a csempészetről

Újabban a csempészeimet szeretem nagyon, ami jó, mert egyben a nem túl távoli szomszédjaim is. Ma kezdték az előtér-kamra-vécé padlózását, és biztosítottak arról, hogy este be fogok tudni jönni, és lám, meg is oldották:

Jobbra Szkülla az aljzatkiegyenlítő, balra Karübdisz a frissen felragasztott csempe.

Amúgy azt nem értem, hogy reggel nyolc körül jöttek, akkor fel kellett még szedniük az előtérből a linóleumot, a vécéből a vécét és a padlót, a kamrából a linóleumot és a polcokat, ezzel együtt ötre a fele padló (az egész összesen 18 nm) le volt rakva kötésben (sok vágás), plusz a konyhában 2 nm csempét feltettek a falra:

(Baloldalt a tűzhely meg a hasonló konyhaszekrény nincs ott a csempézés miatt, és igen, pár centivel lejjebb akasztom majd a faliszekrényeket).

20 thoughts on “a csempészetről

  1. lucia

    varázsgörény: elképzelhető, de akkor is istenek, hogy három nap alatt befejezték úgy, hogy el is mentek a csempéért, felszedték a korábbi burkolatot, aljzatkiegyenlítőztek, lábazatoztak, elvitték a sittet, és én mindig beállítottam újabb ötletekkel, hogy hol csempézzenek még :)

    Kedvelés

  2. lucia

    Ildikó: hát ezek utcabeliek, és pillanatnyilag odáig vagyok értük, a srác, aki nálam dolgozik, tök ügyes éd kedves, és elviszik a szemetet meg a sittet, és azt a részt, amit összejártak, konkrétan FELSÖPRIK. eszem megáll.

    Kedvelés

  3. Ildikó

    Honnan szeded a szerelőket, komolyan?

    anyuék felújítottak a házat, a festők csináltak mindent (olcsók voltak és értenek mindenhez, na ja), még a konektorokat sem szedték le festésnél! ami persze később ki lett cserélve jobbra, ami kisebb mint az eredeti

    de anyunak mondhatunk amit akarunk, ők olcsón dolgoznak és kész

    most a szobába lesz parkettázás (kiszedve az eredeti parketta, alatta föld van), hogy lesz kihordva a sitt? ó igen, végig a fél lakáson szűk folyóson. Átemelve az ablakon? ugyanmár az nehéz! És nem mellesleg gyorsabb, kevesebb pénzt lehet elkérni érte.

    Inkább már nem is szólok semmit

    Nagy szerencséd van a munkásemberekkel

    Ildikó

    Kedvelés

  4. tipicall

    Nem hiszem el! Ennyire nem lehet egyforma ízlésünk.. Múlt héten vettem meg a csempéket,ahogy elnézem, ugyanilyet:) Csak a bútorom lesz világos. Hehh.. sztem mégiscsak a lányokat szereted te is:D

    Kedvelés

  5. Ági

    Hááát… nagyon útban tud ám lenni az a szekrény, ha lejjebb van – én már néhányszor úgy fejen…tam magam az ajtóval, hogy a fal adta a másikat. :(
    De nagyon szép konyha lesz ez, már most is látszik. :)

    Kedvelés

  6. lucia

    exmanka: nincsenek. annak, hogy újra kellett villanyvezetékeznem az egész házat, az az előnye, hogy pontosan tudom, hol vannak a kábelek :)

    Kedvelés

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .