Már megint mindjárt jövőre van, lehet kívánni!

Valahol a két ünnep között átcsúszhatott egy napom a decemberből januárra, mert ma reggelig meg voltam győződve arról, hogy csak holnap zárul le az év, és rengeteg időm van még kitalálni az újévi kívánós posztot, de hát nem.

Ahhoz képest, hogy idén egymást követték az olyan dolgok, mint az ukrajnai háború, a KATA megszüntetése, a rezsicsökkentés-csökkentés és az én bevásárlói kosaramat tekintve immár több mint 100%-os infláció, óvatosan meg merném kockáztatni, hogy egészen jó évünk volt. Bimbike egészen felnőtt, választékosabban beszél angolul, mint én, programokat ír a kis kezével, ha valamelyik külföldi közéleti szereplőt nem ismerem (podcasterek, politikusok, cégvezetők), akkor részletesen tájékoztat az illetővel kapcsolatos hivatalos és nem hivatalos információkról, és reggelente, iskolába autózás közben árnyaltan vázolja a gazdasági irányzatokkal és a kognitív torzításokkal kapcsolatos véleményét (továbbá viszi a szatyromat, ha túl nehéz).

A macskák boldogok velünk, engem folyamatosan követnek mindenhova (mosott-e már Ön fogat úgy, hogy két doromboló cica bámulta az arcát a mosdókagylóból?), az egyik pillanatnyilag a vállamon ül, a másik átszellemülten szagolgatja az ablakban a cserepes mentát, amit az újévi dahlba vettem.

Nagyon sok olyan dolgot csináltam idén, amit még soha, és elég sok új emberrel megismerkedtem (szerencsére a régiek is megmaradtak), de a legjobb szerintem az volt, amikor november végén hirtelen felindulásból bejártuk Barcelonát, és aznap, amikor a Sagrada Familiát látogattuk meg, istentelenül zuhogott az eső, egészen addig, amíg be nem léptünk a templomba, mert akkor negyedórán belül kisütött a nap, és betűzött a színes üvegablakokon, mi meg még órákon át mászkáltunk odabent a fényekben. (Bimbi később kijelentette, hogy a SF örökre elrontotta neki az összes többi templomot a világon, mert ezután minden már csak meh lehet, és hát nos, igen.)

Podcastból az utóbbi időben egyre több Lex Fridmant hallgatok kertészkedés/mosogatás közben — ő egy orosz származású amerikai kutató az MIT-ról, mesterséges intelligenciával foglalkozik, a podcastjában meg teljesen változatos emberekkel (tudósokkal, cégvezetőkkel, pókerjátékosokkal, ex CIA-ügynökökkel) beszélget hosszan. Nagyon ért ahhoz, hogy a legjobbat kihozza a vendégeiből, és bár nem tolja magát különösebben előtérbe, azért az ő személyisége is átjön, és nekem nagyon szimpatikus (a mindennek a netovábbja persze az, amikor a Hubermannal évődnek neurobiológiáról és arról, hogy mi a boldog párkapcsolat titka).

Na, de jöjjenek akkor a kívánságok. A határidő legyen mondjuk január 2. éjfél (gyanítom, hogy akkorra csúszott át az elveszett decemberi napom), kivéve persze nagyon indokolt esetben, mert akkor később is lehet. A szabály az, hogy bármit lehet kívánni a jövő évre kommentben, aki nem akarja nyilvánosan tenni, az jelezze ezt a komment elején, és akkor nem teszem publikussá. Ugyanakkor, mivel az univerzum bárminek ellen tud állni, csak egy jó poénnak nem, nagyon kell vigyázni azzal, hogy mit kíván az ember, és nagyon egyértelműen kell fogalmazni.

Amit én szeretnék:

  1. A szokásos alapcsomag, hogy jövőre ne legyünk betegek Bimbivel, legyen elég munka (de ne rokkanjak bele) és annyi pénz, hogy teljen minden szükséges dologra. A macskák is legyenek jól.
  2. Fontos: Bimbit vegyék fel egy olyan középiskolába, ahol kellemes és inspiráló közegben töltheti el a következő 4 (5?) évét. Bónusz, ha könnyen el tud közlekedni oda egyedül is.
  3. Maradjanak meg az idei évben elkezdődött ígéretes és jó dolgok jövőre is.
  4. Utazzunk szép helyekre (ne kényszerből, kedves Univerzum!).
  5. Az összes barátomnak és kedves ismerősömnek is legyen szép éve, jöjjön rendbe mindaz, ami most nincs rendben.
  6. Májusra tényleg legyen olyan a kertem, amilyennek elképzeltem.

És akkor most jöhet a mindenki más.

73 thoughts on “Már megint mindjárt jövőre van, lehet kívánni!

  1. Ági

    Sziasztok, tudom, nem kell évközben mindenről beszámolni, én január 2-án írtam/kértem mindenfélét, és 2 hete megszületett a kisunokám, csodagyönyörű kisfiú. Rettentő boldogok vagyunk, egészséges, hosszú életet kívánok az egész családnak! Mindenkinek minden jót kívánok! És köszönöm!

    Kedvelik 1 személy

  2. pp

    Kedves Univerzum,

    Nagyon elkéstem idén, már december vége óta készültem, de csak mára tudtam leülni a gép elé.
    A tavalyi év elég érdekesen alakult, attól tartok, nem fogalmaztam jól.
    Kérnék erre az évre is egészséget, magamnak, szeretteimnek, anyukámnak külön. Testi és lelki egészséget.
    Az új állásom egyre jobb (köszönöm!), élvezem, flexibilis, tanulni kell – ha jól emlékszem, ezeket mind kértem is! Kérem, legyen még ilyenebb: tanulás, együttműködés, tartalmi és anyagi elismerés – kevesebb ne legyen, több nagyon jó lenne. Szeretném, ha sikerülne idén legalább kétszer-háromszor élőben is találkozni az angliai kollégákkal.
    A szerelemben megint orra estem. Kérlek, kedves Univerzum, segíts nekem elsimítani a saját félelmeimet, feldolgozni ezeket. Kérlek, intézkedj, szeretnék összeismerkedni egy érzelmileg felnőtt, lelkileg egészséges férfival, legyen kinézetre is nekem tetsző (és jószagú). Legyen humorérzéke, széles érdeklődési köre, passzoljunk egymáshoz szexuálisan, lehessen vele együtt csendben olvasni. Attól, hogy a felsorolást nem folytatom a végtelenségig, még szeretném, hogy a kapcsolat működjön, s ha meg is akad, tudjunk egymással kommunikálva, közösen megoldást keresni.
    Kérek szépen továbbá békét, a pandémia végét, simuljon ki egy kicsit a világ. A kisimulás alatt értem az extrém politikai irányzatok erővesztését, az ésszerűség és a segítőkészség térnyerését.
    Szeretnék még jobban, magammal is őszintén kommunikálni. Igyekszem, gyakorlom, de gyakran érzem, hogy még van hova fejlődni. Az önmagammal való őszinteség, szembenézés fontos nekem, maradjon is ez így.

    Köszönöm az Univerzumnak, hogy megtanít pontosan fogalmazni. Köszönöm Luciának a lehetőséget.

    Kedvelés

  3. Edina

    Kedces Univerzum!
    Egészséget kérek minden családtagomnak persze magamnak is, ne legyunk komoly betegek, kérlek.
    Szeretném, ha segítenél abban, hogy hármasban (Tomi, Manó és én) elutazhassunk legalább 2 (de nem baj, ha tobb) jó, szép, kellemes helyre idén.
    Nekem és Tominak maradhat ez a munkánk még idén, ami :), mondjuk a fizetés legyen magasabb, ha nem gond.
    Ettol fuggetlenul találjak egy jó sulit magamnak,ahol érdekes és hasznos tanulmányokat folytathatok.
    Manónak legyen szuper éve szintén, legyen jó az ovi, sokat játsszon, és okosodjon tovább.

    Kedvelés

  4. Josi

    Kedves Univerzum!
    Előre is hálás vagyok a segítségedért!
    1. Az első kérésem az, amire sok-sok éve vágyom és készülök: olyan munkát, amit teljes szívvel-lélekkel szeretek csinálni, és amiből bőségesen meg lehet élni, azaz:
    – értelmes, hasznos, a világot szebbé tevő, segítő és felemelő munkát végezni fejlődni vágyó emberekkel (ha lehet konkretizálni, akkor igen, azokra gondolok, amiket az elmúlt tizenakárhány évben tanultam és amikben hiszek, bármelyikre, vagy legjobb esetben ezek kombinációira)
    – jó emberekkel együtt
    – közel és/vagy rugalmas időbeosztással
    – ami mellett elegendő időm, energiám marad a családomra és a számomra fontos egyéb dolgokra
    – ami mellett (vagyis ebből vagy akár ettől függetlenül) teljes anyagi biztonságban élünk a családommal úgy, hogy abból jut utazásra és egyéb töltődést segítő dolgokra, és szeretném a hátam mögött hagyni az összes szorongást, hogy mire marad és mire nem (mert marad mindenre)
    2. Ehhez kérem, hogy találjam meg a megfelelő segítséget, embereket és lehetőségeket, vagy ezek engem.
    3. Kérek szépen egészséget, hogy mindezt maradéktalanul teljesíteni és élvezni tudjam.
    4. A gyerekeim felvételije sikerüljön úgy, ahogy ahhoz kell, hogy a számukra legmegfelelőbb iskolába kerülhessenek. Legyenek egészségesek, boldogok és kiegyensúlyozottak, akárcsak a hozzám közel állók (alapcsomag) :)
    5. Végül nagyon szeretnék egy kölcsönösségen, teljességen alapuló, boldog párkapcsolatot. Kérem, hogy oldódjon meg az a családi nehézség, amiben évek óta vagyok e téren, egy minden félnek lehető legjobb, elfogadható és élhető módon.
    +1: És kívánom, hogy mindenki kívánsága teljesüljön! :)

    Kedvelés

  5. Orsi

    Hupsz elkéstem .
    Egészség, nekem, a családomnak, barátoknak, semmi baleset, semmi kár.
    Legyen jó a választott suli.
    Szeretnék olyan munkát, amiért adnak pénzt, és nem gyűlölöm.
    Hagy utazzak sokat önként, és hagy menjek sokat színházba.
    Vegyen egy nagy levegőt a világ és nyugodjon le mindenki.

    Kedvelés

  6. Eszter

    Kedves Univerzum!
    Természtesen ezt a határidőt is lekéstem, de mentségemre legyen mondva, h minden nap eszembe’ volt, csak hát az írásig nem jutottam el..
    Először is köszönöm a 2022 évet, mert ugyan nem volt egybefüggően egy hétnél több, mikor ne szorongtam volna, de összességében azt kell mondjam, nem volt rossz év.
    Szvl kívánnám, hogy a 2023 is legyen legalább ugyanilyen. Persze ha mindenki egészséges, senki nem bukik meg semmiből, nem kell aggódni a pénz miatt és dvk rájön, h én vagyok élete szerelme és ezt kommunikálja/érezteti is (olyan módon, h én is észreveszem) azt nagyon tudnám élvezni. Köszönöm!

    Kedvelés

  7. lanyazurbol

    Kedves Univerzum!

    Köszönöm a tavalyi évet, minden remekül alakult!
    2023-ban legyünk továbbra is mind, azaz a szűk és tág család, barátok egészségesek. Ne haljon meg senki, akit szeretek. Azok a szeretteim (E.G.), akik tavaly betegséggel küzdöttek, gyógyuljanak meg. Teljesen. Ne csak félig-meddig.
    A gyerekeknek barátokat, sok nevetést és önbizalmat és boldog kamaszkort. Folytassák a hobbijaikat is. Töltsünk együtt is időt vidáman.
    Ne féljek vezetni (egyedül se). Menjünk sokat balesetmentesen kocsival a gyerekekkel és a kutyával. Utazzunk sokat, lássuk újra a tengert. Tegyük rendbe végre nyaralót és legyünk ott sokat.
    A munka maradjon ilyen érdekes, ekkora terhelèssel, legalább ennyi pénzért.
    Tesómnak önazonos boldogságot, Apunak boldogságot, társat, barátokat, É-nek és J-nek pedig kiegyensúlyozott párkapcsolatot.
    J-vel rendeződjenek a dolgok, legyünk boldogok együtt. Ha erre nem vagyunk képesek, tudjak lépni mihamarabb.
    Tudjam elengedni azt, ami/aki nem okoz örömet.
    A sportolás továbbra is legyen legalább ilyen fontos az életemben és jusson is rá idö. Tudjak foglalkozni sokat az angollal és ne féljek használni. Nevessek és olvassak sokat. Legyek sokat barátokkal. Őrizzem meg ezt az egyensúlyt, amit végre megtaláltam.
    Türelmet azokhoz, akikhez kell.

    És persze világbékét, és egy szerető, befogadó és elfogadó Magyarországot!
    Köszönöm Lucia és Univerzum!

    Kedvelés

  8. Prospero

    Kedves Univerzum!
    1. Szeretnék magamnak és mindenkinek, aki fontos nekem testi és lelki egészséget, kevesebb stresszt, kevesebb szomorúságot.
    2. Anyagi körülményeim, lehetőségeim maradjanak ilyenek, mint most. Ha pozitív irányba mozdulna az nem lenne baj, de a jelen állapot is megfelel.
    3. 2022-ben egy csodálatos barátság kezdődött az életemben. Azt szeretném, ha ez tovább mélyülne köztünk. (Előre, nem hátra!)
    4. M-nek szülessen egészséges gyereke, és legyenek nagyon boldogok.
    5. Legyen vége a háborúnak, legyen béke körülöttünk!

    Kedvelés

  9. Anna Gyöngy

    Nekem is tetszik a “szokásos alapcsomag” kifejezés, kölcsönveszem!
    Szóval:
    1. szokásos alapcsomag: mindenki, aki fontos nekem legyen egészséges, ép, boldog.
    2. ne legyen háború tovább, ne terjedjen tovább, legyen vége minél hamarabb.
    3. legyen annyi pénzünk, hogy a fontos és nélkülözhetetlen dolgokra mindenképpen jusson és ne szakadjunk bele ennek előteremtésébe.
    4.Flórát gond nélkül felvegyék oda, ahova Eszter jár.
    5. ha még jut, el tudjunk menni egy jót nyaralni

    Kedvelés

  10. suematra

    Kedves, Édes Univerzum!

    Egyrészt köszi, hogy nem orroltál meg rám a tavalyi elveszett bejegyzés miatt. Minden nagyon szuper volt, és ami szuper, az maradjon is úgy!

    – Egészség: semmilyen rákom ne legyen, semmilyen komoly betegségem. Se nekem, se a pasimnak, se a családom többi tagjának. Legyünk egészségesek egész évben. Ez ugyanaz mint tavaly és tavalyelőtt, ez így nagyon rendben, ahogy van, maradjon így. Anyukám öregedését kérlek kicsit tartsd kézben, úgy, hogy mindenkinek jó legyen.
    – Szerelem: ez így szuper, menjen így szépen.
    – Írás: legyen kedvem írni, de ne valami nagy dráma árán!
    – Munka és pénzügyek: a lehető legjobban jöttem ki a munkahely megszűnésből anyagilag, köszi! Jöhet valami érdekes munka.
    – Egyebek: mindenki legyen egészséges, boldog és elégedett, Bálint, Anyu Jutka, Lilla. Bálintnak menjen úgy a munka, ahogy szeretné, a pénzügyei alakuljanak jól.

    Szokásos nem is annyira apróbetű: kímélj meg a tragédiáktól, és emberfeletti nehézségektől idén. Kérlek, a kihívásokat tartsd a megfelelő szinten – itt a megfelelő alatt azt értem, hogy lehet inspiráló, de nem akarok belőlük hatalmas jellemfejlődést. És as per usual: Kérlek, kérlek, ne légy kobold!

    Mély hálával és tisztelettel,
    Zsuzsi

    Kedvelés

  11. Teri

    Kedves Univerzum!

    A tavalyi kérések egy része szupermódon bejött (utazások, munka augusztus végéig, emberek körülöttem), ezeket nagyon köszönöm! A baba meg… hát értem én, hogy szerinted ez így jobb, de azért levitt a földre, szóval idén asszem ahhoz kérem elsősorban a segítséged, hogy ebből tudjak felállni lelki és anyagi értelemben is. Azaz a lelki felépülés már elindult a segítségeddel (*), az anyagi lenullázódás viszont fokozódott, szóval lécci adj érdekes és értékes munkákat, elsősorban itthonról külföldre, vagy itthonról itthonra (de akkor a bevételek fedezzék a kiadásokat + a tartalék építést), ha pedig valami sugallatod szerint külföldre kell költözni, akkor lécci vigyázz Mamáékra, és adj a költözéshez irgalmatlan bátorságot nekem és olyan körülményeket, amik a költözést beigazolják. És semmiképp se menjen a magánélet & családi tervek rovására semmiféle külföldre menés.

    Ha nem az Univerzum lennél, akkor nem is mernék idénre párt ÉS babát (na jó, terhességet) kérni Tőled, de hátha humoros kedvedben mindkettőt könnyedén el tudod intézni. Magam miatt és a világ miatt is kérem ezt, mert jobb fej lennék, ha át tudnék lépni ebbe a régóta vágyott új életszakaszba a mostani, sokszorosan túlhordott életszakaszból. A majdani párom legyen lécci olyan, akit végre én választok, teljes szívemből. És legyen kölcsönös, kizárólagos, egymást tisztelő és együtt fejlődő a kapcsolat – de ezeket már tárgyaltuk korábban. A babánál szerencsére jóval rövidebb a lista, legyen egészséges és pont. Ha esetleg cuki, annyira cuki, hogy köddé válnak a paráim, az már tényleg extrabónusz.

    Vigyázz továbbra is a szeretteim egészségére, jóllétére, köszönöm, amit eddig is tettél ezügyben. Legyenek meg a baráti szálak, pont jó mennyiségben és minőségben, éppen úgy, ahogy eddig.

    És szeretnék újra lefogyni 75 kg-ra, ehhez nagyon kell a segítséged, vedd el az étvágyamat (ne betegséggel és krízissel, hanem valami pozitív módon) vagy kérnék brutálsok önuralmat és kitartást.

    És úgy ámblokk szeretnék kérni tisztább sugallatokat, hogy merre koncentráljam az erőmet és hova tovább, mert az utóbbi években azt érzem, állandóan a falnak megyek és elég hangosakat koppanok, szóval nyitott vagyok irányváltásra, csak akkor lécci jó hangosan és egyértelműen jelezd, hogy merre.

    Az emberiség legyen kedvesebb, békésebb, tudatosabb, legyen béke és rend és induljunk valami nagyobb egyenlőség felé – bár elég szkeptikus vagyok, hogy erre van-e reális esély.

    Illetve… ha a vidéki kisház ügyben esetleg van valami tréfás és unortodox ötleted, szólj! Nyitott vagyok (szinte) minden megoldásra.

    Nagyon köszönöm és mindenkinek teljesüljön minél több vágya! Illetve több mindent és kevesebb semmit :)

    *A tavaly kért csodaszerű idevarázslást is nagyon köszönöm, elképesztően sokat adott a történet, azt az apróságot vegyük idén komolyabban, hogy hasonló irányba szeretnénk kormányozni az életünket. Ehhez mondjuk nagy segítség, ha egyedülálló és hasonló k***tba tartozunk mindketten.

    Kedvelés

  12. cranberries

    Kedves Univerzum!

    Először is nagyon köszönöm, hogy szinte maradéktalanul teljesítetted a tavalyi kívánságomat, hogy legyünk a családommal egészségesek.
    Nagyon szeretném ezt a következő évre is, ez a legfontosabb.
    Másodszor a gyerekeimnek szeretnék boldogságot. Legyenek jó barátaik, esetleg találjon rájuk a szerelem. Legyenek boldogok a tanulmányaikban, hivatásukban.
    Szeretnék egy pozitív változást a párkapcsolatomban. Értsük meg jobban egymást, vagy lépjünk tovább, de azt is szeretetben.
    Legyen béke a Földön.
    Köszönöm Lucia!

    Kedvelés

  13. csorbacsip

    Kedves Univerzum! Köszönöm a 2022-es évet is, sokkal rosszabb is lehetett volna. De nem lett, hálás vagyok, ismét!!
    2023-ra az alábbiakat szeretném kérni:
    – ne legyen halál, betegség, baleset és szomorúság, szorongás, veszekedés, egyik se legyen 2023-ban! Nekem se, senkinek se, akit szeretek!
    – a munkahely legyen ugyanilyen jó és kicsi plusz pénz is legyen!Ez 2022- ben várakozáson felül teljesült, nagyon hálás vagyok! Szeretnék maradni ugyanitt és azt csinálni, amit most.
    – Urammal legyünk legalább ennyire jól, szerethessem, szeressen, sikerüljenek az egyéni és közös terveink. Szexeljünk többet, mint tavaly.Utazzunk többet, mint tavaly Az utazás kedvtelésből történjen, ne muszájból, ne megoldandó, intézendő dolgok miatt. Jussunk el idén kicsivel több koncertre, mint 2022-ben.
    – Anyám demenciája maradjon kezelhető kereteken belül, ne kelljen félnie, a mi idegrendszerünk is maradjon épségben.
    – háziállatoknak egészséget, jólétet, ne legyen beteg egyik sem, ne pusztuljon el vagy sérüljön meg egyikük sem!
    – Váratlan kiadások ne legyenek 2023-ban. Legyen annyi pénzünk, ami mindenre elég.
    – Házfelújítást csináljuk tovább és legyen rá pénz is meg erő is.Anyám ijesztő hisztijei nélkül szeretném!És ebben az évben…
    – Szeretnék lefogyni, minimum a 2019- es súlyomra még idén, ebben segíts kérlek ( de betegség és idegbaj nem játszik és természetesen nekem kell megcsinálni az összes kényelmetlenséget, de segítened kellene…)
    – Legyek nyitottabb, ápoljam és erősítsem a régi-új kapcsolataim, ebben is segítséget és támogatást kérek, a munka része az enyém!
    -Legyen erőm és időm és lelkesedésem a kerttel tovább foglalkozni.
    – Ne legyen háború sehol a világon (” világbéke..”)
    – Valami nagyon profán is: szeretnék egy varrógépet.

    Lucia, köszönöm ismét a lehetőséget!!Csupa jókat Nektek, csakis jókat!

    Kedvelés

  14. kisvax

    Tetszik a “szokásos alapcsomag” kifejezés, kölcsönveszem!
    Szóval:
    1. szokásos alapcsomag: mindenki, aki fontos nekem legyen egészséges, ép.
    2. ne legyen háború tovább, ne terjedjen tovább, legyen vége minél hamarabb.
    3. legyen annyi pénzünk, hogy a fontos és nélkülözhetetlen dolgokra mindenképpen jusson és ne szakadjunk bele ennek előteremtésébe.
    4. Láthassam az imádott hegyeimet.
    5. Mivel harmadszorra kérem, most konkretizálom kicsit, hátha az Univerzum eddig értetlen volt: oldódjon meg a számomra nehezen elviselhető helyzetem, valahogy úgy, hogy a legkevesebb fájdalommal járjon.
    6. A gyerekek tervei sikerüljenek, úgy, ahogyan ők szeretnék.

    Kedvelés

  15. Benenn

    Kedves Univerzum, kedves Lucia, nem tudom ez most a világ legcikibb dolga, vagy egy irtó klassz szinkronicitás, de én kb az elejétől a végéig kopiznám a te kívánságaidat:

    A szokásos alapcsomag, hogy jövőre ne legyünk betegek B-vel, legyen elég munka (de ne rokkanjak bele) és annyi pénz, hogy teljen minden szükséges dologra.
    Fontos: B-t vegyék fel egy olyan középiskolába, ahol kellemes és inspiráló közegben töltheti el a következő 4 (5?) évét. Bónusz, ha könnyen el tud közlekedni oda egyedül is.
    Maradjanak meg az idei évben elkezdődött ígéretes és jó dolgok jövőre is.
    Utazzunk szép helyekre (ne kényszerből, kedves Univerzum!).
    Az összes barátomnak és kedves ismerősömnek is legyen szép éve, jöjjön rendbe mindaz, ami most nincs rendben.
    Májusra tényleg legyen olyan a kertem, amilyennek elképzeltem.

    Kedvelik 1 személy

  16. mm

    Kedves Univerzum,
    Mindenek előtt azt szeretném mondani, hogy nagyon-nagyon-nagyon köszönöm a 2022-t!!! Minden várakozásomat felülmúltad. :) Köszönöm!
    Szeretném azt mondani, hogy jó lenne, ha a ctrl c + ctrl v-t nyomnád 2022-ről 2023-ra, ami, ha rajtunk múlik, megközelítőleg lehet ugyanolyan. Vagy még jobb. Ezt intézd el, kérlek!
    Kérlek, hogy 2023-ban is legyen mindenki annyira egészséges, mint 2022-ben volt.(nagyival kapcsolatban ez nem volt fair, de tudom, h ő már menni akart, így elfogadtam a döntéseteket.)
    Köszönöm, hogy a tavalyi nagy döntésem – bár kicsit sokáig tartott, míg eljutottunk a végkifejlethez -, fájdalommentes lett, és a végén még egy extra meglepit is tartogattál ezzel kapcsolatban. Szép volt. Tényleg. ❤️
    Továbbra is kérlek, hogy a bevételünk több legyen, mint a kiadásunk. És az előzőekben említett búcsú okán kieső bevételeket vagy férjnek, vagy nekem kompenzáld valahogy, de ne kelljen _annyira_ széthajtani magunkat, mint az elmúlt években tettem.
    Ugyan a húsvéti út nem jött össze, de ez a férj és az én döntésünk volt, mert közben megvalósulni látszott a Nagy Utazás, ami aztán be is teljesült. Hisz most innen írok neked. 🥰🥰🥰
    Mert – ahogy kértem 2022-re -, megadtad a segítséget hozzá.
    A munkahelyemmel kapcsolatban tudod, h libikókázom folyamatosan. Kérlek, ha változtatni kell, az csak jobb legyen, úgy anyagilag, mint közösségileg, távolságilag és munkaidő szempontjából is.
    Köszönöm, hogy a férj gyerekeivel kialakult egy egészséges kapcsolat, de azért a lánygyereken finomítsunk még egy kicsit.
    Köszönöm, hogy bár valószínű nagyi elmenetele kellett hozzá, de a tesómmal rendeződni látszik a viszonyunk. Tudom, h sok nagy beszélgetés kell még ehhez, de őszintén örülök, h úgy tűnik, ő is nyitott most már erre a dologra.
    2023-ban is legyen időnk és lehetőségünk minden szeretünkemberrel találkozni és minőségi, hasznos időt eltölteni, vidámságban, szeretetben.
    Köszönöm az útmutatást a fogyásomhoz, meg azt is, h volt energiám, agyam és kitartásom hozzá. Most már csak azt az utolsó 5-8 kilót húzzuk be ( semmiképp sem idegeskedés vagy betegség okán), és aztán legyen az, h meg is tartom a súlyomat, és nem hízok vissza. 🙃
    Ez az év különleges lesz a számomra, szeretném ezt egy nagy bulival és minden szerettemmel megünnepelni.
    Meg néhány utazással. 🤣🤣🤣
    A sok zaklatott lélek találjon megnyugvást, a Földnek legyen jobb, az emberek mutassanak hajlandóságot a változások elfogadásához.
    És, ha a mi kis életünkben bármi változás közbejön, azt legyen erőnk, energiánk és humorunk megugrani és JÓL kezelni.
    A spórolásos dolgot köszönöm, itt is már csak finomhangolás szükséges.
    Köszönöm Luciának a lehetőséget, legyen neki is úgy minden, ahogy szeretné.

    Kedvelés

  17. Czéhné Zsuzsi

    Kedves Univerzum/Lucia! Csak ugyanennyit az eddigiekből, kérlek. Ha valami plusz legyen, az hogy a lányaim ne öljék meg egymást az új házukban (hanem békében, boldogságban éljenek egymás mellett), köszönöm. Zs

    Kedvelés

  18. Molly

    Kedves Univerzum,
    Köszönöm, hogy teljesültek tavalyi kívánságaim, nagyon hálás vagyok ezért. 2023-ra az alábbiakat kívánom:
    Napról napra javuljon a fizikai kondícióm, persze én is teszek érte, kérlek te is segíts! Köszönöm, hogy a térdem rendbe jött, és nem volt szükség a műtétre, kérem, hogy továbbra is így legyen, ebben az évben kérlek segíts abban, hogy a csípőmet is fájdalommentessé tegyük.
    Lányom betegsége legyen teljesen tünetmentes, legyen minden napja vidám és boldog a családjával.
    Kiskutyámnak kérek jobb egészséget és és nagyobb bátorságot, hogy könnyebb legyen az élete.
    Az autóm jól működjön.
    Életerő, vidámság, jó egészség, anyagi biztonság – magamnak, a családnak, a barátoknak és az itt kívánóknak.

    Kedvelés

  19. Lina

    Köszönöm szépen a lehetőséget!
    Legyünk egészségesek, a szeretteim, az állatkáink és én is.
    Sikerüljön húgom adósságát rendezni, legyen elévülés, maradjon pénze, ha eladja a házrészét.
    Legyen jó a munkahelyemen, emeljék a fizetésemet legalább 20%-kal.
    Legyek nagyon jó a tanfolyamon, sikerüljön a vizsgám, sikeresen indítsunk kutyakozmetikát a húgommal.
    Jussak el Olaszországba.
    Legyen nagyon szuper a telek!
    Lucia minden kívánsága váljon valóra.
    Köszönöm szépen!

    Kedvelés

  20. dormirsouslesarbres

    Kedves Univerzum!
    A következőket szeretném kívánni jó specifikusan:
    – Orbán és bandája pusztuljon a magyar/európai közéletből (nem feltétlenül szó szerint, csak tűnjenek el a retekbe)
    – apukámnak sikerüljön az epekőműtéte, és ne legyen szüksége további beavatkozásokra
    – anyukám műttesse meg végre a szemét
    – az öcsémék ne szakítsanak
    – jöjjek/jöjjünk rá, hogyan javíthatnánk a házasságunkon
    – találjuk meg álmaink ingatlanját és lehessen is a miénk (ha csak 2024-ben tudunk beköltözni, az nem baj)
    – fogyjak további 10 kilót
    Köszi!

    Kedvelés

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .