezkedj be arra, hogy apuka nem fog támogatni, és gondold át, hogy érdemes-e belemenni vitákba párezer forint miatt. Ha nagyon akarja, úgyis bebizonyítja, hogy nincs keresete, és akkor megtállapítanak havi 15e Ft-ot. Most igazán, ennyivel mennyire lennél beljebb? Érdemes-e emiatt lemmeni “kutyába”, apehhez fordulni,stb.
  És bízz magadba, menni fog (nekem is megy, ha nehezen is, de van fedél a fejünk felett, étel is mindig jut és még a szórakozásra/kultúra is ki tudunk szorítani pénzeket)

  (Muci miatt lehet, hogy járna emelt összegű csp, az 26e Ft, nem tudom, hogy ezt kapjátok-e vagy csak simát)

  Kedvelés

 25. szkifi

  lüszi, gyámhatóságon melóztam, tudok tanacsot adni.

  amennyiben apai elismerőnyilatkozatot tett, es te elkocogsz a biróságra es kered az “apai kapcsolattartás szabalyozását es gyermektartásdij megallapitását”, ugy csengetnie kell neki.

  kerhetsz megelőlegezett gyermektartást is. a jövedelmeből fogjak nekije vonni.előtte kimennek környezettanulmányt készitenek nálad is meg nála is. a gyermektartásdij fejeben neked is be kell tartanod a kapcsolattartásra vonatkozo szabalyokat. nagyon okosan,mert a kapcsolatattartás akadalyozása pénzben büntetendő cselekmeny.

  az apai nagyszülőknek is van kapcsolattartáshoz joguk, ők is kervenyezhetik azt.

  amikor a biroság döntese megszületik az ugyben, aztan a gyámhivatalhoz kell fordulni majd minden egyeb esetben.

  legjobb lenne, ha emberhez méltóan tudnátok intezni a dolgokat, es a jövőben a gyerek érdekeben bekes viszonty tartanatok fent a serelmek ellenere. nincs annal csunyabb, mikor egymast jelentgetik fel a szülők bosszuból kiskorú veszelyeztetesre hivatkozva. azt ilyenekkel en mindig orditottam, es ereztettem mennyire szanalmas szereplői az eletnek… feltételezem hogy ez nem lesz igy. ne találjon rajtad fogást, nem kell ennél többet irnod erről a blogodban sem.

  Kedvelés

 26. Ypszi

  Szerintem mindenképp legyen lepapirozva, mert ahogy legális jövedelme keletkezik, rögtön behajtható nemcsak az aktuális gyerektartás, hanem visszamenőleg is. És ha más nem, hát elég idegörlő lehet évekig azon agyalni, hogyan ne legyen bejelentett munkája, miközben csak él valamiből (esetleg egy idő után vagyonosodási vizsgálata is lehetne, mondjuk teljesen véletlenül…)

  Szóval mindenképp papírozzatok, nem rajta múlik, hogy akarja-e, szerintem. Lehet hogy most nem lesz belőle semmi, de talán később jól jöhet.

  Kedvelés

 27. Viv

  Lucia, a jövendőbeli exfiúd olvas itt? :)

  Egyébként meg Zsuzsi, sajna nem az ősidőkben váltam utoljára. :)
  És de, megteheti. Ha nem korrekt, akkor nagyon nehéz kiharcolni, hogy valóban a megfelelő összeggel támogassa a Mucit. De talán várjunk még, mielőtt az Apehet rászabadítjuk blogilag. :)

  Kedvelés

 28. Zsuzsi

  Női civilszervezeteknél is tudnak naprakész választ adni családjogi kérdésben. Viv esete sok évvel ezelőtti, azóta van változás. Az APEH is jó valamire. Fontos, hogy lásd a lehetőségeidet és ne szégyellj élni velük. Nehogy már te legyél a hunyó!

  Kedvelés

 29. reszegszamar

  Ha nem számít indriszkréciónak: van-e az apának állandó állása, jövödelme? Tett-e apasági nyilatkozatot? Mennyire gondoskodik az előző házasságából származó gyerekről?

  Kedvelés

 30. Judit

  Hűűű bazzz… a két blog alapján az exed enyhén szólva totálisan nem alkalmas apának. Akarta Ő egyáltalán Mucit? Vagy csak rábólintott, ha már jön, akkor legyen? (azt már csak nagyon kicsi betűvel kérdezem: olvassa a blogjaid?)
  Basszus, az ember tényleg manapság már csak úgy vállalhat gyereket, ha csakis magának szüli, és akármikor be tudja vállalni az Egyedülálló Anya szerepkörét… :(((

  Kedvelés

 31. Senoi

  Amit kéne: az osszes forditoirodahoz bejelentkezni, iszonyu jo referenciaid vannak, es szerintem az online ujsagirashoz is nagy tehetseged van, hatha van itt olyan olvaso, aki ilyen teruleten mozog. En a helyedben megkeresnem azt a vega kajafutart is, hogy szponzoraljon kicsit ebeddel dicsoito postokert, megneznem az osszes segely-lehetoseget, amit a masik blogban tanacsoltak, es tartanek egy kozos brainstormot az osszes ugyved olvasoval a megoldasi lehetosegelrol. Gondolom a voltfiud papiron minimalberes ehhalal szelen tantorgo egyed, de azert az eletkorulmenyei alapjan havi ket kilo asszonytartast-gyerektartast meg sem erezne, viszont valoszinuleg tobb penze van ugyvedre is.
  A nem hivatalos elettarsi viszony alapjan milyen jogaid vannak vajon a gyerektartason tul?
  Ja, babaruhara sztem nem kell tobbet koltened, ha szolsz a masik blogban az olvasoknak;)

  Kedvelés

 32. lucia

  Mia, köszi, egy kisebb balkán maffiának nagyon örülnék. amúgy orosz + angol megy nagyon, szlovénul tényleg nem tudok (ha sejtettem volna fiatalon, hogy ezen múlik… :))

  Kedvelés

 33. Csiperke

  Sajnos munkát adni nem tudok. Muci blogban sem nyilvánítottam véleményt, itt sem fogok, pedig most már vannak az apjáról gondolataim. Nem szépek.

  Kedvelés

 34. Mia

  Jajj, úgy segítenék, sajnos csak úgy tudok, hogy vállalok Muci felügyeletet,ha gondolod (van egy baba orientált puli kutyám is, az ő segítségével természetesen és érdekesek szoktunk lenni a babaméretűeknek a sok vasból kifolyólag, ami a fejünkön található)meg amúgy egy multilanguage ügyfélszolgálaton dolgozom, a szlovénül beszélőkből szokott hiány lenni (de ez valószínűleg nem érint, ha jól értelmezem “csak” angolul beszélsz?!) Hát így. Meg tudod a balkán maffiát már említettem egyszer a gyík abszint blog kapcsán, ha most kell, csak szólj :) Kitartást mindenhez!

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.