sztalker

Most ez olyan zsarumagazinos lesz, remélem, csak az eleje, de így szoktak kezdődni ezek a dolgok (avagy a pszichopátia lélektana).

Adott egy illető, nevezzük P-nek, akivel másfél éve egy ideig tartottam a kapcsolatot. Utána kiderültek róla dolgok, ezzel párhuzamosan nagyon bekavart a munkámba és másokéba is (néha bizalmas anyagokkal is dolgozom, és nem lehetett tudni, ezekhez mennyire volt hozzáférése, ráadásul nagyon furcsán viselkedett az egésszel kapcsolatban, és mivel vannak bizonyos mentális problémái, egyszerűen nem lehetett tudni, hogy mi van). Ráadásul hozzá került pár nála felejtett holmim (oké, tudom, én vagyok a hülye, az ember ne felejtsen még kocsiban sem meg sehol sem semmit), ezek nem bizalmasok, csak pótolhatatlanok vagy nehezen pótolhatóak. Megígérte, hogy visszaadja őket.

Oké, snitt, azóta időnként aranyoskodó leveleket meg képeslapokat meg kommenteket küldött, eleinte ezekre normálisan válaszoltam, kábé tavasz óta egyáltalán nem, vagy csak annyit, hogy küldje vissza a cuccaimat, amit mindig meg is ígért, majd küldött egy újabb aranyoskodó akármit. Én közben elfajultam odáig, hogy nyár elejére már konkrétan a “gerinctelen patkány” (szerintem életemben nem mondtam még ilyet senkire) szókapcsolatot alkalmaztam vele kapcsolatban (nem csak a nem visszaküldés miatt), ami nem vette elejét annak, hogy találkozókat és egyéb bizarr dolgokat vessen fel, a dolgaimat persze továbbra sem küldte vissza, bár ebben nem is nagyon hittem már.

És akkor szombaton egyszer csak ír, hogy mikor vagyok itthon, mert áthozná a cuccaimat, ill. további bizarritások és életvezetési tanácsok. Erre visszaírtam, hogy én nem akarom, hogy áthozza, nem akarom, hogy a lakhelyem közelébe jöjjön, mert mentális problémái vannak (embereket szokott megverni hobbiból és hőstörténeteket talál ki magáról, ilyenek, és nem érti, mi ezzel a gond), adja postára, ahogy kábé már ötvenszer megbeszéltük. Azt a választ kaptam, hogy (1) akkor jön a lakhelyem közelébe, amikor akar, erre nincs ráhatással az, hogy én mit szeretnék, de miért gondolom, hogy ide akarna jönni (wtf???), (2) igen, tudja, hogy vannak mentális problémái, például a túlzott aggresszió, de nem érti, hogy ez engem miért zavar (???), (3) nem érti, hogy miért nem tudok túllépni dolgokon (??????).

Én próbáltam tisztázni a dolgokat, hátha csak félrekommunikálunk (megfeledkeztem arról, hogy az elmebajt nem tápláljuk), de csak egyre furcsább dolgokról kezdett írni, nem beszélve arról, hogy például azt is tudta, milyen kerítésen mászott át a betörő (azt a részt tudtommal soha nem láthatta), közben azt is ellenőriztem, hogy az elmúlt hat hónapban naponta átlag 10+ alkalommal kattogtatta a blogomat, amibe kéthetente írok, szóval durva ez az egész, már csak a nyilvánosság erejében reménykedem.

19 thoughts on “sztalker

  1. mollya

    Engem x éve egy hasonló pszichomókus fenyegetett meg, hogy feljelent, mert miután rájöttem hogy nem én vagyok egyedüli nőként az életében, írtam a kedves vetélytársnak, hogy hello szia, viheted a tiéd.
    Utána napokig hívogatott meg fenyegetett hogy majd megkeres és majd meglátom.aztán szerencsére abbamaradt, de nem szívesen járkáltam sötétben az utcán egy darabig.
    Pár hónappal később megkeresett hogy kezdjük újra…..

    Kedvelés

  2. Negra

    Azt hittem eddig, hogy a valószínűtlenül valószínűtlenebb sztorikat produkáló kattant férfiegyedeket csak én vonzom, de nem…
    Bár ez asszem senkit nem vigasztal… :S
    A legjobb taktika nálam az lett végül, hogy nem veszek róla tudomást, nem írok vissza, levegőnek nézem. A nem visszaadott cuccaimért meg elmormoltam egy imát és legyen boldog vele, dobja ki, vagy adja a soronkövetkező nőjének, nem érdekel. :(

    Kedvelés

  3. menjmar

    mennyire nagyon lemaradok hogy fogalmam sincs hogy kell használni a netet normálisan :P tessen olyan riadót beköttetni, hogy rádiótávos pánikgomb…cekci kis távirányító, mint egy kapunyitó, hazaérsz, és éppen nincs zsebben a kanapénalvó közeg (tiszteletem, ritka jó fej lehet), és valami gyanús, csak megnyomod hosszan és jön a felügyelet, 3 percen belül! nyakba is akaszthatod meg ágy mellett is alhat vagy párna alatt és gombot nyomsz és pasi házhoz :) és mondhatod hogy lehet csak macska volt, nem néz hülyének ,ez a dolga, hogy ha kell egy éjjel 3x menjen ki és nézze meg (akár a macskát:)) A visszanemadom pszichopatára nem tudok mit mondani, ha vissza is kapod a cuccot, égesd el, tuti összenyalogatta :P (vagy méééég elsenemismondom) A nunis videót keresőknek meg ajánlom a jújtúbon a szüléses sztorikat :DD (asszem hosszú lettem de egy óra múlva holnap van -ez lehet kifogás? :D)

    Kedvelés

  4. PsycloneJack

    Nem ‘P’sycloneJack, egyrészt. Csak a biztonság kedvéért. Mostanában mindenki rólam ír, rólam.
    Másrészt küldd már el a linket, kérlekalássan.

    Kedvelés

  5. szöke

    én pedig igenis szokok fenyegetőzni, tudják is a beavatottak, hogy mennyire rettenetesen és egyben borzasztóan komolyan is kell azt venni. (“kakaót, kérsz?” vagy “járj egyet, szerintem” pölö megteszi)

    a bögre brazil. és most már az enyéééém. :-)

    [+ az a kis para normális jelenség]

    Kedvelés

  6. luther

    Ha a R.A.-ról van szó, akkor nézd meg a csaja nunis videóját, rögtön érthetőek lesznek az aggresszív késztetések:

    [a linket személyiségi okok miatt kimoderáltam – a szerk.]

    egyébként meg tudod kinek kell szólni aggressziókezelés ügyben :o)

    Kedvelés

  7. Case

    Gondolom, ilyenkor csak a saját marconákban lehet bizakodni – és nézesd meg velük, van-e az illetőn virágcserépből származó külsérelem… ha nincs, tetess rá!

    Kedvelés

  8. Veromamaja

    Egyszer hallottam egy hasonló történetet, ahol az expasi halogatta a lány cuccainak visszaadását, hogy ily módon fenntartsa a kapcsolatot. Ott végül a lány papája becsöngetett a fickóhoz, és elhozta őket. Marcona papád van?

    Kedvelés

  9. Tristan

    a munkaügyi rész és a fiatalember ismeretében azt kell mondjam, túlságosan türelmes vagy az emberekkel, tavaly nyáron kellett volna nem magadra vállalni helyette a szívást, mindenesetre szépen meghálálta :( de aggódni ne aggódj.

    Kedvelés

  10. lucia

    szöke: ööö, szerintem én tőled mindent visszakaptam, soha nem került szóba, hogy valamit nem, meg teljesen más helyzetről van szó, innentől az esetleges pszichiátriai problémáid (egy kis paranoia, esetleg?) engem nem zavarnak, de ha szeretnél róluk beszélni, akkor nyugodtan :) mások pszichiátriai problémáival kapcsolatban is teljesen toleráns és diszkrét vagyok, amíg nem kezdenek el fenyegetőzni velem, amit te emlékeim szerint soha nem tettél.

    Kedvelés

  11. szöke

    vonzod a pszichiátriai eseteket, ez már biztos, igaza lehet a tavalyi Pszichiáternek. ajjaj.

    a fenti történet pedig dezsavü. először meg is rettentem, hogy mosmérkell előásni (és eltorzítani), tök régen volt és nem patkánnyal, hanem rókával. a gerinctelenség stimmelt, a borderline majdnem – aztán látom, hogy ez egy másik thread…

    csak egyetlen bögréd van nálam, de szívesen visszaadom, nyilvános helyen, kedvesen mosolyogva

    Kedvelés

  12. Captain Obvious

    Azóta sem adta vissza? :O Ugye megírtad neki, nyuszómuszó, hogy ismersz olyanokat, akikből az ilyesmi vált ki túlzott aggressziót? Autómárkát, rendszámot, lakcímet, adatokat küldd át, figyelni fogunk.

    Kedvelés

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .