apokalipszis most

(Tudom, hogy ígértem némi bejegyzéseket, de teljesen igazoltan hiányoztam, majd bepótolom).

Szóval, amikor már kezdtem szuggerálni magam, hogy jaj, biztos nem utál engem ez a 2013-as év, csak úgy gondolta, hogy az elején letudjuk az összes rosszat (konkrétan az apokalipszis összes lovasa megjelent, úm. a Kórságok (gyerek, én), a Háború (engem mindenki utál), az Éhínség (idő és mozgásképesség miatt nem tudtam kaját venni) és a Viszály (lmf, a Háborúnál), és ezek következtében a Káosz, az ötödik lovas, aki kiszállt, még mielőtt híresek lettek volna), akkor az történt, hogy hajnali háromkor felébredtem (ez önmagában még nem baj, az éjszaka a barátunk), és félkómásan lementem vízért.

Már a lépcsőn hallottam valami sziszegő hangot, de úgy gondoltam, hogy mivel túl egyenletes ahhoz, hogy kígyó legyen, a gáz meg még nincs bekötve, ez biztos feature, nem bug, és majd reggel utánanézek, mi van. Amikor a legalsó lépcsőfokról kábé öt centi magas, békésen hullámzó, némileg jeges vízbe léptem, felmerült bennem a mondás, hogy I got more than I came for, és nagyon úgy tűnik, hogy valami nincs rendben. Mint kiderült, a víz a kisszoba falában húzódó, negyven centi hosszúságban a falból kibontott vízvezetékből fakad (a fakad igazából understatement, teljes erőből fröcskölt), úgyhogy az első reakcióm az volt, hogy miközben fél kézzel egy nejlonzacskót próbálok szorítani a résre a pajzson, a másik kezemben egy fogóval felszerelkezve egy próbálom elfordítani a csövön az elzárót, ami nem valami felhasználóbarát szárnyas kar, hanem egy nagyobb anyacsavar. Mindeközben természetesen nyakig vizes lettem a lenti kábé 8-10 fokban (a víz elöntötte a fatüzelésű kazán számára létesített fél méter mély és egy négyzetméter alapterületű aknát is), de hát aki átázik, az ázzon bét is.

Ezután következett egy rövid introspektív szakasz, melynek során a lelki békémet próbáltam megtalálni az előszoba jeges vízében állva és hülyén nézve, átázott pizsamában (a filmváltozatban ez fogja képviselni az erotikus szálat), majd elkezdtem alternatív megoldásokat keresni. Először felhívtam Tarhonyakártevőt (azon az alapon, hogy vagy tudja, mit kell ilyenkor tenni, vagy nem, de biztosan kedves lesz velem, és abban a pillanatban nagy szükségem lett volna egy kis kedvességre), de nem vette fel (amiért, mármint, hogy hajnali háromkor lehalkítja a telefonját, utólag érthetetlen okokból többször magyarázkodott).

Utána az merült fel bennem, hogy a tűzoltókat hívom fel, egyrészt nem tudom, miért (de utólag több pasi is mondta nekem, hogy a tűzoltókat hívta volna, ez hogy került a kollektív tudattalanunkba?), másrészt azért, mert ha egyenruhás, jó fizikumú férfiak érkeznek az ember lakásába, és ők kedvesek, az soha nem ront semmilyen helyzeten, de végül attól tartva, hogy közölnék velem, miszerint ők nem vízoltók, letettem erről a tervemről. A rendőrök, amikor legutóbb problémát jeleztem nekik, azt válaszolták (igaz, kedves, együttérző hangon), hogy várjak reggelig, hátha addig megoldódik (és egyébként is, nem lehet minden – mondjuk ki – csőtörés mellé rendőrt állítani), úgyhogy velük sem próbálkoztam, pedig egyenruhás, jó fizikumú férfiak.

Szerencsére ekkor eszembe jutott, hogy az ikerszomszédot hívjam fel és kérjem meg, hogy zárja el a főcsapot. Innentől kezdve kevésbé éreztem magam inverz danaidának, miközben lapáttal, vödörrel és egyéb eszközökkel hordtam ki a vizet a bejárati ajtón kívülre. Felhívtam közben három-négy huszonnégyórás vízvezetékszerelőt is, akik mind közölték velem, hogy éjjel csak hívásokat fogadnak, kijönni nyolc után (ezek valószínűleg egy vámpírokkal körülvett kommunában élnek mind együtt), úgyhogy a két utcányira lakó, már ismert szakember mellett döntöttem (nyolc után jönni ő is tud).

Mindeközben megjelent először Bruce Willis a szivattyújával, amellyel biztonságos távolságba helyezte át a víz nagy részét a kazán aknájából (csak öt centis magasságon felül működik az eszköz), majd Tarhonyakártevő, aki csinálta velem ezt a lapátos dolgot, majd hozott vizet (eszelős kacaj) és csokis kekszet a boltból, és akkor főztünk kávét. Időközben megérkeztek a vízvezetékszerelők is, akik pikk-pakk kicserélék a bűnös csőszakaszt, majd elkérték tőlem az adott darabot arra hivatkozva, hogy “ezt meg kell mutatnunk embereknek, hogy ilyen szarul is lehet csinálni”.

Szóval, amit a 2013-as évtől eddig kaptam:

  • Nem haltam meg (egyelőre)
  • Mivel még mindig nem jött a gázos, nem a gázt kellett kilapátolni (azt nehezebb lett volna)
  • A csőtöréskor szerencsére pont nem nálam volt a gyerek
  • Pillanatnyilag csak távolról utál mindenki, nem pedig szemtől-szembe (vagy levélben)

Végül is, rosszabb is lehetne.

20 thoughts on “apokalipszis most

  1. Negra

    Most mocsok leszek, de azért IS szeretlek olvasni, mert ilyenkor mindig szembesülök vele, nem vagyok egyedül… :D

    Sokszor felcsattanok, hogy “…BASSZUS, miért utál ennyire engem az Univerzum, hogy MÁR MEGINT VELEM történik meg ez…?!” akkor nincs igazam, mert a sok idiótaság az nem csak engem ér.
    Te is épp ilyen sztorikba keveredsz állandóan, mint én.

    És ez nem káröröm, csak megnyugtató sóhaj, hogy van még legalább egy lény ezen a földön, aki…

    És a stílus, na, az utánozhatatlan.
    Dolgozol Te azon a bizonyos sk. könyvön elég keményen???? ;)

    (Én is távolról “imád” kategória, úgyhogy a negatív oldalról húzz ki még egy embert, őt közömbösítettem!)

    Kedvelés

  2. Nash vs Kaynes

    Kicsit diszkriminatívnek érzem, hogy ha velem történne ugyanez, hozzám is jó fizikumú egyenruhás férfiak jönnének, pedig rám jobb hatással lenne néhány bögyös vörös légiutas kísérő.

    Kedvelés

  3. lucia

    lenocs: van fafűtésű kazán, ami olyan 22 fokot csinál, illetve a hidegebb éjszakákra van villanyhősugárzó, csak unok már tüzet rakni, azért vágyom egy gázos után. a 8-10 fok azért volt, mert a víz elöntötte a tüzet, és nyert.

    Kedvelés

  4. lenocs

    Én azt az apróságot nem értem, hogy hogy lehetséges gázfűtés nélkül meglenni télen abban a 8-10 fokban??! Április óta nem találtak oda a gázosok hozzátok? A kisfiad hogy bírja a jegesmedve-kiképzést..?

    Kedvelés

  5. Real Trebitsch

    Szerintem a gázt kisöpörni kellene, nem kilapátolni.

    És +1 távolról szerető (bár nemtom, ez semlegesíti-e az utálókat. Bár a “mindenkit” biztosan.)

    Kedvelés

  6. Tarhonyakártevő

    @ bluemoon: Az igazából dermesztő, ha jobban belegondolsz, hogy _mitől_ kell megmenteni a katasztrófát.
    Ez még talán nem a Végső Kérdés, de mindenképpen benne van az utolsó ötben.

    Kedvelés

  7. Shia-ko

    @lucia:
    huh, most ez volt rövid időn belül a 2. posztod volt, ami kísértetiesen emlékeztet valamire. Összezavarodtam. Még jobban akarom, hogy ‘A megbízhatatlan ribanc’ kissé megbízhatóbbá váljon :D

    /nem gond, ha ezt nem engeded át, csak gondoltam közlök, mert kényszerem van :)/

    Kedvelés

  8. bluemoon

    Nahát bizonyám, valószínűleg ezért is keresztelték át a tűzoltókat katasztrófavédőknek.( nem röhögni, ez ráadásul nem vicc) Nem mintha ez jó név lenne, mert mi a fenének kéne még védeni is a katasztrófát? A fess tűzoltó legények meg ráadásul szivesen is veszik ha mehetnek segíteni és a vizespizsamás csini háziakat meg külön szeretik – megkérdeztem a házi tűzoltómtól.
    Továbbá én igenis nem utállak távolról, hanem igenis távolról kedvellek.
    Az is állati vicces, hogy az éjjel-nappali vízvezetékszerelő csak a hibát veszi fel éjjel, javítani nem jön ki. Ezért kár fennmaradni. Ezt az üzenetrögzítője is meg tudja tenni. Persze egy álmatlanságban szenvedő anyós erre sokkal olcsóbb…

    Kedvelés

  9. JoeP

    zsoltu: A macskaleszedést hajlamos vagyok városi legendának tekinteni. Amikor nálunk az egyik fenevad fentragadt, akkor mind a kerületi, mind a városi tűzoltók azzal hajtottak el, hogy majd lejön az a macska magától is, de ha nagyon ragaszkodok hozzá, akkor kijöhetnek, de az 250000 forint lesz. Mivel a fa piszok magas és gyk. megmászhatatlan volt, végül egy alpinista barátom ment fel érte – teljes felszerelésben. Éjfélkor, mert akkorra ért csak ide.

    Kedvelés

  10. zsoltu

    VEgyük úgy, hogy megértem, miért nem írtál postokat, ahogy azt ígérted nekem – megbántódott bociszemű retard gyerek-nézés – bár nem mondom, hogy nem lett volna megoldható, de belátó vagyok – enyhe fejrázás vizavi oldalirányban – viszont a jövőre nézvést ilyen esetekre tessék bekészíteni előre megírt postokat, amik addig is tartják a lelket a bátortalan olvasóban.

    Amúgy a tűzoltó a víz kinyerése szempontjából nem rossz ötlet, mivel a tűzoltók csak a nevük egyszerűsítése okán tűzoltók és nem tűzoltók és vízmentesítők egyszerre. Prímán elbánnak veszélyesnek gondolt faágakkal is, meg fán legelő macskákkal, simán hoznak fel pincéből obéz alkatú kivérzett öngyilkosjelölteket is, és mentenek roncsautóból is, szerintem még a zárba beletört kulcsra is van jó ötletük, és a legfontosabb, hogy adott pillanatban van náluk cigi.

    Kedvelés

  11. lucia

    Shia-ko: hát, nem szoktam vészhelyzetbe pánikolni, legfeljebb inappropriately röhögni, vagy tényleg ácsorogni és kikapcsolni egy fél percre. ha sok a a stressz (több párhuzamos munka, betegség, karácsony), az sokkal rosszabb hatással van rám, akkor mindenkit megvádolok, hogy utál (vagyis akkor mindenki utál), ha éppen van párkapcsolatom, akkor felvetem, h be kéne fejezni, meg ilyenek, de belegondolva, pánikolni akkor sem szoktam.

    Kedvelés

  12. Anouk

    Tényleg a tűzoltókat kell ám ilyenkor hívni, mert ügyesen kiszivattyúzzák a vizet:) Nem is olyan rég volt erre példa a baráti körben, meg a jó fizikumú egyenruhás férfi ismerős is megerősítette ezt:)

    Kedvelés

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .