és akkor eszembe jutott, hogy ismerek férfiakat

Amikor már ott ültünk a távolkeleti étkezdében és a halálról beszélgettünk, miközben a nyolcvanas évek best ofját hallgattuk valami kínai nyelvjárásban, akkor szólalt meg egyszer csak Tarhonyakártevő, hogy látom az arcodon, mit fogsz írni a blogodban: “reggel felkelem, és nagyon szar volt, utána pakoltunk dobozokba, az is nagyon szar volt, utána az autóban eszembe jutott, hogy ismerek férfiakat, majd felcipeltük a dobozokat a nagy belmagasságú ház harmadik emeletére lift nélkül, és az is szar volt, utána beültünk enni, és a halálról beszélgettünk”.

Szóval találtam albérletet az átmeneti időre, és pánikszerűen mantrázom magamban az előnyeit, miszerint egy sarokra van a munkahelyemhez (az ovihoz is közel), normálisak a főbérlők, olcsó és nem penészedik. Azért aznap este, amikor bepakoltuk a cuccom nagy részét, és séta közben leszólított egy kéregető a sarkon, majdnem visszaszóltam neki, hogy hidd el, hogy nekem is megvan a magam baja, egy olyan lakásban kell laknom, ahol kalocsai hímzéses háziáldás lóg a konyhában (amitől — várakozásaim szerint — lesütötte volna a szemét és utamra enged).

A háziáldás igazából csak az utolsó csepp volt a pohárban, van az objektumban kutyás-cicás kép is naiv stílusban, szarvasagancsból készített díszek, meg minden, de konkrétan minden, amit a tulaj nagyszülei hagytak maguk után, az üres befőttesüvegeket is beleértve. Ez mondjuk remek helyszínné teszi ahhoz, hogy a medúzáknak retróbulit rendezzek benne Napóleon konyakkal és kaszinótojással, ugyanakkor rendkívül erős motivációt is gyakorol rám, hogy minél hamarabb vegyek valami sajátot, és addig is minél többet kimozduljak.

Ja, ami a férfiakat illeti, azok akkor jutottak eszembe, amikor, már az autóban ülve elkezdtünk gondolkozni azon, hogy hmm, az a három emelet. A felhívott férfiaknak ezután 50%-át sikerült rávennem arra, hogy részben mentsenek meg, ami a koromra és a határidőrövidségére való tekintettel (tíz percnyire voltunk a céltól) szerintem szép arány.

18 thoughts on “és akkor eszembe jutott, hogy ismerek férfiakat

  1. templar

    Horrorcsillár igen! Nálam (új építésű lak) csillár-ventillátor kombó volt! (a hideget nem csinál, csak ronda típusból)

    Illetőleg egyszer próbáltak eladni nekem egy kis társaawsházban lakást, hogyaszongya ‘naaagyon igényes, minden eredeti fa, mert a tulaj erdészmérnök és mindent a legjobb minőségű és bizony, de nem adják ám el akárkinek..’ – megnéztem a képeket, még a _plafonon_ is lambéria volt, konkrétan ennyi fa között mókusnak éreztem volna magam.

    De a slusszpoén a zárómondat: “és itt nem kell ám közös költséget fizetni, sőőőt, a háznak bevétele is van, mert van egy mobil adótorony a tetőn!” – aha, szóval a mikrosütőt is megspórolom, a tojást is elég kirakni az ablakpárkányra…

    Kedvelés

  2. Lilith

    Nagyon szeretnék egy olyan fotót, amin a kalocsai hímzéses háziáldás előtt, két oldalról két váci koponya, fölötte középen a plüss vadkan-trófea (mert érzésem szerint az ilyen eneteriőr igényli a szigorúan szimmetrikus és középre komponált dekorálást)!

    Kedvelés

  3. Veromamaja

    Nekem meg mindenről ugyanaz jut eszembe: ha lennének ebben az albiban retró élelmiszercsomagolások (meglepne, ha nem), nyúlj le nekem párat! Régi konzerv, bonbonosdoboz, pudingporos zacskó… Viszonzom.

    Kedvelés

  4. lucia

    peteresmari: az összes többi hely hasonló méretben másfélszer annyiról kezdődött és jóval messzebb volt a munkahelyemtől meg az óvodától, de még így is elcsábultam volna, csak csomóan nem akartak kisgyereket a lakásba, mások meg nem akartak csak pár hónapra kiadni. és azzal vigasztaltam magam, hogy úgyis veszek hamar sajátot, addig meg erős leszek.

    a gyermek elégedett, a sarkon fagyizó, a közelben játszótér.

    Kedvelés

  5. peteresmari

    Nade láttad, mit veszel ki, nem?
    Megzsaroltak, kényszerítettek?
    Ennyire szar az albérlethelyzet?

    És a gyerek mit szól a frédibénihez? Legalább ő elégedett?

    Kedvelés

  6. Tarhonyakártevő

    Most ne történeteket meséljetek, hanem sajnáljátok Luciát!

    Én láttam a műanyag frédibéni-filigránt, az ajtófélfára felrajzszögezett diznimadárka-kék nájlonfüggönyt, az 1953-ból származó tapétát és az 1972-re datálható op-art falvédőt, továbbá a politúrt mindenen, amit egy megszállott elme csak politúrozni képes. Erre nincsenek szavak.

    Borzongva meséltem valakinek, hogy négy, azaz NÉGY ágy található a mintegy negyven négyzetméteren. Az illető lelkes (lom)régiséggyűjtő, azt mondta, hogy el tudja képzelni, hogy valaki érzelmileg kötődik egy régi ágyhoz.

    Itt azonban a főbérlők érzelmileg kötődtek egy rossz hűtőszekrényhez a hálószobában, a kiszekrénnyi befőttesüveghez ugyanott, a nagymama megkövült cukor-só-bors készletéhez a konyhaszekrényben, a vízkőhöz egy olyan fürdőszobában, hogy Lucia egy hónap múlva higiéniai menedékjogot fog kérni egy barátságos délszaki szigeten.

    A jó hír: a kerületi lomtalanítás pénteken van.

    Kedvelés

  7. brainoiz

    Hű, albérletkeresős kálváriám idején nem egy ilyen lakásban jártam (ráadásul pont a közeledben), az egyikben David Lynch bármikor leforgathatott volna egy filmet (miután megkérte a látványtervezőt, hogy vegye kicsit vidámabbra, mert ez már neki is sok). Ott nem háziáldás volt, hanem retrólámpák, öntöttvas bojler és A HORRORCSILLÁR.

    Kedvelés

  8. alie

    amatőr. :) a mi nagymama-albérletünkben anno volt szocreál fametszet meg lenin élete minikönyv, hengerrel festett zöld mintás fehér meszelt fal és centrum áruházas/skálás nejlonszatyor-halom apokalipszis esetére.

    Kedvelés

  9. exmanka

    Én egyszer egy komplett béka csontvázat találtam egy ilyen elhagyott befőttes üvegben.
    Egyébként ez nem volt túl szolidáris lépés a világ többi potenciális lakásbérlőjével szemben, mert a tulajdonosok egészen addig nem fogják kidobálni a szarjaikat, amíg tudják, hogy egy ember is van a földön, aki így is kiveszi a lakást.
    Bár tudom, hogy a szükség törvényt bont.

    Kedvelés

  10. templar

    Még jó, hgoy a befőttesüveg üres, ki tudja mi lakott benne.. (láttam már olyat is)

    A nyolcvanasévek bestofja kínai nyelvjárásban viszont érdekelne. (Queen japánul megvan, az után bármi jó :)

    Kedvelés

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .