fotó

Nagymamától örökölt lakást ganajozok, van kismillió fénykép is, úgyhogy lassan haladok, de akadnak kincsek, itt egy romantikus nagyapai, különös tekintettel a hátsó feliratra:

31 thoughts on “fotó

  1. petyafej

    lucia: ööö, hát nem 49-es volt és nem villamos, különben mindenkit meg kéne ölnöm :-) szerintem ezt egyébként a) nem mondtad, csak akartad b) annyit iszom, hogy az ilyen lényegi információkat is felejtem. DE! Ha valamit szeretnél kérdezni a 20 évvel ezelőtti anyukádtól, akkor hívjál bátran. Szívesen mondok olyanokat, hogy “Persze, kislányom, majd akkor gyere, ha már meguntad a bulit.” vagy “Nyugodtan itt alhat János, mi most úgyis elugrunk apával moziba. Nyizsnyij-Novgorodba.”
    Vagy mondjuk, ha felhívnám anyukádat, hogy a múltból beszélek és keresse meg nekem az 1992. évi 23. havi lottósorsolás nyertes, számait,akkor vajon megtenné-e?

    Kedvelés

  2. lucia

    petyafej: ööö, ezt nem árulhatom el, mert akkor meg kellene öljelek. de asszem, már mondtam, hogy a te hangod meg kísértetiesen emlékeztet az anyáméra 20 évvel ezelőttről.

    Kedvelés

  3. petyafej

    Na, csessz, én is most jövök rá, hogy tudok bejelentkezve is kommentelni. Nagyon rossz véleménnyel lenne rólam a nagymamád.

    Mielőtt elfelejtem: nem vezettél tegnap 49-es villamost? A te hangodon beszélt a vezetőnő, de annyira, hogy felrezzentem.

    Kedvelés

  4. Nyúl

    lucia: azt hiszem, mindig megtalálta a szőrszálat a levesben a nagyi :)

    szomszéd kislány mosolyog az új bicklivel, képaláírás: sose köszönt

    onoka kiskutyájával a kapuban, képaláírás: Bodri kölykei szedték szét a kedvenc rododendronom

    visegrádi kirándulás a hímzőegylettel, képaláírás: félórával később elkapott bennünket a jégeső.

    bocsánat szurkálódásért, de elindította a fantáziám :)

    Kedvelés

  5. petyafej

    Hát igen, valójában nálunk ezeket a fotós prankeket, amiről a blogomon is írtam, maga Antikrisztus nagyi kezdte azzal, hogy bekeretezett lánykori képeket osztogatott magáról minden karácsonykor (volt köztük erotikus is, de az rendre anyámnak jutott). Majd közölte, hogy a kocsit, amit nekünk ígért, inkább elcseréli 6 darab urnára, hogy mind (=ő és az unokák) együtt pihenhessünk majd a Szervita téri templomba. Szóval, ha netán sokáig nem írnék, akkor ott megtaláltok.

    Kedvelés

  6. Dr.Morcz

    lucia: Hát épp ez az, bezzeg régen, mikor még férfi volt a férfi, nő volt a nő, és a Betelgeuse kis nyálkás zöld lényei is kis nyálkás zöld lények voltak a Betelgeuséról…

    Kedvelés

  7. TBS

    Lucia, nálunk is volt egy nagymama, aki minden történést felírt. Aztán egy idő után rátért csak a nevére. Nehogy elfelejtse. Végül már beszélni sem tudott, évekig ápoltuk.

    Alzheimer.

    Párja nagypapát 1 hónapja temettük, megrázó “naplók” kerültek elő. Kötegekben füzetek, évek napi történéseivel…

    Családi sokk.

    Kedvelés

  8. lucia

    Gittabry: nem, a lábjegyzetet nem ő írta :) tele van a paksaméta ilyen nagyapámtól romantikus üzenetes fotókkal, melynek mindegyékre akkurátusan felvezette később a nagymamám a válás és a szétköltözés dátumát :) de például találtam egy zacskóban lévő pótkulcsot is, aminek a zacskójára az volt írva, hogy “pótkulcs az ajtóhoz, a különálló kulcs a lenti zárat nyitná, de az nem működik, mert a fiam nem javította még meg” :) a nagymama nem felejtett.

    Kedvelés

  9. lific

    …és ilyen kis talált fotók-levélkék miatt lehet évekig azon szörnyülködni, hogy a dédmami Pubinak hívta a dédpapát, míg ki nem derül, hogy Pubi a kutyájuk volt…

    Kedvelés

  10. lucia

    Dr.Morcz: mondjuk igazuk volt, a zakó-ing-nadrág kombinációval nem lehet nagyon félrelőni (és legalább nem támad fel az emberben a késztetés, hogy rájuk szóljon, hogy tűrd már be a gatyádat a nadrágodba, kisfiam, és hogy néz ki az a póló, mintha a kutya szájából rángattad volna ki, és egyébként is fésülködj már meg rendesen, úgy nézel ki, mint egy lány, bezzeg az én időmben, amikor a sorkatonaságon még férfit neveltek a fiúkból).

    Kedvelés

  11. Dr.Morcz

    Úgy néz ki, a 60-as években blog helyett még a lábjegyzet járta.
    Amúgy akkoriban egysíkúbb és kevésbé változékony lehetett a férfidivat, legalábbis az apám pont így nézett ki vagy 10 évvel később.

    Kedvelés

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .