más különösebb nem történt

Ma dél és délután kettő között vettem egy családi házat, lemondott Schmitt Pál és telefonáltak, hogy jönnek a szótárgépekért*.

Történelmi időket élünk.

* A két japán szótárgépre októberben kértek tőlünk ajánlatot. A kettő együtt olyan 100e pengő magyar forint lett volna, úgyhogy adtam 5% kedvezményt, és felajánlottam őket 95e pengő magyar forintért. A vásárló erre azt mondta, hogy megveszi őket 98e-ért, előre utalással. Mivel üzleti zseni vagyok, engedtem neki.

Valóban utaltak előre, küldtem e-mailt, hogy megjött a pénz, át lehet venni az árut nálunk, vagy ennyiért kivisszük futárral (és még puszit is adunk). Semmi válasz. Decemberben küldtem a következő, hasonló tartalmú levelet. Nem kaptunk választ. Januárban kinyomoztam a vásárló telefonszámát, és felhívtam, hogy milyen címre küldhetjük a szótárgépeket, mire azt mondta, neki nem sürgős, majd bejön értük. Azóta csend volt, időnként leporolgattam az összekészített csomagot, erre ma telefonáltak, hogy valóban el fogják vinni.

30 thoughts on “más különösebb nem történt

  1. Tarhonyakártevő

    Nem tud valaki nálam ügyesebb hegeszteni Luciának ide a weboldalra egy ilyen két gumival rögzíthető, cserélhető kartonpapír feliratot, hogyaszongya:

    NAPI PÁNIK:

    (lakáseladás)
    (költözés)
    (lakásvásárlás)
    (felújítás)
    ( )
    ( )

    Kedvelés

  2. lucia

    R.: ja, a széljegy nemfelkerülés miatt ejtettem végül az egészet, az ügyvéd meg tényleg jó :)

    kösz a gratulát, éppen pánikolok a felújítás miatt :)

    Kedvelés

  3. R.

    mármint nem is azzal kellett volna szerződnöd, akinek a nevén volt??? ez eléggé átverésnek tűnik. + ha már van szerződésetek a tulajdoni lapra széljegyként mindenképp fel kell kerülnöd.
    szerencsére jó ügyvéded van, aki az ilyesmire biztos ezerrel odafigyelt volna:)
    új háztulajdonodhoz viszont hatalmas gratula!

    Kedvelés

  4. lucia

    R.: hát ki volt nézve, amit meséltem, aztán az volt vele, hogy nem annak a nevén volt, akinek fizetnem kellett volna, három hónapos határidőt mondtak a kiköltözésre, de előlegnek fizessem be ezért meg azért a felét, viszont a kiköltözésig nem kerülhetek fel a tul. lapra, szóval elég kockázatosnak tűnt az egész.

    Kedvelés

  5. Silmarwen

    lucia: Köszönöm, de még van az előző (máshol megvásárolt) adagból, de ha tényleg ennyire gyorsan fogy, akkor ha aktuális lesz esetleg írnék előtte neked egy e-mailt, hogy van-e épp, ha nem baj.

    Kedvelés

  6. lucia

    Csiperke: jaj, irigy azért ne legyél, ez két teljes költözés egy hónapban, rengeteg papírmunka, közben a gyerekkel dobozokból és zacskókból élni két különböző helyen, dolgozás, óvodába rohangálás, a nemlétező szabadidőmben minél olcsóbban festés meg padlólapozás, és közben izgulás, hogy minden rendben menjen. ja, és netem sem volt majdnem két napig!

    Kedvelés

  7. lucia

    Veromamaja: 100 nm, két szintes, 391 nm telken, statikailag rendben van, szigetelni/festeni kell, de majd csak akkor hiszem el, ha a kezemben a kulcs (megállapodás szerint két hét múlva).

    Kedvelés

  8. lucia

    Silmarwen: de, most is van (hétfőn érkezett egyenesen a szigetországból), olyan 1000-1200 ft ízesítéstől függően, de asszem, nem raktuk fel a webshopba, mert így is pillanatok alatt megveszik a betérők :) ha mondod, h melyik kell (csípős, enyhén csípős, nem csípős), akkor teszek félre a nevedre.

    Kedvelés

  9. Case

    Gratulálok mindenhez :)
    “Én soha többé nem veszek semmi tárgyat, ami tíz dekánál nehezebb lenne.”
    Valami könnyűszerkezetes dolog lehet :)

    Kedvelés

  10. Silmarwen

    Szia Lucia, még véletlenül sem szeretném figyelmen kívül hagyni ezeket a történelmi eseményeket (gratulálok a saját ingatlanhoz, vagy mit szoktak ilyenkor mondani), de nem tudod véletlenül megérdeklődni az illetékes személytől, hogy a maido webshopban (vagy a nem webshopban, nekem mindegy hol) nem szándékoznak-e a közeljövőben japán curry pasztát árulni, és ha szándékoznak, akkor milyen áron? Nekem úgy rémlik, hogy korábban láttam a webshopban (az s&b torokeru márkát, ami btw nagyon jó) és meglepően olcsó volt de már nem találom.

    Kedvelés

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .