amúgy meg

Valaki felvilágosíthatna arról, hogy amikor minden kívánságom teljesül, és minden úgy van, ahogyan én akarom, akkor miért érzek fájó nosztalgiát azon idők iránt, amikor nem így volt a minden, és miért akarok hirtelen mást.

10 thoughts on “amúgy meg

  1. neeev

    Mér jutott eszembe?
    Mérő Lászlónál olvastam, hogy a kutyák beletörődnek az elérhetetlenbe. Szóval valahogy úgy, hogy a kan megérez egy tüzelő szukát, odarohan, de orronbasszák árammal. (Mérő nem ennyire durván írja le, és a kísérlet sem ennyire dög, de a hisztrionikus túlzás egy effekt.) Ha ezt soxor megteszik az ebbel, akkor már akkor sem rohan a tüzelő szuka felé, ha nincs is ott az orronütő. (És nem, nem akarok belemenni az orronvillanyozó konkrét technikai megvalósításába.)

    Kedvelés

  2. zsoltu

    Ez úgy van, én is most olvastam, hogy az ember akkor is elégedetlen, ha nem teljesül a kívánsága, akkor is, ha igen – ha nem, akkor azért, mert hisztizik, ha igen, akkor meg azért, mert üressé válik, kell új cél, és ez meló. Ez az egó játéka, amit nem könnyű elengedni, ennek alapja az, hogy az ember nem a jelenben él – holott a jelen az egyetlen átélhető és valós pillanat, hiszen a múlton max rágódni lehet, a jövőn meg képzelődni de egyik sincs meg valójában, viszont épp emiatt mivel a jelenre mint leküzdendő akadályra gondolunk és nem megélendő élményre, ezért mikor valami bejön, akkor előjön a férfibú. Na most hogy ez nőnél miért jön elő, azt nem tudom, nem szokás, a nők hamarabb találnak valami új célt, amiért lehet rajongani, mint a férfiak.

    Kedvelés

  3. Wututu

    Szerintem az ember vágyai egyszerűen csak továbbfejlődnek. Szóval már teljesülés közben lehet csinálni az upgrade-et hozzá. Gondolom én, mert nekem így három és fél hónap után még szinte semmi jele a teljesülésnek (odahathatnál Lucia :)

    (mi nem tetszik? a táska vagy a láthatatlanná válás?)

    Kedvelés

  4. Babinszki Ádám

    Van egy régi mondás: “Minden álmod váljon valóra, egy híján.” Valami ilyesmi lehet, gondolom én. Mindig kell valami új cél, valami hiányérzet, ami hajt minket előre. Legyen az egy új pasi/barátnő, vagy esetleg a világbéke babanyállal. A lényeg ugyanaz.

    Kedvelés

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .