én rajtam jutsz a kínnal telt házba, én rajtam át oda, hol nincs vigasság

A halállistámra csatlakozott a Tigáz és a Dél-Budai Földhivatal mellé az ELMÜ is, tegnap ugyanis önhibámon kívül valaki más helyett nálam kapcsolták le a delejt, a visszakapcsolás pedig abba az akadályba ütközött, hogy még nem írattam át a szerződést saját nevemre (viszont szorgosan fizettem az előző szerződő nevére érkező számlákat). Ha panaszt teszek a téves kikapcsolás miatt, vagy átíratom most, akkor 8 napon belül (megismételném nyolc az a nap) kapcsolják vissza, ha sürgősséggel kérem, akkor viszont közel 9e forintért, ami nem akkora tragédia, viszont ezt a pénzt csak a (külföldön tartózkodó, amúgy elérhetetlen) szerződő engedélyével fizethetem be.

Minderről a budai elitkerületi ügyfélszolgálaton tájékoztattak nem éppen megértő hangnemben, amúgy meg az ottani főnéni, akin keresztül sorszámhoz lehet jutni, eleve úgy állt hozzá az egészhez, hogy még kábé mielőtt megszólaltam volna, mondta, hogy itt ilyen nincs, nem is volt soha, nem is lesz, egyébként is, mit keresek ott, és különben is front van. A hangmagasságáról pedig annyit, hogy egy hátam mögött két méterre álló hölgy egyszer csak megszólalt, hogy fogja már vissza magát, elvégre én sokkal udvariasabban társalgok vele, mint amit megérdemelne a helyzetet tekintve, és egyébként is a személyiségi jogaim megsértése, hogy a váróban mindenki hallhatja a bizalmas információimat. A főnéni erre megkérdezte tőle, hogy mégis kicsoda ő, és mi köze ehhez az ügyhöz, mire a hölgy azt válaszolta, hogy “én csak egy európai állampolgár vagyok, for fuck’s sake” (szó szerinti idézet). Ez volt az ott töltött idő legvidámabb része.

Utána átmentem a saját falusi ELMÜ-ügyfélszolgálatomhoz (mert közben, gondoltam, szerzek egy friss tul. lapot is a falusi földhivatalban), ahol váratlan segítőkészségbe ütköztem némi kiskapuk megkerülése után, ill. további javaslatokat is tettek a jövőbeni kapcsolattartás kölcsönösen kielégítő mivolta végett (mikor lesznek megfelelőek a csillagok állásai az átíráshoz, és mit tegyek, hogy kikapcsolás nélkül is menjen), elvették a pénzemet anélkül, hogy leköptek volna mellé, teljesen meg voltam döbbenve.

Az utolsó próbatétel már csak az volt, hogy közben visszamentem a munkahelyre, de egyszer csak hívnak, hogy visszakötötték az áramot, viszont kéne ehhez az aláírásom. Egy kicsit alkudoztam, hogy hamisítsák már oda, de nem tették, úgyhogy visszaautókáztam vidéki rezidenciámhoz olyan 45 perc alatt, csúcsidőben, ahol is békésen várakozott a két szerelő a kocsijukban (akik csak kikötni tudnak szignó nélkül), én pedig aláírtam tulajdon véremmel, ahol alá kellett, és mindeközben nem említettem meg, hogy ugyebár én nem vagyok aláírásra jogosult.

Egyébként javaslom, hogy a közműhivatalokat pedig el kell pusztítani.

24 thoughts on “én rajtam jutsz a kínnal telt házba, én rajtam át oda, hol nincs vigasság

 1. bluemoon

  Egyetértek ppéterrel : “Ceterum censeo Carthaginem esse delendam” (gyk. hevenyészett fordításban:Furthermore I think Carthage must be destroyed)

  Továbbá nagyobb mennyiségű só beszerzését és kiszórását vállalom jutányos áron. A munka elvégzéséhez pedig önkéntesek toborzok.’csak az élvezet kedvéért’ jeligére.

  Kedvelés

 2. esthajnalka

  nagyon tanulságos a történet, viszont a TIGÁz-os link nem működik (ha jól látom, duplán szerepel benne a “nesztelencsiga.hu”)

  Kedvelés

 3. lucia

  moderatelya: hát ez a gyorsított dolog is 24 órás volt (mondjuk 4 órán belül megcsinálták, miután túlestem a hosszabb ideig tartó bürokratikus tortúrán).

  Kedvelés

 4. moderatelya

  jéééé, nekünk annó a 9ezres gyorsított visszakapcsolást nem ajánlották fel, pedig emlékeim szerint fizettünk 9e forintot, de lehet, hogy az csak a sima eljárás (meg is rohadt a teljes hűtőnk és fagyasztónk tartalma így augusztusban jól).

  Kedvelés

 5. WICCA

  nyugi mindenkinek, most hogy átkerültek a járáshoz az ocsmányirodák, istenbizony megígérték, hogy most aztán annyira ügyfélbarátok lesznek, csupa mosoly és boldogság, tiszta öröm lesz odajárni reggel 8-tól este 8-ig!

  Kedvelés

 6. Turchi

  ElMÜ: Legutóbb itt említettem, hogy mindkét szolgáltatónál több hónapba telt, mire átírattam a nevemre az órákat. Mire minden készen lett, az ELMÜ utolsó levelében közölte, óraátírási kérelme tárgytalan, mert hónapokkal ezelőtt már a nevemre írták, sőt vevőkódom is van. Mindezen idő alatt kb. 8 papírt kértek be az átíráshoz. Kitartás, igazad úgysem lehet velük szemben. Én a végén már gondolkodás nélkül beírtam az x. adatlapra az előző tulajdonos elérhetőségéhez, hogy temető. Merthogy meghalt. Senkinek nem tűnt fel.

  Kedvelés

 7. zsuzska

  Lucia, szerintem ez a te hibád. Nem kellett volna külön “ügyintéz” kategóriát kreálni a blogon. De te csináltál egyet, és lám az Univerzum gondoskodik róla, hogy megtölthesd tartalommal.

  Kedvelés

 8. notsimon

  @szöke: ez sem rossz megoldás persze, csak egyedül az illetékes ügyintéző-basa nem tanul belőle, mert az eszkalált issúk általában előbb-utóbb (előbb) elsüllyednek-felejtődnek.

  Úgyhogy inkább a flambírozó… ki tudja, hátha egyszer kedvem támad créme brulee-t is sütni, nem csak közalkalmazottat :)

  Kedvelés

 9. szöke

  nem mintha nem bámulnám kéjes vigyorral az esetleges közműügyi autodafét – de a sok idétlen szabály [persze-persze: rossz] válaszreakció a kicsiny országunkban fennálló kifinomult trükközésekkel és rosszindulattal pettyezett közállapotokra, a tetején megszórva fahéjjal és érdektelenséggel, jobb lett volna átiratni azt a szart, látod.
  mindazonáltal és egyúttal nem vetném el annak lehetőségét sem, hogy a hibás ki-/lekötés miatt írásban [az úgy is megy] panaszkodnék egy terjedelmeset, annak ignorálása esetén felügyeleti szervhez eszkalálva az issút.

  Kedvelés

 10. lucia

  montag: a tigázos posztnál írta valaki kommentben, hogy nekik nemdiktálás miatt valami hatszámjegyű összeget számláztak, ezek ott nem viccelnek!

  Kedvelés

 11. montag

  Nálam most ott rúgta el a pöttyöst a Tigáz, hogy miután egyetlen egyszer elfelejtettük bediktálni az óraállást, kiküldtek egy becsült számlát, amin a legmagasabb havi fogyasztásunk duplája van. Ezek tényleg azt hiszik, hogy meg fogok nekik előlegezni egyhavi gázszámlát, vagy ez egy bevett módszer?

  Kedvelés

 12. ppeter

  Volt idő amikor “ceterum censeo”-val fejeztem be fórumbejegyzéseimet. Monnyuk a folytatás az volt, hogy b’ ák meg az urak a sarkantyújukat, vagy, hogy örvendezzenek az úrban, de esse rossz. A célja a hivataloknak, és a közművek ügyfélszolgálatainak, hogy éreztessék kicsinységünket a mérhetetlen univerzummal szemben…

  más: miert nincs a zorcsinál megosztási lehetőség? mióta unokám van, ő is elsiette az érkezést, erőst késztetésem van terjeszteni mint az igét…

  Kedvelés

 13. notsimon

  alapvetően erősen kontraszelektált népek, (Lali néni oldalági rokonának tesója és hasonló szakmai kritériumok)
  Tisztítótűzbe velük mind, első körben mindenki vigyen magával flambírozót, just to grill’em

  Kedvelés

 14. varazsgoreny

  kérném felvenni a listára az okmányirodákat, ahol is 3 hetembe telt mire bebizonyítottam, hogy tulajdon nagyanyám nem oldalági, hanem egyenesági rokonom, így jogosult vagyok ajándékozás esetén illetékmentesen átíratni a nevemre kocsiját

  és végül csak akkor értem sikert, amikor 3 törvény vonatkozó részeivel kinyomtatva és 4 anyakönyvi kivonattal felfegyverkezve vonultam be az irodába (persze az amúgy szükséges papírok mellett, ami önmagában sem kevés)

  Kedvelés

 15. Bea

  Annyira szeretném, ha egy közműhivatalnok alanyi vagy tárgyi költő vagy prózaíró lenne és írna a pozíciójából eredő hatalom mámoráról, hogy megértsük, mit érez a kicsi lelke s van-e eme mámornak testi megnyilvánulása is. Esetleg.

  Kedvelés

 16. Dr.Morcz

  A közműhivatalok alighanem egy rejtett, mély, teológiai jellegű Terv részei, csak azt nem tudom, hogy a tisztítótűz előképei, vagy egyszerűen a Gonosz megtestesülései.

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.