kicsit sűrű most

Most az van, hogy hétfőtől részmunkaidőben már máshol is igazgató leszek, nem csak a saját cégemben, de amellett ugyanúgy és hasoló mennyiségben folytatni szándékozom, amit eddig csináltam a könyvekkel, emiatt kicsit izgultam (úgy értem, raving madnessben élek egy hete), hogy a gyerek beszokjon két nap alatt az oviba, ha már a szobatisztaságot az utolsó pillanatban sikerült megoldania a last minutemannek (ráadásul az apja kivonta most magát a forgalomból, immár nem csak anyagilag, de jelenlétileg is az egészségügyi állapotára hivatkozva), de ő csont nélkül vette a dolgot (egyelőre), csak engem cseszett le az óvónéni, amikor suttyomban zugdolgoztam egy kicsit a párás tekintettel bámulás helyett.

Még szerencse, hogy nem én felvételiztem az óvodába, nincs bennem az ilyesmihez elég önfegyelem.

11 thoughts on “kicsit sűrű most

  1. lucia

    @r-: nem kétszer másfél óra volt, hanem egyszer 4-5, egyszer meg 2+1, és nem értem, hogy miben zavarta volna a többi gyereket, ha én dolgozom?

    Kedvelés

  2. r-

    azert a sok egyeterto komment melle er azt beirni, h nem kell paras tekintetunek lenni, de az a 2x masfel oranyi beszoktatas, amig a csoportszobaban van az ember, annal joggal varja el az ovono, h ne zugdolgozassal toltse a szulo, meg ha a szulo szerint az o gyereket nem erinti, csak ilyen nem csak az o gyereke van, es amugy az meg egy ovodai csoportszoba, egyszeruen valojaban nem meno, meg ha mindenki azt fogja beirni, h az ovono egy kocsog, h radszol
    masreszt ne vigyel gumilepedot, egy ilyen teljesitmenykenyszeresnek semmikepp, mert meg kenyszeresebb lesz (plusz nem nyugtatja meg, h akkor nem baj a bepisiles)

    Kedvelés

  3. lucia

    @Paramami: drukkolok nektek, biztos elmúlik, Mucinak meg pont hogy teljesítménykényszere lett ettől, és éjszaka is sírva kijön, hogy pisilni kell, pedig éjjelre kap még pelenkát. és itt az oviba is lehet gumilepedőt vinni, még gondolkozom, hogy biztonság kedvéért vigyek-e.

    Kedvelés

  4. Paramami

    Na igen, utolsókból lesznek az elsők, ugyebár…

    Ez nálunk is igaz: júliusban a ded két hét alatt abszolválta a teljes nappali és éjszakai szobatisztaságot. Július második hete óta talán, ha háromszor bepisilt éjjel, mindannyiszor egy-egy túlalvás után (éjjel randalíroztak, majd másnap 1,5-2 órával tovább aludtak, mint szoktak).

    Majd eljő szeptember elseje. (Anya, már nagyon várom az ovit – hallom minden nap a nyáron.) Oviban mintaszerűen viselkedik, bemegy, délután sír, hogy ott aludna (a nagy nem akart, ezért a csonka héten hazahoztam őket). Viszont éjjel bepisil. Szeptember másodikán már délelőtt az oviban, délutáni alváskor és éjjel IS bepisil. Szeptember harmadika van, éppen most alszik a Zapjávan a Zágyamban, ami nem mosható szivacsos. Az odaszáradt pisi marha büdös és szúrós szagú. Tettem alá gumilepedőt. Amiről rendszeresen lehentereg. Pelenkát nem akart (felvetettem, de csak mint lehetőséget, erőltetni nem akartam). Az ágyat nemrég vettük 120 ezerért. Lerágom a körmöm, hogy vajon ma délután eláztart (felvetettem, de csak mint lehetőséget, erőltetni nem akartam). Az ágyat nemrég vettük 120 ezerért. Lerágom a körmöm, hogy vajon ma délután eláztatja-e. Plusz halvány lila gőzöm nincs, hogy ez az “átmeneti visszaesés” vajon meddig fog tartani… Egyébként leginkább azért zavar, mert egyrészt így az oviban sem aludhat, másrészt nem akarom visszapelenkásítani, harmadrészt gyakorlatilag így nem fog hűvösebb időben megszáradni a matraca, mert sajnos az a gumilepedő ellenére is mindig elázik.

    Egyébként tudatosan és kívülről az oviért tényleg rajong…

    Kedvelés

  5. lucia

    @iditta: egyelőre rendben, szerencsére, alszik egy nagyot, utána vidám, a kérdésemre, h megyünk-e máskor is az óvódába, igennel felel, de amúgy nem izgatja különösen (viszont kicsit rágörcsölt a szobatisztaságra, éjszakára még kap pelenkát, és sírva jött ki, hogy vegyem le gyorsan, mert pisilnie kell, meg nem hajlandó kakilni).

    biztosan elmúlik majd nálatok ez a hiszti, állítólag mindenkinél van előbb-utóbb, ti legalább gyorsan túlestek rajta :)

    Kedvelés

  6. Bea

    Hát, nem is értem, hogy gondoltad, hogy könnytől fátyolos tekintetedet le merted venni a Muciról. Nem állítottak még sarokba? :)
    Nagyon drukkolok (ezzel nem vagyok egyedül) nektek, jó, hogy tudtál írni kicsit. Bővebb beszámolót is elviselünk, ne kímélj minket!

    Kedvelés

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .