megint prius

Az autóm minden bizonnyal úgy gondolta, hogy már régen írtam róla, mert határozottan figyelemfelkeltő dolgokat csinált a héten (na jó, csak egyszer, de az durva volt).

Aznap reggel sikerült ráállnom a sofőroldali ajtóval egy fakerítésre, mert máshol nem volt hely (ráadásul a két utolsót az orrom előtt nyúlták le), ami önmagában nem lett volna baj, mert van még négy ajtó rajta a csomagtartóval együtt. Csakhogy a többi négyet csak a kis akkumulátorról kapott delej nyitja, és amikor délután háromkor (egy órával azelőtt, hogy a gyerekért legkésőbb az oviba kellett érnem) megközelítettem a gépjárművet, kiderült, hogy a kis akkumulátor minden energiáját arra fordította, hogy a riasztót működtesse (a közelben sétáltató kismamák tanúvallomása szerint), majd tetszhalott állapotba vonult.

Szóval ott álltam a kocsival, aminek az ajtaját csak tíz centire lehetett kinyitni, és semmi mást nem tudtam csinálni vele, és azon gondolkoztam, hogy akkor most kétségbeessek-e, vagy levegyem a kényelmetlen magassarkúmat, és csak utána essek kétségbe, majd inkább telefonáltam az ismerőseimnek, akikkel kedélyesen elcsevegtem a témában. Ennek annyi eredménye volt, hogy a rendszergazda közölte velem, hogy úton van, ad nekem delejt, de mire odaér, hatoljak be valahogyan az autóba, mert különben nem fog menni.

Mivel az utóbbi időben sok Jane Goodallt olvastam, tisztában voltam vele, hogy mire képesek a főemlősök, ha igazán akarják, úgyhogy kerestem egy nagyobb botot, és lepiszkáltam vele a banánt valahogy kinyitottam vele előbb a motorháztetőt belülről, majd az emberi ujjbegyekre formatervezett, finom, csúsztató mozdulattal eltolható utasülés oldali zárat is odébb pöcköltem. Ez utóbbi elég nehéz volt egy tíz centis résen benyúlva, rossz szögben, két méteres bottal, úgy, hogy vagy belátok, vagy manipulálok, olyan negyven percbe telt, úgyhogy időközben a babakocsis anyukák mellett néhány férfiember is megállt a közelben, és érdeklődtek, hogy segíthetnek-e valamiben. Sajnos kiderült, hogy az egyik nem tudja, hol van a saját akkumulátora az autójában, a másiknak nagyon mélyen volt, a harmadiknál nem volt bikázókábel (szekvenciálisan jöttek, nem átfedésekkel), úgyhogy magamban némileg sajnálkozva azon, hogy nincsenek már igazi férfiak, megköszöntem a szándékot.

Ezzel szemben a rendszergazda csúcsot döntött, miután odaért, konkrétan nagyjából másfél perc alatt előkapta, csatlakoztatta, beindította, meg is jegyeztem neki a szokásos hálás modoromban, hogy igazán nem mondhatja, hogy nincsen kihasználva az indítókábele, mióta elektronyos autóm van, amire ő kevésbé lelkesen helyeselt, majd elzavart az óvodába.

És akkor most leírom százszor, hogy mindig szabadon hagyjuk az egyetlen kulccsal nyitható ajtót (és nem bosszantjuk Christine-t soha).

33 thoughts on “megint prius

  1. zsoltu

    Ezt így ne. Eltűnni hónapokra, ez nem szép dolog. Tessék összeszedni magát és írni, rendszeresen. Ezekben az ínséges időkben nem lehet a napi luciát elvenni. Értsd meg.

    Kedvelés

  2. Veromamaja

    Megszűnt a blog?
    Mit titkolsz előlünk? Biztos terhes vagy, akkor szoktak így eltűnni a bloggerinák.

    Jut eszembe, ikreket kértem a blogodon idén, és sehol semmi!!! Ez már csak valami trükkel fog sikerülni. Pl. két év múlva örökbe fogadok egy ikerpárt, akik idén születtek.

    Kedvelés

  3. A.

    Azt hiszem, tegnap futottam bele a plakátba, és fogtam a fejem, hogy miféle amerikai baromság ez már megint, de a trailert megnézve akár még értelmes is lehet. Ha már elektronyos a téma.

    Kedvelés

  4. joozsef

    (Régen)
    Ember zakóban kiveszi a háza előtt a Zsiguli hátuljából a színestévét (35+kiló).
    Könyökével lecsapja a csomagtartófedelet, amely rácsukódik a zakója zsebére – melyben a kulcsai vannak.

    Ott áll tehát szorosan az autóhoz kötözve, kezében egy 35+ kilós, 70x60x50 centis tárggyal. Megfordulni nem tud, lehajolni nem tud, járókelőt megkérni, ugyan vegye már el tőle a fenti paraméterű tárgyat nem akaródzik, tévé sarkát Zsigulira rátenni és kitekergőzni kétséges a fényezésen ejtett sebek miatt.

    A főemlősök ügyesek ugye, tehát kb 10 perc alatt kitekergőzött a zakóból s felment a tévével a lakásba a pótkulcsért, szerencse, hogy volt otthon valaki.

    Kedvelés

  5. Piszke a Birtokról

    Most jutott hirtelen eszembe: oké, hogy nem írsz (nem oké), de legalább azt áruld el, hogy igaza lett-e annak az orosz orákulumnak a meghatározott betűs szerencsehozóddal kapcsolatban…

    Kedvelés

  6. rgranc

    Hogy ez a bejegyzés miért jelent vajon meg ma újra a readerben???

    Viszont ha már itt vagyok,
    @Fefe : a Priusnak a feneke nehéz, merthogy ott vannak az akkumulátorok jórészt, szóval nem fogja ezt 1-2 férfiember emelgetni…

    Kedvelés

  7. Shia-ko

    @lucia
    No offense, egyik legnagyobb hibám (mások szerint) a végtelen türelmem. Viszont, ha már a billentyűzeteddel sem bírsz, mi lesz a kamaszodó gyermekkel? :think:

    Kedvelés

  8. menjmár

    Tudtam hogy sirittő is van a dologban :S kutya ellen nincs orvosság, remélem nem komoly annyira :S elég tömör élet ez a lucia :) legközelebb akkor mégse akarok luciának születni, inkább Mucinak :)

    Kedvelés

  9. lucia

    @Shia-ko: jóvanna, éppen művészileg is kiteljesedem a munkahelyen, miközben az óvónénik meg akarnak menteni a rossz kapcsolatomból, mert megrángatott a szomszéd kutya, és kék lett a karom, a vámpírok nem várnak, skót nyelvet fordítok székelyre és ez nem vicc, továbbá néha elmegy a billentyűzetem, de hétfőn veszek új gépet :)

    Kedvelés

  10. iditta

    nemtom él-e még ez a blog (???), de ha valaki szeretne ma +5% kedvezménnyel vásárolni bookline könyveket, szóljon, és mondom a kuponkódomat. éjfélig felhasználható.

    Kedvelés

  11. menjmar

    A; Becsuktad magad a kocsiba, lemerült a telód…
    B; Elköltöztél valahova ahol mindig szép az idő és jó és már le se tojsz minket…
    C; A vámpírok megunták hogy túl sokat látsz az életükből és túl jól ismered az összes romantikus napfényben csillogós szokásukat és elraboltak…
    D; Amish lettél, nincs több mehanikus cucc…
    E; …eeelmegyek aludni, de kb. gyakrabban járok ide, mint te? :(
    (hiányzik lucia, Muci)
    várjámégegyvan:
    F; Nagyon gazdag lettél és még nem találtál senkit aki helyetted írná a blogot…

    Kedvelés

  12. Fefe

    Ha van pár (nem feltétlenül okos/hozzáértő, ámde erős) férfi a közelben, akkor hasonló helyzetben nyerő módszer lehet megemelni az autó hátulját és távolabb húzni a kerítéstől :)
    (nem kell persze teljesen felemelni, elég annyira, hogy csökkenjen a tapadás… nem tudom, a Prius milyen nehéz, de anno a Trabanton két 18 éves, 60 kilós hím egyed is el tudta végezni könnyedén az említett műveletet :)

    Kedvelés

  13. lucia

    @Tobber: szerintem valahogy nem tűntem profi autótolvajnak :) amúgy a kocsi olyan, hogy ha beindítom, akkor sem lehet vele menni, ha nincs a zsebemben a kulcs (ha meg nálam van, akkor normál helyzetben nem kell feltörni). taxira én is gondoltam, de a világ végén parkoltam, pénzautomatától hosszú gyalogútra, és nem volt nálam kp.

    Kedvelés

  14. Tobber

    Tényleg senki nem hív rendőrt, ha egy csinos nőt lát autófeltörős szituációban? Megnyugtató! :)
    Megjegyzésül: ha nincs bikázós barát a környéken, a City Taxit lehet hívni, kb. 10 percen belül jönnek és bikáznak, legutóbb asszem 3 000 Ft-ért.

    Kedvelés

  15. lucia

    @Benenn: mert utána közös csoportban vannak, más óvónőkkel, és az nem jó (és a gyereknek amúgy is fél négyre ígértem, és ő számonkéri).

    Kedvelés

  16. Client Eastwood

    Ha már híres autó, akkor jelen esetben nem a King által megénekelt gyilkos fenevad nevét adtam volna, hanem mondjuk egy másikét, mint pl. The Compact Pussycat ;-)

    Kedvelés

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .