földig lerombolni és sóval hinteni be a helyét

Lehet, hogy soha nem jutott volna a tudomásomra, hogy az OEP konkrétan nem tudja, mikor mennyit fizettem be neki, de mivel a gyereknek volt egy hosszabb tüdőgyulladása, az elmúlt tíz évben először szerettem volna élni a táppénzzel, mint lehetőséggel. Ha már.

Ehhez viszont nekem kell benyújtanom az összes befizetési igazolásról szóló papírt a tavalyi évről, ami nem egyszerű (miért is lenne az ebben az elátkozott 2012-es évben), mert tavaly szeptemberig az “A” cégnél voltam alkalmazásban (ami két éve megszűnt, de amíg GYES-en voltam meg utána három hónapig papíron még az alkalmazásukban kellett lennem, és egyébként hihetetlen köröket futottam ott is, hogy a felszámoló cég egyáltalán elismerje, hogy valóban alkalmazásban voltam ott, és megszüntesse a munkaviszonyomat), szeptembertől a “B” cégnél alkalmaztak, és mindeközben végig fizettem a vállalkozói kivétem után a járulékokat is (két kisebb nyugdíj összege volt havonta, de minek, ha úgysem tudnak róla). A mélypont az volt, hogy állítsak ki magamnak egy igazolást, amit írjak alá cégvezetőként (hogy én utaltam az egészségügyi hozzájárulást) és egyszemélyi cégtulajdonosként (mert utánam utaltam). És amíg ezt nem írom alá magamnak, addig halálhörgés, siralom, ne reménykedjek semmiben (természetesen aláírtam).

Az OEP bizonyos hasonlóságot mutat a közös képviselővel, aki nem tudja megmondani, befizettem-e a közös költséget, vigyem be a csekkeket (az volt a tervem, hogy a vevőknek telefonon is tudja igazolni, hogy minden be van fizetve, anélkül, hogy odarohangálnék, de nem).

A másik a földhivatal, akik azt csinálják, hogy odaadja a srác betekintésre a papírt a saját ingatlanomról (kábé teljes motozás után), és fénymásolatot kérhetek róla, egyrészt 100 ft/oldalért (a Copy General ehhez képest nonprofit szervezet, de ez még nem is érdekel), másrészt viszont ott van a fénymásoló tőlem két méterre, ott vannak a papírok, de azonnal nem másolnak, másnapra sem, csak nyolc napos határidővel (ez a sürgősségi).

Ceterum censeo Carthaginem esse delendam.

5 thoughts on “földig lerombolni és sóval hinteni be a helyét

  1. Dr.Morcz

    Gyorsabban ment volna, ha megkened magadat egy kisebb összeggel, hogy hamarabb írd alá.
    Amúgy meg, Magyarország, én az ilyenek miatt szeretlek egyre kevésbé. És akkor a 8 napon túl gyógyuló fénymásolást már bele sem számítottam.

    Kedvelés

  2. molly

    hja kérlek bürökrácia.én több mitt egy éve váltottam munkahelyet,előzőnél is vonták a kamarai tagdíjat,új helyen is le volt adva minden papír,fizupapíron szerepel is minden hónapban a levonás, ehhez képest kapok egy csekket 5000Ft elmaradásról, hogy múlt évben egy fillért se fizettem és ost azonnal de rögtön fizessem be,mert különben kizárnak a kamarából.Hát én is ott tartok most hogy bizonygatom tőlem vonták, de akkor hol van?

    Kedvelés

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .