arról, hogy én nem tudom, hogyan képes engem elviselni a környezetem

Mármint nem mindig vagyok ilyen, de most egyrészt február-március van (ilyenkor szokott régi jó ismerősünk, az Univerzum összeesküdni ellenem), másrészt meg fejben valahol egy másik dimenzióban vagyok, vagy valami, harmadrészt másfél napja fáj a torkom, amit úgy viselek, mint egy igazi férfi, vagyis rettenetesen szenvedek, és arra vágyom, hogy meleg ágyban fetrenghessek valahol, miközben valaki teát főz nekem, és langyos borogatást hord (láztalan) homlokomra. Amikor ezt fennhangon is előadtam, akkor kaptam is rá ajánlatot, de azt meg úgy viseltem, mint egy igazi nő, vagyis logikátlanul azt feleltem, hogy á, inkább hazamegyek sous vide-olni (mert közben megérkezett minden eszköz hozzá).

Otthon viszont nem találtam a termosztátos konnektort, és arra tippeltem, hogy a munkahelyemen hagyhattam, úgyhogy felhívtam a még munkahelyen tartózkodó Tarhonyakártevőt, és örömmel tájékoztattam, hogy a napelemes szöcske, amit mindketten vettünk, közvetlenül az égő alatt tényleg rezeg. Utána megbeszéltünk még pár dolgot, majd szerencsére eszembe jutott a hívásom célja, de ő sem találta a konnektort, na mindegy.

Ezt követően dolgozni kezdtem, ha már így alakult, és közben azon gondolkoztam, hogy fel kéne hívni a rendszergazdát, hogy holnap esetleg tudok menni a gépemért*, de valahogy úgy kéne fogalmazni, hogy ne vegye basztatásnak (még nem értesített róla, hogy kész lenne), majd erről mindenféle valós és képzelt dialógusok jutottak eszembe, Czeizel Endre, Tallián Miklós (fiktív), meg hogy hol vegyek vajon a gyereknek húsvétra duplo vonatos kiegészítőket, amikor is felhívott a rendszergazda, hogy kész a gépem, mehetek érte. Rögtön el is mondtam neki vidáman, hogy pont ezügyben akartam beszélni vele, csak nem tudtam, hogy fogalmazzak, mire azt felelte, hogy akkor fogalmazgassak nyugodtan tovább, nagyon kíváncsi lesz az eredményre, majd letette.

Azután úgy kilenc felé megírtam chaten Tarhonyakártevőnek, hogy nem tudom, észrevette-e, hogy ahogy az ő kriptonitja a gravitáció, úgy az enyém a rövidtávú memória. Ő azt válaszolta, hogy gyanított valamit**, mi van már megint. Erre örömmel tájékoztattam, hogy elkezdtem gondolkozni azon, hogy fogom majd tárolni a termosztátos konnektort, majd megtaláltam ott, ahol tárolni fogom, és ahova reggel rendrakás közben tettem. Úgyhogy most megyek szuvidolni tényleg (azért annyi időre még visszaszaladtam az emeletre, hogy megírjam neki, miszerint a haszn. ut. szerint a lassúfőző az “elektromos rotyogtató”).

Két órával később felhívtam a rendszergazdát, hogy ugye, ő nem azzal kezdte a sous vide-olást, hogy magára öntött öt liter vizet***, mire azt felelte, hogy nem, a börleszk az én műfajom, de például tök jó, hogy nem öt liter forró zsírt öntöttem magamra, úgyhogy gondolkozzak ebben. Nekem viszont addigra elment a kedvem az egészről, mert ugyan a rendszergazda több ízben előadta nekem korábban, hogy a lassúfőzőben meleg vizzel kell kezdeni, de éppen (ó, váratlan fordulat) máson gondolkoztam, a hideg víz meg a két óra alatt melegedett olyan tizenöt fokot.

Úgyhogy most nagyon remélem, hogy a március idusáig hátralévő egy hetet kibírom már nagyobb katasztrófák és emberi kapcsolataim teljes leamortizálása nélkül, és remélhetőleg a torokfájásba sem halok bele, bár ez mindig kétesélyes.

* Olyan másfél hete egy cold (és nagyon hard) reboot után nem indult a gép, hanem mindenféle kerneleket követelt rajtam, akkor még azt hittem, hogy csak pár fájl sérült meg, megjegyezném, a Márkó ennél jobban ismer, mert éppen akkor ugrott be a rendszergazdához ő is, amikor ott ezt előadtam, és azzal köszöntött kedves és barátságos hangnemben, hogy már gondolt rám mostanában, mert éppen letelt újabb fél év, és ilyenkor szoktam egy újabb merevlemezt tönkretenni. Egyébként tényleg tönkrement, de nem én tehetek róla, hogy a modern technológia nem bírja a műfordítással járó igénybevételt.

Mindenesetre muszáj megjegyeznem, hogy a rendszergazda a jellegzetes oh no oh no this world is doomed and we are all going to die-hangnemű hisztériámra, amelyet szokás szerint sikerült valahogy úgy megfogalmaznom, mintha ő viszont tehetne bármiről is, nem úgy reagált, mint egy normális ember, hanem úgy, hogy másnap kirakta a gépemet egy külső vinyóval az erkélyre (részben büntetésből, részben azért, hátha a hideg jót tesz neki), és heroikus küzdelmek árán alig pár óra alatt levadászta valahogy az adataim 70-80%-át. A hidegben.


** Ez igazán udvarias eufémizmus ahhoz képest, hogy két hete szombaton mondtam neki, h nagyon szédülök egész nap, mire rám parancsolt, hogy keressem meg a vérnyomásmérőmet, majd egy órával később válaszoltam, hogy bocs, de lementem a fürdőszobába megkeresni a vérnyomásmérőmet, és reflexből megfürödtem. Ő erre csak annyit mondott, hogy ez önmagában nem baj, viszont arra ügyeljek, nehogy egyszer véletlenül férjhez menjek reflexből, mert az sokkal komolyabb következményekkel is járhat, de megnyugtattam, hogy ezért figyelek arra nagyon, hogy soha ne utazzak Nevadába.

*** Interesting fact: öt liter kiöntött víz képes a konyha padlóján olyan 10-15-té duzzadni, biztos valami hőtágulás, vagy ilyesmi.

4 thoughts on “arról, hogy én nem tudom, hogyan képes engem elviselni a környezetem

 1. Nacil

  Eszem megáll, eddig kuktát csináltak, hogy gyorsabb legyen a főzés, most meg vákuumot, meg 65 fokot, ahol 45 perc a 3 perces buggyantott tojás (ezen akkorát röhögtem, mikor megláttam).

  Kedvelés

 2. O

  lucia: ezért mondják úgy, hogy ideg, nem?
  (a rossz szóviccek állítólag még a torokfájást is elmulasztják, szal remélem, már minden rendben!:)

  Kedvelés

 3. lucia

  Thor: hát én is nagyon örültem! nem, a hidegben való adatmentés az ilyen kompútertechnológiai izé (nem hiszem, hogy a franciáktól származna, azok nem bírják a hideget).

  Kedvelés

 4. Thor

  Mint a gasztrosznobéria fellengzős francia szókincsén megcsömörlött lény örömtánccal bírnám üdvözölni az “elektromos rotyogtató” elnevezést. Remélem, a hidegben való adatmentés nem valami hasonló francia gasztro fakszni.

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.