karácsonyi kívánságlista

Ezt a mémet több embertől is megkaptam, és szívesen be is linkelném mindet, úgyhogy aki szeretné, az legyen szíves jelezze kommentben vagy levélben.

Adnám tovább a megbeszélésünk értelmében Alie-nek, Anngelnek, brainoiznek, mr.a-nak Sárának, Suematrának, Sulemiának, és még ha valaki szól, hogy szeretné, annak is.

Szóval gondolkoztam azon, hogy mit kérjek karácsonyra (természetesen az alapdolgokon kívül, miszerint a gyerek legyen egészséges, fejlődjön az elvárható ütemben és maradjon ugyanilyen cuki és jó fej, illetve a szememnek ne essen baja, de ezekről már régen szerződésem van az illetékesekkel), és hogy hogyan fogalmazzam meg úgy, hogy mindketten értsük, és a blogba is be lehessen tenni, de azt hiszem, megvan.

1. Kedves, drága Univerzum, te utolsó ribanc, mivel pillanatnyilag fogalmam sincs, hogy mit kívánhatnék, aminek tényleg örülnék, azt kívánom, hogy lepj meg idén vagy jövőre, az alábbi feltételek szerint:

(a) Örüljek a meglepetésnek. Ezt fontosnak találom tisztázni, és azt is, hogy akkor is örüljek, amikor megkapom, és egy héttel később is, és egy hónappal később is, és nyolcvan éves koromban is, továbbá az összes köztes időben is tartsam örömre méltónak a dolgot. Ha nyolcvan éves koromban az orrom alá dörgölöd, hogy lám-lám, mégsem volt ez annyira jó dolog, az nem fog engem szerintem annyira bántani.

(b) Tényleg legyen meglepetés, tehát olyasmi, amin csodálkozom (örömtelien, ismételném meg még egyszer), nem pedig olyasmi, amin mondjuk évek/hónapok óta dolgozom, hogy sikerüljön.

(c) Ne az legyen az örömöm tárgya, hogy végre sikerül a gyakorlatban is használnom a The Proper Care And Feeding Of Zombies c. könyvet, amit mr.a-tól kaptam.

(d) Ne azért örüljek, mert visszafordíthatatlan agykárosodás ér, amitől mindent idült vigyorral szemlélek életem hátralévő részében, miközben a szám sarkából vokonyka nyálpatak csordogál.

(e) És általánosságban is, az életem semmilyen területére (munka, gyerek, pénzügyek, barátok, satöbbi) ne legyen semmilyen negatív ráhatással a dolog.

(f) A meglepetés segítsen megoldani az alvásproblémámat (bár az alvással igazából nincs problémám, azzal van, hogy nem tudok, és így ugyan sokkal több minden belefér egy napba, viszont nem áll jól a karikás szem).

2. Szeretnék nem nosztalgikus fejcsóválással tekinteni vissza erre az évre, arra gondolva, hogy milyen rossznak hittem, pedig életem egyik legszebb szakasza volt, hanem borzongva, mert derüljön ki, hogy ez tényleg életem egyik legrosszabb éve volt, főleg az utána következőkhöz képest.

3. Világbéke: Südve Sárájának gyors fejlődést és a dolgok jobbra fordulását, a fordítólistásoknak legalább egy sokkal jobb évet, Isoldénak kertesházat/álommunkával, az L.-nek és nekem azt, hogy ne legyen igazunk, és bizonyuljunk mindketten túl paranoiásnak és pesszimistának, satöbbi, satöbbi.

(Amúgy könnyen kéregetek nem tárgyi dolgokat, mert a gyerek ajándékai már megvannak, az éjjellátót már megkaptam, a sötétnarancs-színes kötött pulcsit és a kis fekete ruhát már megvettem, a bögrét is, a Kindle-t pedig megrendeltem).

18 thoughts on “karácsonyi kívánságlista

  1. adamsky

    Engem ugyan a kutya nem kérdezett, de egy kétsorossal is tökre beérném karácsonyra, vagy legalább valami 110?01 típusú megoldókulccsal.

    Kedvelés

  2. lucia

    Part: már éppen írni akartam, hogy megőrülök, mert végigklikkeltem az összes blogodat, tudok már rólad egy csomó mindent, csak a címedet nem, de akkor most írok :)

    Kedvelés

  3. Part

    Basszus sötét vagyok, mint az éjszaka, inkább a távcső kéne a fejembe… :D
    Szóval ez már remélem tényleg láttatja a címet… Bocsánat… (:ég:) És köszi!

    Kedvelés

  4. lucia

    Part: Bresser Biolux AL, és nem vagyok nagy mikroszkóp szakértő, de egyrészt jó, ha 1000x-es felett van a nagyítása, mert azzal már a vérsejteket, stb is lehet látni, másrészt lehessen számítógéphez csatlakoztatni, mert nagyon fárasztó a nézőkébe meredni (meg úgy fotózni/videózni is lehet). de asszem, írok levelet is, ha létező címet adtál meg, csak itt nem akarok cégeket reklámozni.

    Kedvelés

  5. Part

    Nálunk PPK volt: Pszichológia-Pedagógia Kar. 2001-ben még a BTK-n kezdtünk, aztán 2003-ban külön kasztba tettek, kaptunk új indexet is meg minden. :)

    OFF: Milyen mikroszkópot kaptál tavaly, megtudhatom? Most próbálok rendelni az amazon-ról, de tök sok típus van… :(

    Kedvelés

  6. sulemia

    jó akkor általánosságban az -ógusok nem írnak gyógyszert, mert a bölcsészkaron nem tanulták meg hogy kell. aki ad magára az jegyezze meg. vagy -lógus? :)

    Kedvelés

  7. lucia

    sulemia: egyébként tényleg ezt csinálja, konkrétan (sőt, az altatóról is lebeszélt). különben meg -áter is, csak én -ógusi minőségében kerestem fel.

    Kedvelés

  8. psz

    Szep a kezdemenyezes, de tutibiztos, hogy az Univerzum (lasd meg: ribanc) talalni fog modot, hogy mindezek betartasaval egyutt is kikurjon veled. Mert ez az Univerzum dolga. Sot, ugy teszi majd mindezt, hogy meg a sajat hibadnak is erzed. Nem elkeseriteni akarlak, mindenkivel elofordul kissebb nagyobb mertekben, gondolom tagabb ertelemben vett termodinamikai vagy entropikus oka van. Az alvas majd jonni fog magatol.

    Kedvelés

  9. lucia

    zsoltu: kösz a tippet, de elaludni igazából el tudok némi trükközéssel (kifárasztom magam, vagy végső esetben negyed adag altató), igazából az a baj, hogy legkésőbb hat óra múlva felébredek, de úgy, mint akit gyomorszájon vágtak, és amíg félálomban vagyok, addig nagyon rossz, ha teljesen felébredek, akkor már semmi bajom, de visszaaludni nem tudok. és ez az altatótól még súlyosabban jön ki valamiért.

    Kedvelés

  10. zsoltu

    Alvásproblémára van kitűnő megoldásom, tényleg az, saját tapasztalat. Hónapokon át nem aludtam, pár órát max., tehát ezt képzeld el úgy, hogy sokszor volt, hogy reggel 5-6 között aludtam el. És keltem 8-kor.

    Namost a megoldás: Valdoxan 25 mg. Olvass utána, érdemes, és főleg, jó. Egy difi, hogy csak pszichológus vagy -áter írhatja fel, de olyanod meg szerintem van.

    Azóta, hogy szedem, amikor aludni akarok, előtte fél órával bevéve megoldva a gond. Akár este 10-kor is tudok menni aludni.

    (még egy szépséghiba: le is kell feküdni, mondjuk beveszed, és lefekszel, fél óra könyvolvasás után érzed, hogy álmos vagy. ÁLMOS! Ez a szó nekem ismeretlen fogalom volt sokáig.)

    Kedvelés

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .