Kívánós poszt 2016-ra

A hagyományoknak megfelelően idén is lehet kívánni (legyen a határidő 2016.01.01 éjfél, kivéve azoknak, akik későn jutnak el ide, bealszanak, összekeverik a dátumokat, nem tudják időben elküldeni, vagy bármi egyéb legális ürüggyel rá tudják venni az Univerzumot arra, hogy negligálja a kitűzött határidőt).

A történet ugyanaz, mint mindig, hogy a blogomba beírt kívánságok az esetemben mindig teljesülnek (legfeljebb nem akkor és nem úgy, mert az Univerzum egy beteges humorérzékű, nem feltétlenül jószándékú ribanc), és az évnek ebben a szakában mások is írják be nyugodtan, amit szeretnének (de nem győzöm kihangsúlyozni, hogy nagyon kell ügyelni a megfogalmazásra).

Szóval az én listám:

  1. Ez a kéréscsoport javarészt nem publikus, és a “történjen csoda, és semmi ne romoljon” tematika köré csoportosul. Univerzum, te tudod, miről van szó, ne tagadd.
  2. A szokásos, a gyerekkel mindketten legyünk egészségesek (idén megnyomnám a mindketten-t), ne haljunk éhen, ilyenek.
  3. Sikerüljön a házeladás, -vétel, költözés különösebb megőrülések és veszteségek nélkül, kössünk ki egy olyan helyen, amit szeretek, és nem csak az ára miatt.
  4. Legyen benne utazás, de valami olyan helyre, mint Aokigahara vagy Socotra vagy az Auyán-tepui, ne Szecső Alsóra. Na jó, ha az összes többi kívánság bejön, akkor kiegyezek egy Közép-Afrikával (Muci szeretné), vagy egy skandináv országokkal is.
  5. Nagyon szeretnék egy szögletes, piros kávéfőzőt. A mostani kávéfőzőmet hét éve gyűlölöm esztétikailag, de lélektanilag képtelen vagyok kidobni olyan használati tárgyakat, amik még tökéletesen működnek, két kávéfőzőnek pedig kicsi ez a város konyha. Egy nagyra becsült karácsonyi vendégem megkísérelte ugyan kinyírni az eszközt, de az némi lábadozás után magához tért, én ezt nem bírom tovább.
  6. Legyen időm a kreatív jellegű terveimre. De ne azért legyen időm, mert nem kapok munkát.
  7. A kocsi egész évben legyen tökéletes műszaki állapotban (és maradjon a birtokomban).
  8. Találjak egy olyan pénztárcát, ami tetszik annyira, hogy megvegyem, és ne kelljen tovább égnem egy vállalhatatlanul elrongyolódott, de eredetileg nagyon szép pénztárcával. Mondjuk a mai nagyon bizarr mesefilmben, a “Száva, a szív harcosa”-ban azt mondták, hogy ahhoz, hogy valami teljesüljön, “csak őszintén kell akarni”, és ez ad némi reményt.
  9. Mindenki másnak is teljesüljön minden olyan vágya, amit őszintén és jóhiszeműen akar, és megérdemel (és a “megérdemel” kategóriát az Univerzum értelmezze a lehető legnagyvonalúbban, ne ezen akadjon fenn).

+1: Megkérdeztem Mucit, mit szeretne, és azt mondta, azt, ha felnőttkorában tényleg eltúrázhatnának a Somával az Északi-sarkra, ahogy megbeszélték, és az Északi-sark nem lenne még teljesen elolvadva.

121 thoughts on “Kívánós poszt 2016-ra

  1. rmoeva

    Kedves Univerzum,
    Óvatosan fogalmazok, mert tavaly elég tágan fogalmaztam meg a munkával kapcsolatos kívánságaimat, ennek megfelelelően egész évben bizonytalanság volt és az év legvégére jött meg a (remélem) megfelelő állás.
    Hogy itt folytassam: szeretném, hogy az új állásommal kapcsolatos ügyintézés simán menjen, gond nélkül váltsunk országot, el tudjak kezdeni dolgozni február közepén, beilleszkedjek simán, nemcsak a kórházban, de Wexfordban is. Szeressünk ott lakni, ne kelljen már tovább költözni. István is találjon magának munkát ott. Az új állás hozza meg azt az anyagi biztonságot, amit ígér, pluszmunkákat ne kelljen vállalnom.
    Egészség ügyben is volt sokminden idén, most épp mindenki megvan, de azt kérem továbbra is hogy a szülők egészsége ne romoljon, de ehhez ne kelljen se műtét, se kemoterápia, se egyéb gyógykezelés, csak úgy simán. Velem se történjen semmi baj, térdeim és egyéb izületeim bírják még és egyéb bajom se támadjon. És mindenki más a családban maradjon egészséges.
    Gyerekeim találják meg az útjukat, érezzék jól magukat az életükben.
    2016-ban a “nyaralás” Novemberben volt és Izlandon, de így volt jó. Valami hasonló jó lenne 2017ben is.
    Ne legyenek nagyobb katasztrófák, sem az én kis mikrovilágomban, sem globálisan. Az idei sarkvidéki olvadás legyen egy one off, ne egy trend kezdete.
    Legyen időm és lehetőségem többet találkozni barátokkal, családdal.

    És köszönöm a jó dolgokat 2016ban, mert azok is voltak szép számmal.

    Kedvelik 1 személy

  2. Márta

    Kedves Univerzum! Tudom és tisztában vagyok azzal, hogy nem most van a jövő évi kívánságok ideje. Sajnos már csak 4 hét és lejár a 2016-os esztendő. Talán rosszul fogalmaztam, megharagudtál rám, vagy csak véletlenül maradtam ki. Ennek okát csak Te ismerheted. Biztosan más is érzi valahogy nem teszel meg mindent, hogy a kívánságok valóra váljanak. Kérlek nézd át újra kívánságok listáját.és Intézkedj, hogy a még nem teljesített kérések megvalósuljanak. Ja nem csak magamra gondoltam fusd át mind a119
    +1 Lucia kéréseit is Köszönöm a fáradozásodat

    Kedvelés

  3. Kontor Zsuzsi

    Kedves Univerzum,
    remélem, ha a kívánság befutott a kért határidőn belül, akkor egy lábjegyzetet még hozzáfűzhetek: szóval Annáék találják meg a tökéletes lakást, és ne vegye meg más előttük. Csak hogy egyértelmű legyen :) köszönöm!

    Kedvelés

  4. Ildi

    Kedves Univerzum!

    De jó, hogy lehet kérni Tőled! Most először írom le, eddig – tudod – fejben beszélgetve kértem mindent.
    Szóval pontokba szedve:
    1. Szeretnék önmagammal jóban lenni, hagyjam már abba a folyamatos öncsesztetést mindennel kapcsolatban, hadd bánjak idéntől magammal annyi szeretettel, megbocsátással és a jóra fókuszálva, mint ahogy a legjobb barátnőimmel teszem.
    2. Szeretnék párkapcsolatban élni újra!!!! Nagyon szeretnék :) és hogy pontosan fogalmazzak, szeretném megtapasztalni a kölcsönös és egyidejű egymásba szerelmesek vagyunk állapotot. És most a változatosság kedvéért kérlek működjön közöttünk a szex és a kémia is.
    3. Szeretném a jófej énemet mutatni a világnak és másoknak, nem a világban csalódott, biológiai-óra-ketyegéstől-félbolond, nem vonzó énemet. Ez kulcs talán a 2-es ponthoz, tehát ide kérnék soksoksok segítséget.
    4. Kérlek tartsd meg a nővéremet, szüleimet, szeretteimet egészségben, maradjon a jó viszonyunk meg még sokáig!
    5. Szeretnék újra fix munkát 2016-ban. Jó ez a szabadúszkálás is, de nagyon hiányoznak az emberek körülöttem, úgy szeretnék újra jófej kollegák között dolgozni, néha nevetni, megbeszélni lényegtelen dolgokat. Ha külföldre kell ehhez mennem, megyek szívesen, tudod! De ha itthon lesz mindez, akkor maradok örömmel.
    6. Kérlek úgy vezesd az utam, hogy szembetalálkozzak egy olyan férfivel 2016-ban, akivel aztán a 2-es pontot be tudjuk teljesíteni. Add, hogy felismerjük egymást, hogy merjünk lépni egymás felé és az eddigi csalódások és szívások után is legyen bizalmunk egymás felé. Mert aztán ezt majd jól megháláljuk egymásnak azzal, hogy begyógyítjuk a törött szíveinket és sok nevetést és örömöt viszünk mások életébe is. Meg a magunkéba. És gyerekeink lesznek, akik egy szép családi mintát tudnak továbbvinni.
    7. Adj kérlek elég lelkierőt, hogy menjek sokszor futni vagy mást sportolni.
    8. Annyira szeretnék családot meg gyerekeket, saját gyerekeket, kérlek segíts ehhez hozzá. Konzervatív módon a 2-es pontból ugornék át erre a szintre, de ha nem így lesz, kérlek segíts derűvel elfogadnom a helyzetet. És abban is segíts, hogy ne zombuljak be a cuki kisgyerekes barátnők és barátok láttán, hanem tudjam félretenni a saját dolgomat és fullban tudjak nekik örülni és velük játszani, együtt lenni.
    9. Segíts soha el nem felejteni, hogy rengeteg mindent kaptam már, hogy csodás emberek vannak körülöttem. Add, hogy értük és a sok minden ajándékért és sikerért tudjak újra és újra hálásnak lenni, és hagyjam már abba az egyedülléten való nyilvános kesergést, mert ez nem visz közelebb a célhoz. Tehát elfogadást szeretnék kérni még egyszer utoljára.

    Köszönöm!

    Kedvelés

  5. Manka

    Szerettem volna visszanézni, mit kívántam tavaly ilyenkor és szomorúan látom, hogy semmit… Olyan is volt 2015, és még az Univerzumot sem okolhatom érte, nem volt miből dolgoznia.

    Na de ma (kissé megkésve, ám számomra az év első napján – a születésnapomon :)!

    Kedves Univerzum!
    Amikor rám gondolsz, jusson eszedbe a következő lista:
    1. 2016-ban segíts hozzá egy (anyagiakban és hozzáállásban is) sikeres munkahelyváltáshoz. Ha BillyW-nek segítesz a vállalkozása sikeres elindításában és a fokozata elfogadtatásában, hát már sokkal jobban leszünk.
    2. A közeli és távoli családban mindenkinek az egészsége legyen a lehető legjobb.
    3. A júliusi motortúrát kéz- és lábtörések nélkül, boldogan vezessük végig (szóval sikerüljön összehozni a túrát, mindenki kapjon szabadságot, stb stb…). És ha lehet, legyen utazás más mesés tájakra is az idén.
    4. A kapcsolatom BillyW-vel maradjon ugyanilyen kiegyensúlyozott és vidám.
    5. Tudjak zöld jelzésű pályákon biztonságosan síelni (nem nagy kívánság, azt hiszem).
    6. Cseréljük le az autót automataváltós, 4WD, mindkettőnknek tetszőre, anyagi csőd nélkül :)
    7. És ha úgy alakul, mi nagyon örülnénk most már 1-2 babának.

    Köszönöm előre is! És köszönet Luciának a lehetőségért. Boldog új évet, mindenki!

    Kedvelés

  6. liza

    ma reggel arra ébredtem, hogy ebben az évben elfelejtettem kívánni, de még gyorsan pótolom, mert amúgy is úgy érzem, h csak január 4-én, hétfőn kezdődik az év, szóval:
    1. kérlek, kedves Univerzum, az egzisztenciális nyomasztás teljesen oldódjon meg, plusz szerezz nekem sok olyan munkát, amiért fizetnek, sokat
    2. a gyereknek teljesítsd az álmait, és szerezz neki zseniális, elhivatott, jó jellemű tanárokat, plusz nekünk annyi pénzt, amivel az oktatását finanszírozni tudjuk
    3. a költözést és a lakást köszönöm, kész csoda, h minden megoldódott
    4. a barátok maradjanak barátok, sok játék, móka és kacagás és kreatívkodás legyen
    5. a házasság maradjon
    6. a gyereknek kerüljön valamilyen mederbe a szociális élete, és legyen azzal nagyon boldog
    7. ami 2015-ben elindult izé (tudod mire gondolok) folytatódjon, és fussa ki magát jól (és köszönöm, erre igazán nem számítottam, és tökre örülök neki, és ne érjen véget)
    8. hát az országnak is kívánnék valami posztorbáni pozitív forgatókönyvet, ha van ilyen
    9. Luciának csupa jót, amiért ezt a hot spotot fenntartja au Univerzummal
    huhh, most nagyon gyorsan írtam, és előre is köszönöm

    Kedvelés

  7. Gabriella Bojtor

    Kedves Univerzum,
    Eddig csak fejben kívántam, hááát nem jött be :( Most leírom, hátha …..
    1. Egészséget családom minden 2 és 4 lábú tagjának.
    2. Férjnek sikerüljön lezárnia a legfontosabb projektet és kapja is meg érte a beígért pénzt.
    3. Muszáj munkát találnom ….
    4. A-nak sikerüljenek a vizsgák. Igen, az autóvezetés is ;)
    5. Á-nak sikeres és sérülésmentes szezont szeretnék!
    6. Szeretném, ha az új kutyus megtanulná végre, hogy a kert szebb, ha nem ássa tele lyukakkal minden pontját.
    Persze, ha jut időd a többiek kívánságainak teljesítése után is, bármilyen extra jóság (utazás, új kávéfőző) jöhet :)
    Puszi, G

    Kedvelés

  8. P.

    A bealvós kategóriába tettem magam idén….
    Először is nagyon köszönöm a lehetőséget, immár nemisemlékszem hanyadszorra. A fogalmazás fontosságát saját bőrön tapasztalom, megpróbálom most nagyon nagy figyelemmel válogatni a szavakat és fordulatokat.
    Tehát, kérek szépen az Univerzumtól 2016-ban (is)
    1. egészséget, szeretteimnek és magamnak, önbizalmat, biztonságérzetet.
    2. Sok, kellemes hazalátogatást.
    3. Munka terén élvezetes kihívásokat kívánatos anyagi térítéssel, lehetőleg a meglévő állás megtartása mellett.
    5. Kértem pasit, na azt 2015-ben nem kaptam. Nem panaszkodás képpen mondom. Vagyis de. Kérek szépen szerelmet 2016-ban, olyat, ami aztán tovább is tart. És jó nekem (is). Merjek szeretni. Kérek szerencsét a magánélethez IS.
    6. Kérek világbékét, problémák megoldódását, konfliktusok elsimulását mikro- és makroszinten.
    7. Köszönöm az Univerzumnak, hogy az építkezést igen jól megúsztam, ezért 2016-ban a még hátralévő mukálatokat ugyanilyen fájdalommentesen szeretném megúszni.
    Köszönöm Luciának a lehetőséget. 2015-re kívántam, írjon többet, ezt kívánom 2016-ra is!

    Kedvelés

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .