helyzetjelentés

Szeretnék megnyugtatni mindenkit, aki izgult a cliffhanger után, hogy sikerült beszerezni a kék virágos és a rózsaszín virágos Dröna dobozokat a bécsi IKEÁ-ban. Azóta mondjuk észrevettem, hogy a piros színű lazúrfesték forgalmazását is beszüntette a cég Magyarországon, ami nagyon övön aluli, mert kékből kétféle is van, de sárga, narancs, stb is, és ilyenkor az ember joggal feltételezi, hogy persze, hogy lesz piros, anélkül, hogy ezt előtte ellenőrizné az internetes világhálón, mindenesetre Bécs erre a problémára is megoldást kínált.

Amúgy így utólag belegondolva, nagyjából a vasárnapi zárvatartással egyidőben tűntek el az olyan civilizációs vívmányok a magyar IKEÁ-kból, mint a szép dobozok és a piros lazúrfesték, nem beszélve a körtés szörpiről és a steakről az étteremben, amit nem tudok nem egyfajta kulturális vassfüggönyként értelmezni. Szóval, köszi, Orbán (és külön Semjén Zsolt).

6 thoughts on “helyzetjelentés

    1. neeev

      Nem olvastam a művet, mégis egészen biztos voltam benne, hogy ilyesmiről van szó. Ennek a tökön nem rúgottnak a Murányi Beatrix Klapanciusz-fordításai sem tetszettek volna.

      Kedvelés

  1. Snort

    Hát, a szép színű dobozok és a steak a malmöi Ikeából is eltűnt, én azért bizakodom abban, hogy ilyen messzire nem ér el a nagymagyar kultúrkampf képzavaros keze. Ez inkáb csak amolyan unalmas kapitalista vívmány, frissítik a kínálatot, most épp szarul. Itt a hulla-rózsaszín/kórházzöld/obligát fekete kombó van a dobozokból. Remélem hamar cserélik, mert így kénytelenek vagyunk Jyskes meg Clas Ohlsonos dobozokkal vígasztalni magunkat.

    Kedvelés

  2. Matifa

    Vigasztaljon az, hogy csunya volt az ikeas piros lazur. En vettem egyet evekkel ezelott, amikor a valasom utan gyorsan vettem egy uj agyat es pirosra akartam festeni. Egy kenes utan az ikeassal elmentem a Bricoba es vettem egy civilizalt piros lazurt. Igaz, mar Brico sincs.

    Kedvelés

  3. adele1014

    Hó, erre nem is gondoltam. Azt mondjuk feltűnt, hogy nagyon beszűkülőben van a kínálat, pl. a Tescoban vég-kiárusítják a prémium angol cuccokat, köztük – szerintem – az országban kapható legjobb short bread-et. :(

    Kedvelés

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .